Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Randizás » Bunkó dolog, ha azért utasítok...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Bunkó dolog, ha azért utasítok el egy srácot diplomásként, mert neki nincs érettségije sem? (meleg kérdés)

Figyelt kérdés
Egyszerűen zavarna a tudás- és gondolkodásbeli különbség, ezért nem is tartom értelmét a találkozásnak.

2013. ápr. 30. 21:43
1 2 3 4 5 6
 41/58 anonim ***** válasza:
46%
lehet, hogy egy szakmunkásban több érzelem szorult, mint beléd diplomásként.
2013. máj. 1. 11:05
 42/58 Shai-Hulud ***** válasza:
81%

@10:49:

Azon kívül, hogy sem a vesszőket nem ismered, az "atól" és az "1 szerüen" szavaktól engem kiver a víz.

Azt írod, nem bántad meg, hogy nem tanultál olyat, ami nem érdekel. Ezzel teljesen egyetértek, ebben igazad van. A baj ott van, hogy ezek szerint más sem érdekelt...

Rengeteg dolog érdekel. Ez jó. A rossz viszont az, hogy ezeket nincs hova kötnöd, mert a megfelelő alapozás hiányzik hozzá. Így hát neked nem "tudásod" van, csak "ismereteid" vannak. A kettő viszont nem ugyanaz. Lehet, hogy láttál már házat építeni, de ettől még nem fogsz tudni megtervezni egyet.

"a lényeg ugy is a pénz én pedig ahoz értek és az a lényeg a másik meg hogy pénzért azt is meg tudom venni"

SZÁMODRA a lényeg a pénz. Számomra nem. Fontos dolog ugyan, de nem az elsődleges. Vannak dolgok, amit nem tudsz a pénzeden megvenni. Lehet, hogy sok ivócimborád lesz, de igazi barátod a pénzedért nem lesz. Mint ahogy szerelmet sem találsz pénzért. Sokan szerethetik a pénztárcádat, de hogy TÉGED szeressenek, ahhoz messze nem a pénz kell.

Ja és a szó végi pontot sem ismered.

Ezt nem adták az iskolában? Tudom, akkor még nem volt pénzed... :-)

2013. máj. 1. 11:33
 43/58 anonim ***** válasza:
71%
@11:05 ki beszélt az érzelmekről? istenem ezek a érvek, komolyan sírok már
2013. máj. 1. 12:21
 44/58 anonim ***** válasza:
100%

Egyszer s mindenkorra tisztázzuk:

Attól, hogy valakinek még nincs diplomája, simán lehet, hogy intelligensebb, rátermettebb, jobban néz ki, jómódúbb, érzelmesebb stb., mint a diplomások.

De az emberek nem-egy érték alapján keresnek párt, hanem egy összetett szempontrendszer alapján, és egyénenként változik, hogy kinek mi a legfontosabb a partnerében.

Ha én egy racionális, szellemi ember vagyok, akkor engem nem fog érdekelni, hogy a partnerem gazdag, vagy érzékeny, mert nem ezt keresem valakiben.

Ha bemegyek a zöldségeshez almát venni, akkor más és más szempontok alapján lehet válogatni. Van, akinek az ár számít, van, akinek a küllem, van, aki bizonyos típust preferál, és még sorolhatnám. Egyéni ízlések, értékrendek vannak.

Ugyanez igaz a párkapcsolatokra is. Mindenki a saját értékrendje alapján válogat. Az érzékeny "lelki" emberek értékesek - egy bizonyos célcsoport számára. Egy másik csoport viszont nem ezt keresi, mert más az értékrendje. A sikeres vállalkozók is értékesek - egy bizonyos célcsoport számára. A diplomások is értékesek - egy bizonyos célcsoport számára.

Tiszteletben kellene tartani az egyéni preferenciákat, és nem győzködni mindenkit, hogy ÉN ÉRTÉKES VAGYOK, hanem olyan emberek társaságát keresni, akik győzködés nélkül tartanak értékesnek. Nem kell mindenkinek megfelelni. Azoknak kell megfelelni, akik nem várják el tőlünk, hogy megfeleljünk, mert pont úgy vagyunk jók számukra, ahogy vagyunk, pont azokat a tulajdonságokat értékelik bennünk, amit mi saját magunkban!

2013. máj. 1. 12:51
 45/58 anonim válasza:
100%
igen, az. ha párszor beszélgetsz vele, és abból leszűröd, hogy nem vagytok egy szinten úgy már nem. de úgy, hogy nem is adsz neki esélyt, bunkóság.
2013. máj. 1. 16:11
 46/58 anonim ***** válasza:
@12:21 miért az nem létezik? vagy az már nem is kell egy párkapcsolathoz?
2013. máj. 1. 17:19
 47/58 anonim ***** válasza:

tegnap 21:50

kétlem, hogy több fizetést adna a főnököm, mert van egy érettségim. (építőiparban dolgozok)

2013. máj. 1. 17:43
 48/58 anonim ***** válasza:
35%

Szia,szerintem elég nagy butaság csak azért elutasítani valakit,mert nincs érettségije. Az ,hogy diplomád van még nem feltétlenül jeleni azt,hogy intelligens és művelt vagy ahogyan az,hogy nincs érettségije nem jeleni azt,hogy túl buta volt ahhoz,hogy letegye.

Egy próbát szerintem simán megérne,lehet,hogy kellemesen csalódnál. Egyébként sincs értelme ismeretlenül elutasítani valakit szerintem...

2013. máj. 1. 18:46
 49/58 Shai-Hulud ***** válasza:
90%

"Az ,hogy diplomád van még nem feltétlenül jeleni azt,hogy intelligens és művelt vagy ahogyan az,hogy nincs érettségije nem jeleni azt,hogy túl buta volt ahhoz,hogy letegye. "

Igen, ez a mondat így ÖNMAGÁBAN teljesen igaz. De nem is ez jelenti a problémát, hanem a különböző életszemlélet.

Ha én azt látom pozitív dolognak, hogy képezem magam, szert teszek tudásra, azt megméretem, és tovább képezem magam, akkor igen csekély a valószínűsége annak, hogy egy életen keresztül el tudok viselni magam mellett egy olyan társat, aki ennek nem látja értelmét, aki nem képezi magát, mert neki más a fontossági sorrendje.

Ez természetesen nem jelenti azt, hogy "le kell nézni" azt, akinek nincs diplomája, csak egyszerűen tudomásul kell venni, hogy különbözőek vagyunk.

Van aki szereti Wagnert, és van aki nem.

Van aki szeret a tengerparton nyaralni, van aki inkább a hegyeket választja.

Van aki imádja a romantikus filmeket, és van aki az akciódús lövöldözősöket szereti.

És van aki szeret tanulni, képezni magát, és van aki egyszerűen utálja az oktatás minden formáját.

Ezek mind lehetnek egyébként aranyos, kedves, rendes, megbízható, stb. emberek, akikkel semmi baj nincs.

Csak egyszerűen nem egymáshoz valók.

Ha én például szeretek elvont témákról beszélgetni, akkor nyilván NEM olyan társat választok, aki összetéveszti az empiriokriticizmust az egymillió pici krisztussal...

2013. máj. 1. 19:06
 50/58 anonim ***** válasza:
52%

Jujj :) Mennyi marhaság édes istenem!

Nincs diplomám, az első barátnőmnek sem volt, a 2. és 3. barátnőmnek volt/van.

És a 3. barátnőmmel már 5 éve együtt vagyunk.

Nem ez számít...

2013. máj. 1. 19:27
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!