Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nagyon vonzódom az ilyen fiúkhoz, de kétlem, hogy valahol találok is. Vélemények?
Nagyon lenyűgöz, ha egy férfi intelligens, akár jobban mint az átlag. Elvont elméletei vannak dolgokról, lehet vele beszélni bármiről, és ez alatt nem csak a könnyebb témákra gondolok, hanem az olyanokra, mint az ország és a világ helyzete, pszichológia, szociológia, stb. De emellett magas az érzelmi intelligenciája is, és relatíve tetszik is. Eddig egyetlen ilyen fiúval találkoztam és nehezen hiszem, hogy fogok még életem során hozzá hasonlóval, de tippeitek esetleg vannak a "lelőhelyekről"?
18 L
Nagyon megtetszett ez a kérdés, mert amit leírtál, ez pont az én szakjaimra igaz. 24 éves fiú vagyok és földrajz-történelem (ország+világ helyzete, szociológia) szakos tanárnak (pszichológia) készülök. Családom pedig pont azzal szokott szekálni, hogy túl filozofikus alkat vagyok, mert mindenre kitalálok valami elméletet, ahelyett, hogy gyakorlatiasabban állnék hozzá a kérdésekhez. Tehát azért vannak, akiket ilyen korban is érdekelnek ilyen témák, de csak kevesen. Ennek többek között az is az érthető oka, hogy szinte mindenki a saját szakmájának megfelelően specializálódik és ezért csak egy apró szeletét, de azt rendkívül alaposan tanulja meg sokszínű világunknak. Kivételnek ilyen téren pont a történelem (politológia, szociológia, vallástörténet, hadtörténet, jogtörténet, kultúrtörténet stb. szintézise) és a földrajz (népesség- és településföldrajz, demográfia, közgazdaságtan, csillagászat, geológia, meteorológia stb. szintézise) tanárok tekinthetők, mert minekünk elvileg mindent kell tudnunk, ami időben és a térben a Földön történt/történik. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy mások nem lehetnének polihisztorok, csak nekünk „hivatalból” annak kéne lennünk. Úgyhogy azt ajánlom, hogy az egyetemeken ezeknek a szakoknak a programjain keresgélj ilyen fiúkat.
Ha budapesti vagy, akkor pár példa:
Ezeken kívül előadásokon (konferenciákon), tanulmányi versenyeken,könyvtárakban,múzeumokban/kiállításokon lehet szerintem főképp olyan fiúval találkozni, aki nyitott a világ dolgai iránt.
Utánanéztem az említett sorozat szereplőnek és nagyon szimpatikus karakter, ki tudja, talán elkezdtem nézni a Gyilkos elméket.:D
A válaszokat köszönöm, nagy részben hasznosnak bizonyultak. Kivéve, amelyik azt boncolgatja, hogy a koromból kifolyólag nem lennék 'egyenértékű' egy nálam idősebb férfival. Ezt vitatom..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!