Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hölgyeim! Randiznátok olyan férfivel, aki mozgássérült? Tartós kapcsolatot el tudtok képzelni vele?
Saját tapasztalatomból kiindulva kérdezem ezt. Az ismerkedési fázisban mindig hátrányként éltem meg ezt a sajátosságomat és a rengeteg elutasítás miatt kicsit félénkebb is vagyok, mint az átlag. Születésem óta testem egész jobb oldala gyengébb és valamennyire ügyetlenebb is a bal oldalnál. Különböző erősítő gyakorlatok végzésével karban lehet tartani, de teljesen tökéletes és szimmetrikus sohasem lesz. Annyira azért nem vészes a helyzet, szinte bármire képes vagyok én is, mint amire egészséges sorstársaim. Bármikor voltam ortopédusnál, ő mindig azzal nyugtatott, h vannak ettől rosszabbak is és örüljek neki, h csak ennyi a bajom! Egyesek szerint nem feltűnő a gond velem és csak én fújom fel a dolgot. Én fújnám fel? Kétlem, egyrészt azért, mert nem egy netes társkereső oldalon láttam már olyan kitöltött női profilt, amelyikben a gyengébbik nem képviselője elvárásaival kapcsolatban leírta, h olyan férfit keres, aki száz százalékig egészséges és nincs semmilyen egészségügyi problémája! Másrészt eddig is találkoztam olyannal az ismerkedés folyamán, aki miután megtudta, h mi a teljes igazság rólam, szó nélkül (többnyire), vagy éppen erre a "hibára" hivatkozva kereket oldott. A való világban (tehát nem interneten keresztül) történő ismerkedéseim mind kudarcba fulladtak. Én elfogadom és szeretem magam olyannak, amilyen vagyok. Nincs bennem irigység más férfiakat nézve. Csak az a kellemetlen, h sok nő a külsőségek alapján dönt, ha pedig abban kifogásolni valót talál, akkor nem enged igazán közel magához. Érthető, h mindenki a külső alapján lép oda a másikhoz, vagy éppen nem, mégis egyrészt ennek a hátrányos megkülönböztetésnek köszönhetem azt, h még nem volt kapcsolatom, pedig elmúltam már 30.
Várok történeteket, hasonló tapasztalatokat, véleményeket a kérdéssel kapcsolatban!
Szia!
Én a másik nemet képviselem, szintén mozgássérült vagyok, az én helyzetem súlyosabb, egyáltalán nem tudok járni, állni. 12 éve ismertem meg a férjemet, szintén interneten, nem társkereső oldalon, hanem egy "sima" chaten, bár egyáltalán nem társkeresési céllal cseteltem, csak így alakult a dolog. Én akkor könnyebb helyzetben voltam abból a szempontból, hogy abban az időben még nem jutott bárki internethez, viszonylag "szűrt" volt a társaság, a többség értelmesen beszélgetni járt oda, nem pedig alkalmi kapcsolatokat keresni. Én nem szembesítettem őt rögtön az állapotommal, kb fél évig beszélgettünk, már szinte mindent tudtunk egymásról, kivéve ezt az "apróságot". Csak akkor mondtam el neki a dolgot, amikor már kialakult köztünk valami, és ő már nagyon akart találkozni. Utólag elmondta, hogy ha rögtön megtudja, hogy mi a helyzet velem, valószínűleg inkább elkerült volna, de így, hogy valamennyire megismert, nem rögtön egy kerekesszékes lányt látott bennem, már nem volt neki olyan egyszerű elfelejteni engem. Nem untatlak tovább a sztorinkkal, a lényeg, hogy most már férj és feleség vagyunk, boldogok vagyunk, és van egy másfél éves kisfiunk :)
Én azt tanácsolom neked, hogy ne tálalj ki rögtön, hagyj lehetőséget a másik félnek, hogy megismerjen téged anélkül, hogy rögtön az előítéletek alapján könyveljen el téged. Mert mindenkiben ott vannak ezek az előítéletek, bármilyen kegyetlen dolog is ez. Azt hiszem, ha én egészséges lennék, én sem egy mozgássérült férfit részesítenék előnyben, de ha megismerném, és különösen szimpatikus lenne, akkor már nem érdekelne ez a dolog.
