Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hölgyeim! Randiznátok olyan férfivel, aki mozgássérült? Tartós kapcsolatot el tudtok képzelni vele?
Saját tapasztalatomból kiindulva kérdezem ezt. Az ismerkedési fázisban mindig hátrányként éltem meg ezt a sajátosságomat és a rengeteg elutasítás miatt kicsit félénkebb is vagyok, mint az átlag. Születésem óta testem egész jobb oldala gyengébb és valamennyire ügyetlenebb is a bal oldalnál. Különböző erősítő gyakorlatok végzésével karban lehet tartani, de teljesen tökéletes és szimmetrikus sohasem lesz. Annyira azért nem vészes a helyzet, szinte bármire képes vagyok én is, mint amire egészséges sorstársaim. Bármikor voltam ortopédusnál, ő mindig azzal nyugtatott, h vannak ettől rosszabbak is és örüljek neki, h csak ennyi a bajom! Egyesek szerint nem feltűnő a gond velem és csak én fújom fel a dolgot. Én fújnám fel? Kétlem, egyrészt azért, mert nem egy netes társkereső oldalon láttam már olyan kitöltött női profilt, amelyikben a gyengébbik nem képviselője elvárásaival kapcsolatban leírta, h olyan férfit keres, aki száz százalékig egészséges és nincs semmilyen egészségügyi problémája! Másrészt eddig is találkoztam olyannal az ismerkedés folyamán, aki miután megtudta, h mi a teljes igazság rólam, szó nélkül (többnyire), vagy éppen erre a "hibára" hivatkozva kereket oldott. A való világban (tehát nem interneten keresztül) történő ismerkedéseim mind kudarcba fulladtak. Én elfogadom és szeretem magam olyannak, amilyen vagyok. Nincs bennem irigység más férfiakat nézve. Csak az a kellemetlen, h sok nő a külsőségek alapján dönt, ha pedig abban kifogásolni valót talál, akkor nem enged igazán közel magához. Érthető, h mindenki a külső alapján lép oda a másikhoz, vagy éppen nem, mégis egyrészt ennek a hátrányos megkülönböztetésnek köszönhetem azt, h még nem volt kapcsolatom, pedig elmúltam már 30.
Várok történeteket, hasonló tapasztalatokat, véleményeket a kérdéssel kapcsolatban!
Nem állt szándékomban megkérdőjelezni a Lilis történet valóságalapját. Ahogy írtam is, mesébe illően szép és bárcsak működne az én esetemben is. Eddig mégsem működött, pedig közel sem vagyok annyira korlátozva a mozgásomban, mint a szóban forgó srác. Elképzelhető, h eddig nem a megfelelő nőknél próbálkoztam, ki tudja.
Persze, minden nő a védelmezőt látja és keresi a mellette lévő férfiben (olykor anyagilag védelmezőt is), ezt is aláírom. Bár a mozgásomban korlátozott vagyok, de senki segítségére nem szorulok, és természetesen magam védelmén túl azt is megvédeném, aki számomra a legkedvesebb! A társkeresésben való magabiztos kiállással kapcsolatban vannak hiányosságaim nem tagadom. De hát mire is verjem a mellem, ha még semmi pozitív élményem nem adatott még ebben a megközelítésben?! Alapból nem vagyok egy magamutogató, öntelt önimádó és ennek értelmében nincsenek is teljesíthetetlen vágyaim a nőkkel kapcsolatban sem. Ettől függetlenül nem adom fel a további keresgélést, mivel elég rossz egyedül!
A "nem kell részletezned magad" alatt mit értesz? Pl eddig egy nő volt, akinél nem szóltam előre, h mi a helyzet velem. Neten ismerkedtünk meg (természetesen) egy kifejezetten erre szolgáló oldalon. A személyes találkozás alkalmával egyből kiszúrta, h valami nem stimmel, majd finoman szóvá is tette. Én meg elmondtam neki, h mi a helyzet. Hát láttam rajta, h ő "nem ilyen lovat akart", így még aznap este a randi végén valami nagyon gyenge dumával lekoptatott.
Egyértelmű, h netes ismerkedésnél nem azzal kezdem, h mi a bajom, nem írtam ki eddig sem egy adatlapomra se. Idővel azonban mindenkinek elmondtam, akikkel már valamennyire elmélyült a levelezés, kivéve a fentebb írt esetben, de vele meg így alakult.
