Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Udvarlás-ismerkedés-párválasztás-párkapcsolat, hogyan születik a szerelem?
Mióta készülök, hogy elmondjam neked
szerelmem rejtett csillagrendszerét;
egy képben csak talán, s csupán a lényeget.
De nyüzsgő s áradó vagy bennem mint a lét
és néha meg olyan, oly biztos és örök,
mint kőben a megkövesült csigaház.
A holdtól cirmos éj mozdul fejem fölött
s zizzenve röppenő kis álmokat vadász.
S még mindig nem tudom elmondani neked,
mit is jelent az nékem, hogyha dolgozom,
óvó tekinteted érzem kezem felett.
Hasonlat mit sem ér. Felötlik s eldobom.
És holnap az egészet ujra kezdem,
mert annyit érek én, amennyit ér a szó
versemben s mert ez addig izgat engem,
míg csont marad belőlem s néhány hajcsomó.
Fáradt vagy s én is érzem, hosszú volt a nap,
mit mondjak még? A tárgyak összenéznek
s téged dicsérnek, zeng egy fél cukordarab
az asztalon és csöppje hull a méznek
s mint színarany golyó ragyog a teritőn,
s magától csendül egy üres vizespohár.
Boldog, mert véled él. S talán lesz még időm,
hogy elmondjam milyen, mikor jöttödre vár.
Az álom hullongó sötétje meg-megérint,
elszáll, majd visszatér a homlokodra,
álmos szemed búcsúzva még felém int,
hajad kibomlik, szétterül lobogva,
s elalszol. Pillád hosszú árnya lebben.
Kezed párnámra hull, elalvó nyírfaág,
de benned alszom én is, nem vagy más világ.
S idáig hallom én, hogy változik a sok
rejtelmes, vékony, bölcs vonal hűs tenyeredben.
/Radnóti Miklós/
Mosoly mőgé rejtsd!!
Ha mutatod szíved szenvedését,
Hallod a másik gunyos nevetését,
Tanulj mosolyogva fájdalmat élni,
Mások elött könnyet soha el nem sírni!
Tudod sokszor kegyetlen az élet,
Az fog kinevetni kiért könnyed ejted,
Szíved bánatát ugyse érti senki,
Minek a bánatod arcodra tenni!
Feleslegesen szöknek szemedbe a könnyek,
Fájdalmad ettől ugyse lesz könnyebb,
Mosoly mögé rejtsd el minden égő könnyed,
Szívedre hulljon minden vérző könnycsepp!
boldog nők 5 titka
1. Fontos, hogy egy olyan férfit találj, akivel megoszthatod a felelősségeket és a háztartási munkát, és hogy legyen egy jól fizető állása.
2. Fontos, hogy egy boldog férfit találj, aki imád táncolni, utazgatni és mindig megnevettet.
3. Fontos, hogy egy romantikus férfit találj, akire érzelmileg támaszkodhatsz, anélkül, hogy ő ezt kihasználná,és ráadásul nem hazudik.
4. Fontos, hogy egy olyan férfit találj, aki tökéletes szerető és imád veled hancúrozni.
5. Fontos, de nagyon fontos, hogy ez a 4 férfi ne ismerje egymást!
Nagy László: Az én szívem
Az én szívem játszik,
ingemen átlátszik,
másik szívvel tündérkedik
hajnalhasadásig.
Születtem, felnőttem
durva gaz-erdőben,
virág vagyok, attól félek:
csalán lesz belőlem.
Szaporodik évem
fényben, égdörgésben,
ecetért kell elcserélni
minden édességem.
"Csak azt adhatjuk, amink van.
Aki boldogtalan, nem adhat boldogságot.
Aki sikertelen, nem segithet másokat sikerre.
Első kötelességünk: Önmagunkon segíteni, hogy ne legyünk másoknak teher.
Először tanulni, aztán tanítani.
Először teremteni, aztán adni.
Ez az élet vastörvénye!"
"Az az ember, aki nem akarja elfogadni az élettől, hogy az élet nem csak jóból, hanem rosszból is áll - és nem mer szembenézni azzal, hogy ő miben is ludas - mindig haragudni fog a másikra, mindig a másik lesz a hibás.
Valójában a rossz mögött mindig ott van az illető ember saját kiszolgáltatottsága és tehetetlensége, amit okozott Önmagának."
"Túl rövid az élet ahhoz, hogy azon gondolkodjunk, szeressünk-e.
A válasz egyértelműen igen, mert ha van valakid és Őt szereted, már
van egy plusz ember legalább, akinek az életében örömet tudsz szerezni"
"Sosem az dönt egy kapcsolatban, hogy mennyire felelsz meg valakinek, hanem hogy mennyire vagy képes szeretni önmagad által azt, kitől remegni kezd a térded, ha hozzá érsz, ránézel, megcsókol, hiszen csak az számít igazán, ami belül van."
.azon gondolkodom vajon hanyszor adatik meg az embernek, hogy Igazabol, tiszta szivebol szerelmes legyen...?! ...hanyszor jon el az a bizonyos Igazi? Oszthatjuk e ket taborra az emberiseget, az egyik taborba tartoznak a szerencses emberek, akik tobbszor is rozsasziben lathatjak a vilagot ...a masik taborba viszont a kevesbe szerencsesek , akik talan egyszer megtapasztaltak es azota is csupan ennek az emleke jelenti szamukra a boldogsagot?!! Ki vagy Mi donti el azt, hogy hova kerulunk? Meddig dolhetunk hatra nyugodt szivvel az Igazira varva es mikortol kezdhetunk aggodni, hogy talan rossz uton jarunk?
