Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Férfiak, ti ismerkedés során ezeket a dolgokat szeretnétek előre tudni?
En azt gondolnam, a ferfiak tisztaban vannak vele, hogy a legtobb no meg sok ferfi is ezekre vagyik idovel a parjaval. Ha ok elternek az atlagtol, akkor az o dolguk lenne ezt elore kozolni.
De ezek szerint nem teszik meg, szerintem fel lehet hozni ugy altalanossagban a temat, ha nem azt erezteted, hogy konkretan vele akarsz minel hamarabb, akkor jo esetben nem ijednek meg...
Igen, ezt jó az elején tisztázni. Nem gáz ha a másik tudja, hogy családot, házasságot szeretnél. Lehet ez beszéd téma is, szűrő is.
30/f
Sőt! Én esetemben még pozitívum is.
Jó látni, hallani, hogy a leendő partneremnek/társamnak mik a vágyai és/vagy céljai.
Én személy szerint nem lennék olyan nővel, aki nem szereti a gyerekeket, vagy nem vágyik rá ösztönösen.
Mindennek szépsége, hogy jó tisztázni a gyerekvállalási nézőpontokat, mivel előbb-utóbb úgy is lesz testi kapcsolat kettőtök között. Mint tudjuk, egyik védekezés se 100%-os. Tehát benne van a pakliban, hogy az első lefekvéskor, terhes lehetsz.
Persze minden férfi máshogy reagál rá. Valaki megijed. Valaki ösztönösen már apaságra adná a fejét, de tudatosan (mint te is) nem most még.
Ezt is jó tudni, hogy mi jár a férfi fejében, hogy gondol erre.
Nekem személy szerint, aktuálisan nincs kapcsolatom. Apaságra vágyok, de tudom, hogy ha lenne is most kapcsolatom, a körülmények most nem alkalmasak.
Ha még is teherbe esne, akkor az lenne az első, hogy megkérdezzem: "Megszeretnéd-e tartani?" Mivel tudom, hogy az én utódomat hordozná, így a gyermek apja akarnok lenni, mert tudom hogy szüksége van rá. Én is szeretem édesapám.
Finom puhatolózással is meg lehet ilyenek felől bizonyosodni. Az ilyen én őszinte vagy és egyenes kérdésekkel játszom mentalitás inkább taplóság, mint a jövőre nézve tapintatos.
Inkább fiút vagy inkább lányt tudna elképzelni? Van olyan név, ami nagyon tetszik neki esetleg e téren... stb.
A házasság pedig. Nos nálam ezzel kihúznád a gyufát főleg akkor ha nem vagy gyakorló vallásos. És szerintem sok elvált embernél, elvált szülők gyerekénél vagy túl sok negatív tapasztalattal és/vagy mintával rendelkező hasonlóan reagálna. Persze vannak kivélek, valamint ezt is lehet finoman tálalni. De ha a szüleim együtt vannak-e, vagy el tudnám e képzelni, hogy valaha megnősüljek kérdésre olyan választ kapsz, ami nem tetszik, akkor mi van? Inkább ezen gondolkozz.
Az ember változik. Lehet, hogy évek múlva ami annak idején elképzelhetetlen volt, addigra már reálissá válhat. Persze te "kamasz" módjára elzárkózhatsz az efféle vadházasságoktól már a legelején, de szerintem ez a leginkább "kamaszos" hozzáállás. Levonni ilyen hirtelen néhány mondatból a konzekvenciát igen bölcs dolog. Ne is beszüljünk az imponálás részéről, amikor csak azért fog bólogatni a másik fél, nehogy elszaladj. Majd hirdeti, hogy mennyi őszinte, holott csak egyáltalán nem érdekli a téma és nem is gondolkozott még ilyesmiken. Úgy pedig nem nehéz őszintén válaszolni, ha szinte egyáltalán nem érdekel a téma.
Én az elsővel értek egyet: abból érdemes kiindulni, hogy az "átlagember" (férfi és nő) úgy vág bele egy párkapcsolatba, hogy ha minden optimálisan alakul, akkor idővel lesznek előrelépések (összeköltözés, családalapítás, gyermekvállalás). Akinek ettől eltér az elképzelése, annak kell(ene) jelezni.
Viszont azért nem tartom ildomosnak ezt a kapcsolat elején felhozni, mert amíg a kapcsolat nem tart abban a fázisban, addig riasztó lehet. Én nő vagyok, de nekem is ijesztő, ha egy számomra kvázi vadidegen férfi komoly terveket kezd el dédelgetni velem kapcsolatban. Előbb jussunk el odáig! Majd amikor már kiderült, hogy tényleg összeillünk, akkor lehet beszélgetni a következő lépésekről. Azért is így gondolom, mert attól, hogy az elején tisztázzuk, hogy komoly kapcsolat felé szeretnénk haladni, még semmi garancia nincs rá, hogy ez meg is valósul. Minimum pár hónap kell azért hozzá, hogy megismerjük egymást annyira, hogy kiderüljön, tényleg összeillünk-e, vagy sem. Igazából a kapcsolat bármelyik fázisában kiderülhet, de az első időszak mégiscsak kritikusabb, amolyan "próbaidő". És miért bólintsak előre valamire, amiről még sejtésem sincs, hogy működni fog-e.
Mindenesetre számomra elgondolkodtató, hogy pontosan mit értesz az alatt, hogy "másképp gondoljuk"? Kiderül, hogy az illető laza kapcsolatban gondolkodik, nem akar elköteleződni? Nekem ez furcsa, mert ismerkedéseim során, ha valaki így állt hozzá, akkor az előre megmondta nyíltan és eldönthettem, hogy nekem ez megfelel-e, vagy sem. Lehet, hogy valamiért egy bizonyos személyiségtípushoz vonzódsz, akik nem akarnak elköteleződni?
Szerintem ez az alap. Nekem nehezebb. "Szia, Kata vagyok, nem akarok gyereket."
Ekkor azt hiszik, csak dugni akarok. Kevés férfi van, aki nem akar idővel gyereket a feleségének.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!