Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Randizás » Miért nincs olyan közösség,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért nincs olyan közösség, ami azoknak nyújt segítséget, akik nem képesek partnert találni?

Figyelt kérdés

Az oldal ilyen terű kérdéseinek arányából, és egyébként a világban szétnézve is nyilvánvaló, hogy rengeteg embernek teszi tönkre a napjait a magány, társtalanság, és az ebből fakadó egyre erősebb önbizalomhiány, bizonytalanság, öngyűlölet.

Szinte minden ilyen lelki probléma "kezelésére" vannak csoportok (anonim alkoholisták, szerencsejátékfüggők, stb), erre miért nincs semmi?

2013. jún. 25. 12:29
1 2 3 4 5 6 7
 41/64 A kérdező kommentje:

"Ezt nem cáfolom. De sajnos nem mindig van rá lehetőség. Nem mi csináltuk ilyenre az életet, ne minket hibáztass. Ha nincs kivel, akkor az ember kénytelen egyedül leküzdeni a problémát, kivéve persze, ha inkább belenyugszik.."

Nem hibáztatlak titeket. Komolyan tettem fel a kérdést, csak aztán az első pár arrogáns, szemellenzős válasz felhúzta az idegeimet.

2013. jún. 25. 13:20
 42/64 anonim ***** válasza:
100%

ez azért kicsit ironikus hogy ahoz hogy összeszedj egy partnert kell a baráti társaság de dugni már egyedül akarod...

Igenis ez olyan mint a kisgyereknek az elsö lépés egyedül kell meglépnie hogy onnantol biztosan haladjon. És ha soha nem tanulsz meg önállóan élni akkor sohasem leszel életképes. Mert a barátok sem tartanak örökké mint ahogy semmi sem.

És ugye a barát csak olyan ellenség aki még nem döfött hátba...

2013. jún. 25. 13:22
 43/64 anonim ***** válasza:
A válaszaink épp annyira szemellenzősek, mint amennyire a te hozzáállásod a dolgokhoz. Ezt kellene többek között megértened.
2013. jún. 25. 13:22
 44/64 anonim ***** válasza:

"Mindössze arra gondoltam, hogy nem véletlen, hogy különféle problémáktól szenvedő embereknek vannak ilyen közösségeik. Mert ha látod, hogy nem vagy egyedül, ha van hol őszintén kibeszélni a dolgokat (mert ez megint csak olyan dolog, amiről az ember az ismerőseivel nem igazán tud nyíltan megbeszélni), és együtt erőt és kitartást tudtok adni egymásnak, az nagy segítség."

A probléma jellegéből is fakad, hogy mennyire működik a közösség. Mivel az ÖNbizalomépítésnek az a sajátossága, hogy ÖNmagadban kell felépíteni, ezért ez nem közösségi műfaj. Ezen az oldalon is jól megfigyelhető, amikor az önértékelési zavarokkal küzdő emberek egymást tódítják, és ahelyett, hogy megoldást keresnének, inkább a világot (és az ellenkező nemet) hibáztatják. Ebben a formában pedig a közösségi szellem inkább káros, mint hasznos. Hidd el, ez nem egy olyan probléma, amit csoportosan lehetne kezelni, már csak jellegéből fakadóan sem.

2013. jún. 25. 13:24
 45/64 A kérdező kommentje:

"ez azért kicsit ironikus hogy ahoz hogy összeszedj egy partnert kell a baráti társaság de dugni már egyedül akarod...

Igenis ez olyan mint a kisgyereknek az elsö lépés egyedül kell meglépnie hogy onnantol biztosan haladjon. És ha soha nem tanulsz meg önállóan élni akkor sohasem leszel életképes. Mert a barátok sem tartanak örökké mint ahogy semmi sem.

És ugye a barát csak olyan ellenség aki még nem döfött hátba..."

Kétségtelen. Senkinek nem lehet egész életében a kezét fogni. De sok embernek szüksége van egy kezdő lökésre, hogy képes legyen továbblépni az életében. Egyedül is meg lehet tenni, nem azt mondom. Én is egyedül próbálok túllendülni a dolgon már jó ideje, kisebb-nagyobb sikerekkel, és jóval közelebb vagyok a célomhoz, mint mondjuk egy éve. De tudom azt is, hogy sokkal könnyebb lett volna ez az időszak, ha van mögöttem egy közösség, akik támogatnak ebben.

