Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nők, konkrétan mik azok a dolgok, amit alap udvariasságként elvártok az ismerkedés során egy férfitól?
Hogy ne zaklasson és ne legyen velem bunkó. :D Illetve az alapvető etikett itt is érvényben van. :)
N
A ne zaklasson az fel se merült bennem.
Tételezzük fel, hogy nem egy tahóval megyünk el kávézni.
Ne legyen kellemetlen az élmény. Ne legyen zavaróan nagy a csönd. Ne kelljen egyikőnknek sem olyan dolgokról olyan mélységben beszélni amiről nem akar....
Ha megvan a kémia, éljük túl az első randit...mert bármennyire izgalmas mondjuk én szivesen lapoznék.
1.Mindent fizessen
2.Akkor is ha 20.000 a számla, mert mindnből "de luxe" lett rendelve
3.Ne rinyáljon, ha ezek után hazudnak neki valamit, vagy jön a csaj barátja akiről ne szólt és még jól el is verik!
#1: " Illetve az alapvető etikett itt is érvényben van. :) "
ennél konkrétabb válaszokat szeretnék.
Szerinted mi tartozik alapvető etikett-be férfi illetve női oldalról?
Neken olyan fura ez a kerdes...
Nem tudod magadtol, hogy hogyan kell egy novel udvariasan viselkedni?? :O
Igy mar ertheto az a sok bunko pasi...
Nálam az alap udvariasság az, hogy meglehet vele jelenni és az alapvető illemszabályokat betartja.
Mondjuk nem büfög az étterem közepén, nem késik, megfelelő öltözetben jön a találkára nem pedig a büdös munkás/edző holmijában. Ha valamilyen oknál fogva késik ír egy üzenetet.
Ha meghív valamire nem tesz különbséget. Hívtak már meg szórakozóhelyen, szimpatikus volt a férfi, úgy voltam vele, hogy a következő körben meghívom én. Kérdezte mit kérek, mondtam, hogy azt amit ő. Nekem kikérte ugyanannak az alkoholnak az olcsóbb verzióját. Ha 100ft-on fog garasoskodni akkor ne hívjon meg.
De nekem a késés a mumusom, azzal kilehet kergetni a világból.
Ha kinyitja előttem az ajtót az is jólesik, de azt alkalmanként én is szeretem csinálni. Kifejezetten aranyosnak találom, ha egy férfi meglepődik a gesztuson.
Ami még zavar, ha leáll a pénzügyeken veszekedni. Ha felajánlom, hogy fizetek akkor szeretnék én fizetni, nem pedig 5 percig veszekedni mondjuk a mozipénztárnál.
Szerintem a randikat illik felesben állni, ha nem is úgy, hogy minden alkalommal felezitek a számlát, de úgy hogy egyszer az egyik, máskor a másik fél állja a randit.
"Neken olyan fura ez a kerdes...
Nem tudod magadtol, hogy hogyan kell egy novel udvariasan viselkedni?? :O
Igy mar ertheto az a sok bunko pasi..."
Szerintem meg nagy valószínűséggel jobban tisztában vagyok az illemmel, mint te, de ha úgy gondolod, hogy biztos nem így van, akkor kíváncsian várom a kérdésemre adott érdemi válaszodat is: szerinted mi tartozik bele mind a férfi, mind a nő részéről az udvariasságba.
Ha elhiv valahova akkor a ferfi fizessen (ne legyen ugynevezett fillerb_szo).
Alap dolgok: kihuzza a szekem, elore megy ajtot nyitni, ha belepunk egy barba o megy be eloszor (tiszta e a terep).
Udvariasan viselkedi, kedvesen beszel.
Kifejezi viragnyelven, hogy tetszem neki (bokol).
Noi oldalrol: udvarias, kedves a ferfival.
Ertekeli amit kap, tesznek erte. Ha szeretne hagyom, hogy rendeljen nekem (mert mondjuk szerinte isteni az a foetel es szeretne ha megkostolnam). Kivalaszthatja a programot (pl tudja, hogy anyagilag neki mi fer bele). En is van, hogy megdicserek egy ferfit (jol all neki ez az ing stb).
Ilyeneket nem várok el, hogy nyissa ki előttem az ajtót, meg húzza ki a széket stb. kicsit idegesítene is ez a túlbuzgóság. Alap dolgok viszont, de lehet nem mindenkinek tiszta:
-ne vágjon a szavamba
-legyen érdeklődő, kérdezzen vissza
-ne feszegessen olyan témát, ami látszik, hogy számomra kellemetlen
-ne tegyen szexuális megjegyzéseket. Nem olyanokra gondolok, hogy milyen csinos vagy, vagy finom az illatod...hanem pl.: gátlástalanul "mögém" néz és még kommentálja is. Ezt nem vesszük dícséretnek. Ez kínos.
-Ajánlja fel, hogy fizet (De ez a nő részéről is elvárható szerintem)
-Ne nézegesse az óráját
-Ha kifejtem a véleményem, mondhat ellent persze, de nem hülyézzen le, nem mondja, hogy baromság, amit gondolok
-Ha nála vagyunk kínáljon meg piával/kajával
-Ne unatkozzon látványosan
-Ne nyomkodja a telefonját, vagy ha fontos és muszáj, akkor kérjen elnézést és plusz pont, ha meg is indokolja pár szóban (bocsi, de az anyám/főnököm stb ez meg az..)
egyelőre ennyi jut eszembe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!