Este a reményről elmélkedtem. Talán butaság optimistának lenni. Talán a pesszimizmus olyan, mint a hidratáló krém. Nap mint nap használnunk kell, különben hogy állunk talpra, ha a valóság szétzúz mindent, amiben hittünk? És a szerelem, bárki bármit is mond, nem mindenható. A remény olyan drog, amiről le kell szoknunk, vagy ezt tart életben minket? Mi rossz van abban, ha bizakodunk?
Mi van akkor, ha soha nem jön el a herceg fehér lovon? Akkor Hófehérke örökké ott fog feküdni az üvegkoporsóban? Vagy végül fölébred, kiköpi az almát, elmegy az orvoshoz, meggyógyíttatja magát, aztán szül egy gyereket a helyi spermabank segítségével? Akaratom ellenére mindig az jut eszembe, hogy minden magabiztos, ambiciózus szingli nő bensőjében egy törékeny, finom hercegnőcske bújik meg, akit meg kell menteni.
A szerelmi kapcsolatokban finom vonal húzódik a gyönyör és a gyötrelem között. Igazság szerint közkedvelt hiedelem, hogy a gyötrelem nélküli kapcsolat értelmetlen. Egyeseknek a fájdalom növekedést is jelent. De honnan tudjuk, hogy hol végződik a növekvő fájdalom és hol megy át gyötrő fájdalomba? Mazochisták vagy optimisták vagyunk, ha továbbmegyünk ezen a vékony vonalon? És ha már kapcsolatról van szó: honnan tudjuk, hogy mikor elég az elég?Lehet, hogy a tévedéseink határozzák meg a sorsunkat. Ha nem hibáznánk, mi alakítaná az életünket? Ha sose térnénk le az útról, talán sose lennénk szerelmesek, nem lennének gyerekeink, és nem lennénk azok, akik vagyunk.
Tény, hogy néha nehéz egy szingli nő cipőjében járni. Ezért is van néha szükségünk különleges cipőkre, hogy egy kicsit megkönnyítsük a lépteinket.
Rengeteg út van és rengeteg zsákutca. Rengeteg lehetőség és rengeteg rossz döntés. Megyünk az úton, ami adatott, és néha megesik, hogy az ember lánya egyszerűen eltéved, mert rossz sarkon fordul be. Nem érdemes azon rágódni, mi lett volna ha... Meg kell keresni a helyes utat, és tovább kell menni. Mindannyian a saját utunkat járjuk. És mi a cél? Hogy megvalósítsuk önmagunkat.
Vannak, aki még mindig vállalják az esetleges horrorba fulladó első randevú kockázatát, csak mert megvan benne a lehetőség egy varázslatos jó éjt csókra a kapuban: egy pillanatra kizökken a világ, amint két ember egymás fölé hajol egy lehetséges közös jövő reményében....
Mi a szerelem.
Csodálni valakit aki rád nevet,
fogni a kezét,hogy egy legyen veled .
Ha távol van töled aggodva félteni,
Ha melleted van lelkével egy lenni!!
Ha mással látod könnyezni utána!
De ha ujjra eljön bünne megbocsájtva!
Magadbol neki adni testedet lelkedet !
És egy életen át el nem feledni!
Ha szeretni akarsz!
Ne ad fel.
Bármennyi éves vagy!
Rövid az élet!
És hamár elszáll!!!
És eltünönk nyomtalanul!
Csak a ma létezik !
Ki tudja mit hoz a holnap!!
És még annyi levelezés közben mivel öszinte ember vagyok
Ha megsértetelek nem akaratal teszem ! Bocsás meg csak öszinte vagyok!!!
A Bika nő jellemvonásai
A Bika jegy női szülötte nagyon jó barát, de ellenségnek annál veszélyesebb. Intuitív intelligenciája és veleszületett ravaszsága révén mindig ő győzedelmeskedik.
Gyakorlatias és idealista egyszerre, aki hamar uralja a környezetét. Kitartóan és körültekintően képes kialakítani a baráti körét, megalapozni életterét. Különös érzékkel képes felismerni saját hibáit, mérsékelni önmagát.
Mindig pontosan tudja mit akar, de mert impulzív és csökönyös olykor nem megfontoltan cselekszik. ám ha valóban nagyon akar valamit, azt minden áron eléri: fenyeget, zsarol, sír, válogatás nélkül minden fegyvert felhasznál, ezért olykor kellemetlenné válik. Lélekjelenléte viszont nem valami nagyszerű, ezért a Bika nő könnyen becsapható. Mindig ösztönösen megérzi viszont ha valaki nem őszinte hozzá. Bátran támaszkodhat a saját érzékeire.
A Bika nő temperamentuma
A Bika nő ismerni akarja az életet. Nem a plátói szerelem híve. Kiváló társalgási készsége mindig emlékezetessé teszi a vele való beszélgetéseket. Bár hamar felfortyan mindenen, ügyesen türtőzteti magát. érdekessége, hogy ha elérte célját és biztonságban érzi magát, végül kihuny minden érdeklődése és hajlamos ellustulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!