Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Randizás » Miért nem nagyon adnak esélyt...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért nem nagyon adnak esélyt az emberek egy hallássérült embernek? Részlet lentebb

Figyelt kérdés
Adott egy hallássérült ember, műtötték a fülét, szóval hall, boldogul mindennel, csak egyetlen hátránya van, pici akcentusa van emiatt. De a belsője annál is jobb, sok mindent átélt, így sokkal jobban meg tudja becsülni a dolgokat, sokkal több mindent képes beleadni egy kapcsolatba, mint egy átlag ember. Külsőre is csinos ráadásul. Miért van akkor mégis, ha az ember megtudja a legelején, hogy hallássérült, már gyakorlatilag nem ad esélyt, csak miután barátként megismerte rendesen, veszi észre az értékeket? Hallássérült, de nem értelmi fogyatékos, ugyanúgy vannak érzései, vágyai, ugyanúgy tud szeretni, törődni másokkal, csak hallókészüléke van (ami nem látszik a hajtól), mint másnak szemüvege.

2013. aug. 14. 23:43
1 2 3 4 5
 31/43 anonim válasza:
100%

Nem biztos, hogy a "mássággal" van baja valakinek. Hanem aki most azt írja semmi különöset nem lát például egy hallássérült emberben, az is bizonyos fokon attól tartana kényelmetlen helyzetek adódhatnak a kommunikációtokban. Egy átlagos ember aki nem került bármilyen kapcsolatba "mássággal" rendelkező emberekkel, valameddig elkerülhetetlenül tartani fog attól, hogy valamivel megbánthat. Ha megnéznek nem azért van mert lenéznek, hanem mert nem értik mi az ami veled történt.

Jó esélyed olyanokkal lehet akik már találkoztak hallássérült emberekkel. Illetve egy kicsit csalhatsz, most csak így hirtelen átgondolva, ha nem azt mondod valakinek, "hallássérült" hanem csak annyit mondasz először "műtötték a fülem". Ezt talán egy "laikus" is felfogja. Viszont aki ennyit nem ért meg azt jobb is ha nem ismered meg. :D

2013. aug. 16. 21:43
 32/43 anonim ***** válasza:
Nekem is pontosan ugyanez, vagyis nagyon hasonló a tapasztalatom mint a kérdezőnek, csak a másik oldalról, és teljesen megértem a kétségbeesését. Szintén sorstárs...
2013. aug. 18. 20:50
 33/43 anonim ***** válasza:
nem kell félreérteni, ha csinos, akkor nem zavarna, ám én nagyon nehéz eset vagyok és egy ilyen kapcsolathoz nagyfokú empátia szükségeltetik talán... mindenesetre nem adnám fel azonnal, ha tényleg tetszene! bár azt hiszem, nekem sajnos vagy egy olyan beteg rögeszmém, hogy minél jobban kiismerjem egy számomra érdekes ember személyiségét, megtanuljam belőle/tőle a hasznosat, aztán "dobjam" :S...függetlenül, hogy most haver/barát vagy barátnő
2013. aug. 24. 20:17
 34/43 anonim ***** válasza:
67%
Az utolsó mondataidban írtak miatt kérlek nagy ívben kerüld a kérdezőt. Sőt, mindenki mást is, amíg nincs meg a másik ember tiszteletéhez szükséges minimális fokú "empátiád".
2013. aug. 24. 21:41
 35/43 anonim ***** válasza:

ne aggódj, van annyi jó indulat és önutálat is bennem, hogy ne tegyek "kárt" senkiben sem és nem is tervezem, hogy bárkinek is fájjon...sőt, mindeddig a magam irányában sikerült jó érzéseket hátrahagynom valahány emberben, akiktől ilyenformán tanultam

nehogy azt hidd, hogy valaha akárkinek is barátságot vagy kapcsolatot hazudtam volna, mély szavakkal és ígéretekkel hadonászva, nem vezettem meg egy lányt sem, igazi barátokra pedig nem is tettem szert, mert nem is találom magam érettnek rá, akinek pedig én nem kellettem, arra nem erőltettem rá magam

akiket "dobtam", azoktól csak szépen, csendben, lassan eltávolodtam, mikor már nem is érezték, hogy jelen lennék az életükben

úgyhogy hidd el, ártatlan vagyok :)

mellesleg, igen kicsi az esély, hogy veled vagy akár a kérdezővel valaha is összefussak :D

2013. aug. 24. 23:13
 36/43 vakondka ***** válasza:
100%

Egy normális gondolkodású ember számára nem számíthat, hogy valaki hallássérült-e vagy sem.

Ha a megfelelő férfival futsz össze, akkor fel sem fog merülni, hogy ez zavarja-e vagy sem, mert a szeretet, a szerelem elfedi a szeretett személy minden hibáját.

Nálam legalábbis így működik a dolog.

2013. szept. 14. 23:34
 37/43 anonim ***** válasza:
100%
Bárki bármit mond, az emberek 95%-a soha nem fogja tudni megérteni... Aki nem éli át vagy nem él tartósan ilyen emberrel, az elég sokszor "meg fog lepődni"... Lehet ez kicsit keményen hangzik, de így van. Jómagam is hasonló helyzetben vagyok mindkét fülemre halláscsökkenésem van, így születtem... Az egyik csak 20%-os a másik 30%-os. A fülembe soha nem mehet víz, mert szinte azonnal begyullad... a halk beszédet már nem hallom, de amúgy mindent ugyanúgy csinálok mint a többi ember. Mégis mindig kinéznek emiatt... Nem jelent problémát, de észrevehető... Nekem egyik időtöltésem a horgászat, ez ami jól esik, a vízparton nem számít, hogy hogyan, mennyire hallok csak a csend van és nyugalom. 22F
2013. szept. 15. 10:37
 38/43 anonim ***** válasza:
csak mellékesen, nem pesti vagy, és D-betűvel kezdődik a neved? :D
2013. szept. 18. 17:48
 39/43 A kérdező kommentje:
Miért, te ki vagy? Amúgy, nem biztos.
2013. szept. 20. 18:06
 40/43 anonim válasza:
nálam abszolút nem indulna hátránnyal...18/l
2013. nov. 24. 22:38
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!