Persze az sem jó, ha csak a személyes találkozás alkalmával szembesül a helyzettel. Hagyd, hogy megismerjen, és ha már egyértelmű, hogy kölcsönös szimpátia van köztetek, akkor tálalj ki.
Hidd el, nem reménytelen a helyzeted. Főleg így, hogy a mozgáskorlátozottságod tulajdonképpen csak esztétikai probléma, de a mindennapi dolgokban nem jelent akadályt.
Sok sikert!
Köszönöm az újabb válaszokat!
Sajnos tapasztalatból beszélek, amikor azt írtam, h a szűz és/vagy vallásos lányok engem nem hoznak izgalomba. Kicsivel több mint 30 éves vagyok, egy korbán hozzám illő nő ha még szűz lenne, az maradjunk annyiban, h elég furi lenne! A tinikkel pedig nem foglalkozom, nem vagyok pedofil. A keresztény lányokkal kapcsolatban, én nem vagyok templomba járó, nem böjtölök, stb és ezeken a megszokásaimon már nem kívánok változtatni.
Az egészségügyi problémám NEM öröklődik, gyermeknemzésre ugyanúgy képes vagyok, mint bármelyik másik férfi (vagy legalábbis tudtommal nem vagyok steril). Ha a nők a legerősebb és legegészségesebb hímek alapján választanak párt maguknak, akikkel még gyereket is akarnak, ne csodálkozzanak, ha macsó alfa hímekbe (is) ütköznek (és akkor ezt a gondolatot nem is folytatom, mindenki megteheti saját fantáziája szerint)! Mint mondtam, eddig nem volt szerencsém hasonló "betegségű" lánnyal megismerkednem, de ezt már szerintem korábban kifejtettem.
Köszönöm a kerekes hölgy válaszát is, sok boldogságot kívánok! Egyetértek azzal, h ne tálaljak már ki az első percben magamról mindent, egy korábbi válaszomban ezzel kapcsolatos hozzáállásomat már leírtam itt.
Én úgy veszem le, hogy te természetesen kezeled magad, tehát úgy fogod fel, mint egy állapotot, nem sajnáltatod magad, nem csinálsz ebből érzelmi karriert, és nem vered magad szélsőséges előítéletek közé, és nem vezetsz le személyes tapasztalatokból kollektív általánosításokat, amihez amúgy szerintem sok erő kell. Hisz neked sokkal több kudarcot, visszautasítást, csalódást kell bezsebelned, és önmagad adagolása, egy másik embernek már már művészet. Erre a mai világ, bármilyen elcsépelt, felszínes, rohanó világa is közrejátszik.
Tisztán látod a helyzeted, amiben vagy.
Valóban sokszor előfordulhat, hogy megijednek tőled.
Én úgy gondolom, hogy nem lesz könnyű dolgod, kár ezzel áltatni, de én úgy gondolom, a szerelem megtalálása, a megfelelő társ meglelése, aki elfogad minket, az egy ép ember számára is: szerencse kérdése.
Az is lehet, hogy holnap belebotlasz. Nem tudom.
Ami számodra nagyon fontos, az a magabiztosság, a humor, és az intelligencia, amivel bocsánat, de kompenzálhatod, a "hátrányodat".
Volt mikor nem voltam valami szép lány, de kikupálódtam.
Magamra szedtem a "csúnya időszakom" alatt egy kis műveltséget (sokat kellett otthon lennem, így volt időm olvasni), nyitottabb lettem, a humorom pedig adottságként családi vonás. Hála az égnek, megtudtam fogni a rossz dolgok másik oldalát, és rájöttem, hogy bármilyen csúnya ezt leírni, vagy kimondani, de tudtam kompenzálni, a hátrányomat (amúgy beteg voltam), a stílusommal.
