Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szakítás » Szakitottam a parommal, megis...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szakitottam a parommal, megis faj. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

19 eves lany vagyok, o 24.

Szakitottam vele tobb okbol is.

Szakitottam vele, mert mikor veszekedtunk, megvert, belem rugott, labamnal fogva huzott ki az ajton es elkuldott a lakasabol. ( hozza teszem nem hazudok, sokszor azert is kaptam tole mert en adtam neki pofonokat, de hat nem nagyot. En 50 kg vagyok o majdnem 100.)

Megbocsatottam neki, kibekultunk.

Szakitottam vele, mert mindig rondan beszelt a csaladomrol, elmondta oket mindig mindennek.

Megbocsatottam neki, kibekultunk.

Viszont mar annyira beleuntam ebbe az egeszbe. Egesznap jatszik, eszre sem veszi. Nem velem van egyutt, hanem a jatekaval. Bele untam. Nekem nem megy tovabb, mindig ossze veszunk, kibekulunk, es ez igy megy mar 1 eve. ( 2 eve vagyunk egyutt/voltunk.)

Sokszor szakitottunk, kibekultunk. Ugy erzem, eljott az ido. Feladtam.

Viszont annak ellenere amiket tett velem, meg mindig hianyzik, meg mindig egesznap ra gondolok, nem birom kiheverni. Faj ez a helyzet, es felek, igyis marad.

Segitsegeteket kernem, megis mit tegyek, hogy ne gondoljak ra, hogy elviselhetobb legyen most ez a helyzet? ..

2020. ápr. 13. 00:19
 1/9 A kérdező kommentje:

Mindig mondtam neki, valtozzon, mert en nem ebbe az emberbe szerettem bele.

Amig en csinaltam a lakasaban a dolgomat, takaritottam foztem, o addig hajnaltol hajnalig jatszott, hiaba mondtam hogy zavar, nem erdekelte, folytatta tovabb.

Nem csak a jatekkal volt ez igy.

Barmikor mondtam barmit hogy zavar, nem erdekelte. Sosem erdekelte hogy mivan velem, nagyon sokszor sirtam mellette, eszre sem vette, pedig mellettem fekudt. Ugy erzem tonkre tette az eletem, vagyis tonkre tett az eletembol 2 evet, es kitudja meg mennyi ideig fogok ragodni miatta. De megis olyan rossz.. leirhatatlan ..

2020. ápr. 13. 00:31
 2/9 A kérdező kommentje:

Nagyon durva dolgokat tett velem meg, amiket most nem irnek le, mert rohadt hosszu lenne... Viszont szerintem ezekkel is epp eleget mondtam. En sem voltam tul okos, nagyon feltekeny tipus vagyok. Nagyon szerettem/szeretem es ha ra is nezett akarkire, en mar kiabaltam vele, de csak ugy jott ( lehet bolond vagyok ?! Na mindegy...) .

De szerintem ez miatt akkor sem kellett volna rugdosnia a foldon, hasamba utni, vagy felpofozni ugy hogy leszedultem az agyra. Nagyon rossz ember, most veszem eszre, de megis hianyzik

2020. ápr. 13. 00:35
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
A szeretet hiányzik neked. Amit nem tőle fogod megkapni, mint ahogy láttad is. Te képes vagy rá, hát szeress. Bárkit, mindenkit, ne válogass. Ha meglátod magadban az embert, aki gyarló és hibázik (mint ahogy vele voltál és őt szeretted, pedig ő képtelen rá), amikor ráébredsz arra, hogy nem is kell, hogy viszont szeressenek, hiszen az a boldogság, hogy szerethetsz (állatot, hülye szomszédot, a bolti eladót, a szembejövő ismeretlent), na akkor nem lesznek kérdéseid. Amikor elfogadod magadat és elfogadsz másokat, hiszen magadat látod bennük. Lépj a csávón túl, vki sohasem fog tudni szeretni csak feltételekkel. Nos, ő így járt, te szerencsés vagy, csak ne ragadj le ilyen embernél. Lépj, nem a te dolgod megváltoztatni másokat.
2020. ápr. 13. 00:51
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Amiben voltál, azt bántalmazó, mérgező kapcsolatnak hívják. Téged nem csak érzelmileg, de fizikálisan is abúzált, de újra és újra visszamentél. Ez egy általános jelenség, úgy tudom átlagosan 7x szoktak visszamenni az áldozatok mire rájönnek hogy mivel állnak szemben. Ez az egész egy ördögi kör, mert hiába hagyod el, a java azután jön - nagyon erős hiányérzet, félelem, üressség-érzés, tehetetlenség. Inkább vannak egy olyan kapcsolatban ahol agyonverik őket, de legalább van valaki mellettük, mint a felsoroltakat érezni. Meg persze ott van a reményfaktor is, belülről sokkal nehezebben látod át mekkora változáson ment keresztül a korai szakasz óta, ahol még hordta a maszkját hogy elkapjon téged. Nekem az az érzésem hogy egy újabb ciklus előtt állsz ismét és ha nem teszel érte hogy megértsd milyen helyzetben vagy, akkor vissza fogsz menni hozzá megint. Jó lépés volt ennek elkerülése felé hogy kiírtad ide a történéseket, tehát mélyen belül szeretnél tenni ellene.