Nem is kell mindjárt a köszönés után leírni, hogy mi a helyzet. De nekem elég meredek lenne, ha csak a randin derülne ki, hogy ez a szitu a fiúval. Érthető, hogy megütközött rajta...az is ezt tette volna, akit ez nem befolyásol párválasztásnál.
De látod, több olyan sorstársad van, akinek sikerült. Én is mondok egyet, bár az illetőt csak futólag ismerem. Egy vak férfiról van szó, akinek van egy barátnője, aki amellett, hogy egészséges, még kifejezetten szép is :) Pedig ez a srác hatalmas hátrányban van veled szemben..főleg, h ő sajnos segítségre is szorul sokszor. Tehát fel a fejjel! :)
"De nekem elég meredek lenne, ha csak a randin derülne ki, hogy ez a szitu a fiúval." Ha meg elmondanám már előtte, már elképzelnél valamilyennek (esetleg még rosszabbra is számítanál), esetleg még el is utasítanál még látatlanban. Oké, lehet, h Te éppen nem, de belőlem az átélt tények beszélnek.
Ha pl elhagyom magam és nem figyelek a járásomra, akkor észreveszed a különbséget, egyébként szinte kizárt. Hosszú nadrágban és hosszú felsőben kis odafigyeléssel a részemről szinte lehetetlen észrevennie bárkinek a "hibáim".
Sokan azért lépnek le szerintem, mert megijednek, nem tudják, hogyan kezeljék a helyzetet, mert még nem volt dolguk ehhez hasonlóval. Próbálj először úgy megismerkedni velük, mint egy "teljesen egészséges" ember, majd szépen lassan bevezetheted a "hátrányodat". Mert ha már az elején elmondod, megijedhetnek tőle, hogy mit hogyan kéne csinálniuk, és lehet nem is tudnak már teljes mértékben rád koncentrálni csak a "hibádra".
Mindenesetre amelyik nő emiatt lép le, azzal nem is lett volna érdemes kapcsolatot létesíteni... Ha így nézzük, biztos hátrányban vagy, de legalább csak az a lány fog letelepedni melletted, aki tényleg érdeklődik irántad. Ha valaki beléd szeret, akkor egyáltalán nem fogja érdekelni ez a dolog, és az sem érdekelné, ha súlyosabb gondod lenne.
Vallásos lánnyal, ugye te se gondoltad komolyan??? A szűz lányok után ők következnek a sorban, akikkel soha, semmilyen körülmények között nem létesítenék kapcsolatot. Ha a kettő pedig még társul is egymáshoz - tehát szűz és még vallásos is -, az végképp egy persona non grata számomra! Sajnálom, ha ezzel megsértettem most itt valakit, de ez a véleményem és vállalom. Válaszod alapján arra következtetek, Te egy vallásos lányt találtál magadnak (javíts ki, ha mégse). Szívből gratulálok, de nem irigyellek!
Az esetek 99%-ban így csináltam, csak egy esetben volt "szembesítés", korábban leírtam már. Ismerkedtem velük, mintha nem lenne semmi fogyatékosságom. Mikor már eljutott az ismeretségünk egy bizonyos szintre, ekkor beavattam mindet a dologba. Látszólag nem zavarta őket, mégis mindegyik hosszabb, vagy éppen rövidebb idő alatt eltűnt az életemből. Volt aki elmondta, h miért; aki annyit se mondott, h "nem ilyen lovat akartam"; és kevés volt aki konkrétan kimondta (bármennyire is szimpatizált velem), h na emiatt nem (mert hogy ez őt nagyon lesújtotta és nem tudja hogy kezelni a helyzetet...hozzátenném, nem is látott még élőben) lehet köztünk semmi!
Persze én is ismerem a közhelyeket, h aki emiatt elutasít, az nem is érdemel meg engem; jobbat érdemlek, stb, de ezekkel kb már tele van a zsebem. Egyesek szerint fogjam fel szűrőként kényszerű helyzetem, ami megszűri az olyan lányokat és nőket, akik abszolút nem valóak nekem. Eddig talán még túl jól is működött ha úgy vesszük.
Lehet, h fogyatékkal élő vagyok, de véleményem szerint az igazi fogyatékosság az, ha esélyt sem adunk egymásnak, h jobban megismerjük a másikat!
Megkérdezhetem, hogy mi a bajod a szűz/vallásos lányokkal? Azt mondtad, "lejjebb vetted a lécet"
Tegyük fel hogy megismersz egy lányt, aki vonzó számodra, neki is tetszel és elfogad a mozgássérültséged ellenére is, de szűz és/vagy vallásos - már mehet is a kukába?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!