Szóval szerintem mivel tökéletes ember nincs, én jobban örülök ennek, mert habár ma már szebb vagy,kihoztam magamból a legjobbat, de az amit magamra szedtem, gondolkodásilag, az a mai napig velem van, és velem is marad.
A lényeg, hogy ki kell hozni mindent, ami az emberben lehetőségként ott hever. Akár belső ügyileg, akár külsőleg. Ha ezek után valakinek nem jövünk be, azzal nem érdemes foglalkozni.
De nem akarok messze beszélni.
Legfőképp neten szoktál ismerkedni?
Jól olvasom, hogy akkor nem volt még kapcsolatod?
Az ismerkedésben különböző műfajok vannak.
Mondanám, hogy a netes társkeresés nem a tied, mert ott kirak az ember képet, ott az ítélet, és már kevesebb esélyed van, hogy esélyt kapj, mintha kicsit később tudná meg az illető, na de így meg sok csalódást is be lehet zsebelni, mert nem tudod megszűrni őket elsőre.
Amúgy meg, egyszer egy barátom azt mondta, a külsőségekről beszélgettünk, hogy az ember ha szereti a másikat, akkor idővel a külsejét is képes megszokni.
Szóval valószínű, elsőre vagy csak ijesztő, de sok ember nem ad időt az egésznek, pedig lehet, hogy csak erre lenne szükséged, én úgy érzem.
De senkitől nem várhatod el, azt sem, hogy erőszakot vegyen magán...
Kedves kérdező, igaz nem vagyok lány, és nem is vagyok olyan nagyon idős, de úgy gondolom/tudom érettebb vagyok kortársaimnál.
Na de hogy a kérdésre is válaszoljak, engem egyeltalán nem taszítana, ha egy mozgássérülttel kellene ismerkednem. Nem az számít nálam elsősorban, hogy hogy néz ki. És ha esetleg vele kellene leélnem az életem, akkor állok elébe! Egyébként is manapság úgy érzem egyre kevesebb az olyan ember, aki empatikus, és segítőkész (tiszteletem a kivételeknek!). Még annyi, hogyha valaki ezért - hogy ilyen vagy - leszól, lekezel, megszégyenít, hát tegye! Elsősorban nem rólad fog "értelmiségi bizonyítványt" felmutatni, hanem magáról, hogy milyen bunkó, tapló is. +1, ha ilyet fogsz ki, akkor ne sajnáld hagyni a fenébe, mert abból jó nem fog kisülni.
Köszönöm az újabb válaszokat!
Kedves #24-es válaszoló!
Ahogy írtad is, nem sajnáltatni akarom magamat (itt sem). Buta sem vagyok, műveltségemre eddig mégsem volt fogékony senki, maximum ideig-óráig. Igen, többnyire neten ismerkedem, de mostanában nagyon már nem erőltetem a dolgot, mert kicsit megtelt a csuprom a sok átveréssel és hasonló galádságokkal! Tudom, valaki a neten találta meg az igazi párját, eddig nekem még nem sikerült. Az életben elég gátlásos és félénk vagyok a sorozatos visszautasítások miatt leginkább. Jól olvastad, még nem volt kapcsolatom, ami lehet furcsa kijelentés egy olyan korban lévő férfi részéről, mint én. Persze megértem én a nőket, ott van nekik a dolog a testemmel és ráadásul amikor idővel (mert hát nyílt kártyákkal játszok) megtudják, h még kapcsolatom sem volt, az eddig nem szült túl rózsás helyzeteket. Ha igazán megismernének megtudnák az ok és okozat közötti összefüggéseket esetemben, de sajnos a mai világban az emberek elrohannak egymás mellett, a munka + a karrier hajszolása folyik és nincs idejük a másikra, néha önmagukra sem. Én ezt tapasztaltam, vagy csak velem viselkedtek ilyen elutasító módon és szabadkoztak ezekkel a kifogásokkal! A külső megfog, a belső megtart. Külsőre még jóképű is vagyok egyesek szerint, bár ezt nehéz elhinnem, mert akkor szerintem nem lennék már lassan több mint 30 éve egyedül. Nincsenek nagy igényeim a leendő kedvessel szemben sem, de egyes nőknek vannak olyan elvárásai, h csak fogom a fejem! Senkinek nem kell, h velem legyen, sajnálatból, erőszakból, "ha ló nincs, a szamár is jó alapon" hisz én sem ezért lennék azzal, aki végre elfogad engem olyannak, amilyen vagyok. Nem erőszakolom senkire magam, nem erőltetek senkivel semmit.