Megvannak a minták a visszamenetelek okainak, de külön le kell ásnod magadban hogy megtudd te miért tetted és el tudd kezdeni kezelni azt. Bántalmazó kapcsolat után különösen ajánlott a szakember, mert rengeteg kérdés van benned, ő pedig tudja mivel áll szemben és segít jó irányba menni, miközben a sebek okozta fájdalmat is segít enyhíteni. Kell ez ahhoz hogy a jövőben egészséges kapcsolataid lehessenek, vagy belefogsz ugrani ugyanazokba a hibákba/olyan emberekkel veszed magad körül akikkel nem kéne.

Általános okok amik miatt gyakran visszamennek:

- alacsony önértékelés, önbizalom -> ez abból is látszik hogy kiabáltál vele mikor mással beszélt, mert borzasztóan féltékeny voltál. Ettől nem leszel bolond, viszont erős belső problémákra utal amiket kezelned kell

A pofozkodásod is érdekes, nem tudom mik történtek, de nem így kommunikálunk a másikkal (ettől persze nem lesz jogos hogy agyonvert)

- naivítás, irreális reménykedés -> az áldozatok abban reménykednek hogy a bántalmazó felismeri milyen hibákat vétett és megváltozik vagy olyan lesz mint a korai szakaszban volt. A bántalmazó reakciója általában erre az, hogy ideiglenesen megadja amit az áldozat szeretne, így abban a téves hitben tartva, hogy jogos a reménykedés és van kontrollja a folyamatok felett

- szeretethiány, kapcsolatfüggőség

- borzalmasan gyenge vagy semmilyen határok -> engeded hogy mindent megtegyen veled, mert azt gondolod hogy nem érdemelsz többet/nem vagy elég jó

- a mérgező kapcsolat dinamikája, az "ördögi kör" -> a folyamatos körforgás képes kialakítani egy egyfajta addiktív érzést, miszerint szükséged van rá, nélküle nem tudsz élni vagy máshoz nem vagy elég jó (a viselkedésükkel tovább rombolják az egyébként is borzalmasan alacsony önbizalmat)

- mivel se határaid, se elég önbizalmad/önértékelésed nincs, belülről nem tudsz lelki és mentális erőt meríteni, ezért kívülről várod el a megerősítéseket -> így kiszolgáltatod magad, még többet teszel hogy a másik értékeljen, persze kiderül hogy az sem elég semmire, mivel akkor sem és most sem érdekled

Az alábbiakat ajánlom, ezek segítenek abban is hogy elviselhetőbb legyen a helyzeted:

- olvass minél több bántalmazó kapcsolatokról szóló cikkeket, történeteket, könyveket (kapsz egy képet arról hogy miben voltál). Külföldi anyagokat is használj

- szakember felkeresése, akivel megkezditek a belső munkát (heti-havi rendszerességgel legalább) -> választ kerestek a miértekre, segít abban hogy mit kell most tenned, elkezditek felkutatni a problémáidat/gyengeségeidet és javítani azokat (erősebb határok, önértékelés javítása, gyerekkorból fakadó gondok megoldása, kommunikáció fejlesztése, bántalmazó vagy mérgező minták felismerése, egészséges kapcsolatokról való kép kialakítása, stb.)

