Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért nincs olyan közösség, ami azoknak nyújt segítséget, akik nem képesek partnert találni?
Az oldal ilyen terű kérdéseinek arányából, és egyébként a világban szétnézve is nyilvánvaló, hogy rengeteg embernek teszi tönkre a napjait a magány, társtalanság, és az ebből fakadó egyre erősebb önbizalomhiány, bizonytalanság, öngyűlölet.
Szinte minden ilyen lelki probléma "kezelésére" vannak csoportok (anonim alkoholisták, szerencsejátékfüggők, stb), erre miért nincs semmi?
ma 13:08
naná... ma reggel felkeltem megnéztem a naptáramat és rájöttem hogy ma én mindenkit le fogok huzni.
De miért van az, hogy csak te érzed ezt? Mások áltlaában megköszönik a segitséget... tudod amilyen a mosdó...
ma 13:11
aki segitségért jön ide annak segítek. De aki általánosit provokál vagy bármiképpen megzavarja a békét itt annak minek segíteni? Te mondtad, hogy intelligens müvelt szuperember vagy akkor szerezz magadnak egy itnelligens müvelt szupernöt és máris megnyugodhat a pici lelked.
Szerintem semmi támadás nem ért, kérdező. Mindössze annyit próbáltunk elmagyarázni, hogy önsajnáltatás helyett emeld fel a seggedet, és tegyél magadért. Én a legjobb barátomnak is ezt mondanám, mert TUDOM, hogy ez segít.
De mégis milyen választ vártál? Hogy jajdeszar neked? Az! Másnak is. De segíteni csak azon lehet, aki segít saját magán. Hidd el, nincs olyan csodarecept, hogy jön egy jótündér, és akkor majd lesz megoldás.
Amiket a kérdésedben írsz (alkoholisták, szerencsejátékfüggők), azok is olyan problémák, amiken csak úgy lehet segíteni, ha az illető tesz érte. Nem lehet olyan alkoholistán segíteni, aki ül otthon, és miközben iszik, az egész világot hibáztatja a problémáiért, de nem akar változtatni a helyzetén (és ebből van több, nem azokból, akik a leszokást választják).
Ha változtatni akarsz, változtass. Ennyi a titok.
"Te, amikor azt írtad "tipikus válasz". Mert szerinted, aki nem nyavalyog a problémáin, meg nem valami közösségtől várja a megoldást, annak bizonyára semmi gondja nincs, a világ nem bánt el vele úgy, mint veled."
Nem mondtam ilyet. Mindössze arra gondoltam, hogy nem véletlen, hogy különféle problémáktól szenvedő embereknek vannak ilyen közösségeik. Mert ha látod, hogy nem vagy egyedül, ha van hol őszintén kibeszélni a dolgokat (mert ez megint csak olyan dolog, amiről az ember az ismerőseivel nem igazán tud nyíltan megbeszélni), és együtt erőt és kitartást tudtok adni egymásnak, az nagy segítség.
"együtt erőt és kitartást tudtok adni egymásnak, az nagy segítség"
Ezt nem cáfolom. De sajnos nem mindig van rá lehetőség. Nem mi csináltuk ilyenre az életet, ne minket hibáztass. Ha nincs kivel, akkor az ember kénytelen egyedül leküzdeni a problémát, kivéve persze, ha inkább belenyugszik..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!