Köszönöm Emberek válaszát is! Ha sokat vagyok hozzám hasonló, vagy tőlem sérültebb emberek környezetében, kicsit már nyomasztónak érzem. Van ez a kettősség az életemben, h egészséges ember módjára neveltek/foglalkoztak velem az iskolában a tanárok, itthon a szüleim; az iskolában mégis én számítottam betegnek az egészségesek között. Azonban a sérültek között szinte egészségesnek! Az orvos is mondta, h örüljek, h csak ennyi bajom van. Nemrég láttam egy srácot az egyik strandon. Ortopédiai gyógycipőt viselt, hozzám hasonlóan rövidebb volt az ő lába is, csak az övé legalább 15 cm-rel!!! Igen, hozzá viszonyítva megint csak egészségesnek mondhatom magam. Mint írtam itt is, kifejezetten sérült lányokat nem kerestem még páromként, de nem is utasítanám el, ha úgy alakulna. Köszönöm még egyszer a válaszod, gyengébb pillanataimban majd visszaolvasom, h erőt meríthessek belőle!
22-es vagyok. Teljesen megértem, hogy nem kerested a mozgássérültek társaságát. Én is nyomasztónak tartom a legtöbb ilyen embert. Tudom, nem szép dolog tőlem, hogy ilyet mondok, ráadásul magam ellen is beszélek. Engem is "normális" gyerekként neveltek, normális iskolába jártam egészséges gyerekek közé. Ráadásul nekem abban is szerencsém volt, hogy az általános iskolában teljesen befogadtak, nem éreztették velem az osztálytársaim, hogy én más lennék, nem közösítettek ki. (gimiben már más volt a helyzet). Így én sem lettem az a tipikus önsajnáló, szerencsétlen "nyomi".
Szerintem pont azért félnek az egészséges emberek a sérültektől, mert látnak pár befordult, megkeseredett, önbizalomhiányos sérült embert, és rögtön megszületik bennük az előítélet, hogy akkor biztos mindegyik ilyen. És épp ezért kellene még egy kis önbizalmat magadra erőltetned, kedves kérdező, jól mondta az egyik válaszoló, hogy leginkább az eszeddel, humoroddal és az önbizalmaddal "kompenzálhatnád" a hátrányodat. Tehát szerintem ne nagyon reklámozd, hogy nem volt még kapcsolatod, vagy hogy mennyi elutasításban volt részed. Ez még nem jelenti azt, hogy nem játszol nyílt lapokkal, nyilván ha komolyabbra fordul a kapcsolat, akkor az ilyesmi úgyis kiderül. Ez csupán egy kis trükk, hogy jobb színben tüntesd fel magad, nagyon leegyszerűsítve olyan, mint a nőknél a smink, vagy a push-up melltartó :)
A gond még az, kedves utolsó válaszoló, h én bár egészséges diákok közé jártam suliba, ők sajnos engem nem vettek egészséges ember számba, eleget csúfoltak, még középiskolába is. Ez már úgy odatett az egészséges önbizalmam kialakulásához. A gyerekek kegyetlenek, sajnos.
Eddig nem sokan voltak vevők az eszemre - bohóc meg nem vagyok, bocs -, vagy ha mégis, ideig-óráig. Nem akarok általánosítani, h a legtöbb mai nőnek mi kell...persze előfordulhat, h engem sodort a sors az ilyen igényekkel rendelkezőkhöz.