- önfejlesztés, önbizalom növelése, az értékeid kiemelése, sulykold magadban hogy igenis értékes vagy -> kutass magadban mikkel tudod ezt elérni (pl. sokszor az alkotás, tanulás, új érdeklődési körökbe való energiaölés sokat tud segíteni, de ebben is támaszt kapsz majd a szakembertől)

- a figurával szakíts meg minden kapcsolatot, lehetősége se legyen írni neked vagy megtalálni (egyben ne ugorj bele új kapcsolatba, most egy jó ideig magadra és a fejlődésedre fókuszálj). Nehéz lesz, de tartanod kell magad ahhoz hogy lezárod vele vagy minden kezdődik előről

2020. ápr. 13. 03:24
 5/9 A kérdező kommentje:

Koszonom szepen, nagyon sokat segitett most ez a valasz. Viszont mikdig mikor szakitottunk, mindig eljott ide hozzam, vissza konyorogte magat ,elhiteti hogy szeret ( amit lehet elhiszek nemtudom, mindig kuzdott ertem, megvedett nagyon sokszor megis bantott, es okot is adott arra a feltekenykedesre, elozo kapcsolataimban Sosem voltam az!!) .

Fenyegetozik viszont, tudja a szamlaszamom ,ami benne van a jatekban.

Igy siman letud venni a szamlamrol tobbszor 30.000ret.

Nagyon felek, de nagyon melyen valahol tudom jo dontes ez hogy vegleg vege, valahol viszont meg mindig nagyon parazok,o az en elso komolyabb kapcsolatom, kilatastalanul erzem magam ..

2020. ápr. 13. 11:21
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Mikor könyörög, akkor két technikát használ, gondolj úgy rá hogy manipulálni próbál és máris nem arra gondolsz, hogy szeretetből teszi. Mindkettőt azért mert tudja mik a fő gyengeségeid és azokra épít.

- az egyik a reménykedésedre helyezi a hangsúlyt, tudja mit akarsz hallani és megadja neked ezt az élményt. Pont írtam erről az előző posztban, ugyanazt játssza el

- a pénzeddel való játék pedig "mezei" fenyegetés, a hozzáállását úgy fordítanám le, hogy "anyagilag kicsinállak ha elakarsz szakadni". Nem tudom hogy fér a számládhoz vagy milyen játékra gondolsz, de azonnal tiltsd le a lehetőségét hogy pénzt tudjon levenni róla (ha valami netes játékra értetted, akkor írj a supportnak hogy minden eszközről léptessenek ki, ha erre van lehetőség). A bankodat is hívd fel és kérdezd meg hogy mi a teendő ha valamilyen módon valaki hozzáférhet a számládhoz, például lehet-e külön mobilos megerősítés hogy fizethessenek vele/pénzt vehessenek le vagy limitet állítanak be, valami megoldásnak lennie kell

Van még 3 gyakori manipulációs technika, ha azokhoz folyamodna, akkor feltudod ismerni:

1, még durvább félelemkeltés - már nem csak a pénzedet veszi el, hanem tudja hol laksz, agyonver majd egyszer ha hazafelé mész vagy a barátaidat/családodat bántja

2, bűntudatkeltés - olyan dolgokat mond amik miatt még te érzed magad rosszul, például hogy ő mennyi mindent megtett a kapcsolatért és te annyira se vagy képes hogy adj neki még egy esélyt, vagy hasonlók

3, öngyilkossággal/öncsonkítással fenyegetőzés - magától értetődő, de azzal fenyeget hogy kárt tesz magában ha elhagyod

2020. ápr. 13. 11:57
 7/9 A kérdező kommentje:
Buntudatkeltes - ezt is mindig teszi ..
2020. ápr. 13. 12:15
 8/9 anonim ***** válasza:
Tudom, ez nem teljesen témába vágó, de próbáld meg megváltoztatni a kártyádon lévő 3 jegyű biztonsági kódot!
2020. ápr. 13. 18:48
 9/9 A kérdező kommentje:
Vagy csinalok inkabb uj szamlaszamot ..😊
2020. ápr. 13. 20:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!