2013. jún. 25. 13:25
 46/64 anonim ***** válasza:
Itt a kezdő lökés: Kelj fel, és járj!
2013. jún. 25. 13:30
 47/64 anonim ***** válasza:

ma 13:25

"Ha" val kezdödö mondatokat ki sem érdemes mondani...

"Ha a nagyanyámnak f@rk@ lett volna ö lett volna a nagyapám..."

2013. jún. 25. 13:34
 48/64 anonim ***** válasza:
Drága kérdező, ennyit a segítő szándékról... ha ignorálod a válaszaimat, akkor mi a búbánatos francért töröm magam, hogy írjak?
2013. jún. 25. 13:46
 49/64 anonim ***** válasza:

Ugyanebben a szituációba vagyok én is. Tudjad hogy én is így kínlódok mind te. De ezeknek az embereknek hiába mondom én te vagy más aki ebben a helyzetbe stagnál, mert nem értik meg. Nekik a gyermekkoruk eléggé kontrollált volt, nekik mindent eléjük tettek, persze most nagy a szájuk s adják az izomagyat.

Mikor olyan emberek vannak akik nem tudják megkülönböztetni az evolúciót a teremtéssel akkor hiába minden.

A mi életünk kezdete más volt mert a családba nem volt béke, nyugalom és támogatás azért mert a szülök elvoltak egymás szidásában. Ők persze soha észre nem vették hogy téged vagy engem minket tettek tönkre lelkileg. Az pont elég ahhoz hogy valami az emberbe meghaljon a remény hogy valaha esetleg egy jó csaj mellett végre boldog lehet. Csak álom maradt de hogy beváltani? Ez jó kérdés ha valaki tudja mondja el.

Sokan azért néznek le mert a szerény ember a megviselt valamibe menekül tudományokba intelligenciába ami megnyugtassa. A csajozást sokszor próbáljuk logikusan venni fel de közbe érzelmileg kell felvenni de ahhoz akkor ott gyermekkorba valami ehhez közös "alkatrész" halt meg.

ezt valahogy újra feléleszteni nem könnyű.

Tisztelt válasz adok, ti fel nem fogjátok hogy ki milyen életen milyen nyomoron és keserűségen ment át ami azt eredményezte hogy nincs lelki békéje. Minek kell adni a nagyot a nagy képernyős plazma tv-t a megse hess mert apu polic szöveget? Ha nem tudjátok felmérni az adott szituációt akkor minek kell csipogni itt?

Te pedig kérdező azt mondom egyszer eljön a mi időnk is lehet Össze kell fogni kell tanulmányozni a nők viselkedését ahol meg lehet találni a kiskapukat olyan nő felé ami az álmainkban létezik. Tudásunk és intelligenciánk van olyan amivel sikert érhetünk el.

Tisztelettel azoknak akik segítő jó szándékkal írtak ide és tisztelet a többinek is a kommentál-oknak de csak emberségből.

A mi időnk is eljön ne aggódj. Lehet össze kell fogni s lesz olyan csajunk amilyen ezeknek sose lesz!

2013. jún. 25. 16:56
 50/64 anonim ***** válasza:

Pedig mégiscsak azt mondom, hogy nézd meg az evolúciót. A hím oroszlánnak ki ad tanácsot, hogy becserkésszen egy nőstényt? És mi van akkor, ha 2 hím megverekszik egy nőstényért, és az egyik alulmarad? Választ egy kevésbé mutatósat, akiért nem kell verekedni.

Hát ez a baj veletek.

Egyrészt mindenki azon sír itt, hogy nem kell senkinek. Ha megírom, hogy nem baj, hogy ronda vagy, fel a fejjel, vannak ronda nők is. Mire a válasz: De nekem csak a szép nők tetszenek. Hát, ja kérem! És micsoda szemétség, hogy nekik meg csak a jóképű pasik kellenek!

A másik meg az, hogy egyszer vagy kétszer csalódtál, és akkor már soha többet nem lesz nőd? Szerinted kit nem ért már szerelmi csalódás az életben?! Szedd már össze magad! Ha egy nő elküldött, nem jelenti azt, hogy az összes el fog.

Mellesleg én úgy tudom, hogy vannak ilyen csoportok, konkrétan a barátnőm is indított volna ilyet, nem lett elég jelentkező.

Az én személyes véleményem meg az, hogy lehúzás az egész, mert ebben nem fog tudni senki segíteni, csak te magad.

Vannak egyébként könyvek is az önbizalomról, talán olvass el egyet-kettőt.

2013. jún. 25. 20:06
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!