Természetes, h nem azzal kezdek minden ismerkedést, h kitálalom a múltam minden apró részletét. Csak tudod akkor válik kínossá a szitu, mikor még az elején megkérdezi, h de mégis, na, milyen kapcsolataim voltak, meg stb. Oké, a kérdés elől egy darabig ki lehet térni, de örökké nem, és a kitérésre is sokan felfigyelnek, hamukálni meg megint felesleges, mert ha kiderül az igazság, akkor "elkúrtuk".
Na azért ne ess át a ló túlsó oldalára. Az, hogy valakinek jó (kifinomult, intelligens) humora van, az nem jelenti azt, hogy bohóc - ellenkezőleg.
És tényleg nagy hiba lenne általánosítani. Én elhiszem, hogy rengeteg idióta libával hozott össze a sors eddig, talán ebben benne van az is, hogy nagyrészt társkereső oldalakon ismerkedsz, de tény, hogy a "való világ" is tele van ilyenekkel. De az emberek nagyon sokfélék, nincs két egyforma ember, így butaság lenne néhány (vagy sok) rossz élményből következtetéseket levonni.
Szerintem pl az is egy jó "szűrő", ha valaki rögtön rákérdez, hogy hány db és milyen minőségű kapcsolatod volt eddig. Ennek egy kicsit olyan lóvásár feelingje van, én a helyedben rögtön kiselejtezném azt, aki az elején ilyenekkel faggat. Hiszen ennek semmi köze ahhoz, hogy mennyire jössz be neki, neki kell tetszened, neki kell szimpatikusnak lenned és ehhez semmi köze ahhoz, hogy a múltban hány nőnek kellettél. Persze nyilván valamilyen szinten előjön a téma, de nem kell konkrétumokat mondani, ha a partner nem vájkál, elég, ha annyit mondasz, hogy hogy eddig nem volt komolyabb, hosszabb kapcsolatod, de épp itt az ideje ezen változtatni.
Szerintem 16 évesen még nem kellemetlen, ha azt mondom, még nem volt komoly kapcsolatom; lassan azonban már kétszer annyi idős leszek... Egy hozzám hasonló korban lévő nő ha ezt válaszolná, néznék rá, mint gyújtogató a nedves szalmára! Lehet én vagyok paranoiás, de ezzel a válasszal megint csak magam alatt vágnám a fát és/vagy még ezzel is jobban felcsigáznám a kérdezőt, mert biztos érdekelné, h miért nem volt; vagy akkor egyáltalán milyen volt, és hogy én de akkor biztos csak az egy éjszakások híve vagyok és jobb, ha el is húzok.
Lehet sokfélék az emberek, nekem eddig mégis ugyanazokból a típusokból jutott. Biztos őket vonzom be, vagy éppen ők engem. Pedig tényleg nem a külső alapján szelektálok, nincs is nagy igényem ezen a téren.
Ha kell tudok vicces is lenni, de nem tudok mindig viccelődni, nem vagyok egy humorzsák. "Magamat kigúnyolom ha kell..." persze nem akármikor vagy akárkinek!
Nem csak interneten ismerkedtem/ismerkedem, de tény, h ott a legtöbbet (azonban nem csak kifejezett társkereső oldalakon). Korábban elképzelhetetlennek gondoltam, h az életben odamegyek egy nekem tetsző lányhoz és randira hívom. Igazán nem bunkó a stílusom, de hogy mi kell mégis a nőknek, nem igazán tudom. Ma már nem téma leszólítani senkit se, de az a baj, h rengeteg negatív tapasztalat miatt már egyszerűen nincs is kedvem odamenni még ahhoz sem, aki tetszik! Értem én "ne úgy menj oda, h eleve esélytelen és úgyis elküld", illetve azt is tudom, h ismerkedni bárhol lehet, nincs helyhez vagy időhöz kötve. Csupán két arra alkalmas ember kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!