Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Bunkó dolog, ha azért utasítok el egy srácot diplomásként, mert neki nincs érettségije sem? (meleg kérdés)
"Diplomával nem jár együtt az intelligencia."
Ezt igen jól látod. Viszont a diplomás ember ritkán unintelligens (bár vannak kivételek). Ugyanakkor a nem diplomásak között az intelligencia hiány jóval gyakoribb.
Vagy ha megfordítom, az intelligensebb emberek gyakrabban szereznek diplomát.
"Ami azt hiszi hogy okosabb a másiknál mert diplomás abba nem sok intelligencia szorult bele."
Tévedsz. A diplomás ember tényleg okosabb a nem diplomásnál, mert sokkal többet tud nála. A diplomás *tanult* valamita, a nem diplomás *nem tanult*.
Összekevered az intelligenciát az okossággal.
"Szóval elég gáz, hogy azt hiszed okosabb vagy mert van diplomád.. "
Nem gáz. Az lenne gáz, ha azt hinné, hogy *intelligensebb* mert van diplomája. De az nem gáz, ha egy *okosabb* ember tudja is magáról, hogy okosabb.
"Főleg ha csak egy büfé egyetemen szerzet gagyi diploma amivel legfeljebb kitörölheted..(bocsi de nem írtad milyen diploma) "
Nyilván nem erről van szó. Nem az a "diplomás" ember, aki például vett egy szép színes papírt az Ecserin...
Aki viszont elvégzett egy főiskolát vagy egyetemet, ott diplomát szerzett, azaz sok vizsgát letett, az *nyilvánvalóan* többet tud valamiből, mint az, aki mindezt nem végezte el.
Ettől még valóban nem lesz intelligensebb, de *okosabb* igen.
Azért azon is érdemes elgondolkodni, hogy egy ember akinek csak egy szakmája van, vagy csak érettségije van, de van egy cége, szép háza, szép luxus autó..érdekes, hogy lesz@rják a nők azt h nincs diplomája....Pedig nagyon sok helyen a csajnak diplomája van.
Szóval nem kell a rizsa.
És nem kell a felesleges szöveg sem, se a diplomáról meg értelmességről meg okosságról.
"10 Érdekes, nekem nem egy diplomás egyed udvarolt és mindig én vágtam ki őket,pedig nekem csak érettségim van. Akkor ez most hogy s van?:DD"
Először is tisztázzuk, mit érthetek az alatt egész pontosan, hogy mindig te vágtad ki őket? Mármint te koptattad le a diplomás udvarlóidat, ha jól értem?
Nos, ez miért nem fér össze az én hozzászólásommal? Én nem azt írtam, hogy egy diplomáshoz nem méltó egy olyan ember, akinek nincs hasonló szintű végzettsége. Szó sincs arról, hogy bármelyikük is többet érne a másiknál. Én azt írtam, hogy többnyire egy olyan embernek, aki felsőoktatásba megy, egész más az érdeklődési köre, az életszemlélete, mint akiknek egy szakmája van, vagy akiknek még egy érettségije sem, és ez egy kapcsolatban összekülönbözésekhez vezethet, ami hosszútávon aligha tartható fenn.
Most az, hogy egy ilyen kapcsolatban melyik fél mondja azt, hogy vége, az igazán mellékes, nem ez volt a lényeg.
Ha majd kifogsz egy doktorisdiplomás húdeokos embert aki mellett szenvedni fogsz, visszasirod a munkás embert.
Bár, zsák a foltját!
23-masnak igaza van jól látja.
sokat számít a megjelenés is.
Mert attól hogy valaki mondjuk ács, de szépen keres, és a csaj igényes ruhában látja igényes kinézettel igényes szórakozóhelyen...már másképp gondolja, és ugyanúgy hazaviszi azt az összeget. (nem tudom ez felfogható e ha nem érthető a lényeg akkor csak írjatok)
Első vagyok. Miért nem jönnék össze olyannal, akinek nincs még érettségije sem:
1. Én a mai napig tanulok, sőt, tanítok is (ahhoz is folyamatosan kell tanulni). Az én értékrendemben fontos a tanulás. Ha valakinek ez nem érték (mert még egy érettségit sem volt képes letenni), akkor alapvetően más az értékrendünk.
2. Humán szakos diplomásként eléggé olvasott vagyok, és a hétköznapi beszédeimben is szeretek utalni irodalmi élményeimre. Baromi nehéz valakivel úgy beszélgetni, hogy folyamatosan el kell magyarázni, hogy miről szól a Mester és Margarita, vagy hasonlók...
3. A baráti köröm is többségében értelmiségi emberekből áll, tehát nehezen tudnék bevinni a társaságomba olyasvalakit, aki ott esetleg rosszul érezné magát. (Neki se lenne jó!)
Nem nézem le a szakmunkásokat, de én a partneremben szellemi társat is keresek, akivel jókat lehet beszélgetni irodalomról, szociológiáról, pszichológiáról, és más, engem érdeklő dolgokról. Más az, amikor 3 mondatot váltok valakivel az utcán (mert igen, el tudok beszélgetni szakmunkásokkal), és más az, amikor napi szinten kellene érdekesnek lennünk egymás számára.
Írtátok az intelligencia és a diploma összefüggését. Rendben, aláírom, hogy nem minden esetben függ össze. De engem még átlagon felüli IQ-val is megvert a sors, nő létemre, szóval sajnos ez is egy fontos szempont nálam, hogy legyen lehetőleg iskolázott is, plusz még intelligens is a partnerem. Többen írtátok a jövedelmet. Nálam ez nem szempont, kimondottan irritálna, ha a partnerem nálam sokkal többet (vagy sokkal kevesebbet) keresne. Én a közös hullámhossz híve vagyok, minden tekintetben, és ezt jellemzően diplomás, szellemi foglalkozásúak körében találom meg.
Egyébként még annyit hozzátennék, hogy neten ismerkedem, és 10-ből 9 pasi kommunikációs stílusa abból áll, hogy kétszavas mondatokban kérdezget. Az én kommunikációs igényemet pedig ez nem elégíti ki. (A kérdezz-felelekből kiderül, hogy ők szakmunkások.) Ha valaki nem tud kerek, egész mondatokat írni, írásjelekkel, és nem tud helyesírási hibáktól mentesen kommunikálni (az elírás más, azt én is elkövetem néha, ha gyorsan írok), az egyszerűen nem nyeri el a szimpátiámat.
Lehet azt mondani, hogy ne ítéljek elsőre, de ez pont olyan, hogy senki nem adna esélyt olyan partnernek, aki külsőre taszítja... engem pont így taszítanak a kétszavas mondatok és a helyesírási hibák.
a legtöbb diplomásnak csak az arca nőtt meg, nem a tudása :D akiket ismerek nagy része ilyen.
de amúgy igaza is van az utolsónak .közös érdeklődés a legfontosabb.Ha valaki untat az nagyon romboló tud lenni.Vagy olyan dolgok érdeklik amiket nagy ívben kerülnél :D
néha a diplomás a diplomással könyebben talál közös témát.De legtöbb esetben nem számít a végzettség,ha megvan az összhang, közös hobbi, ilyesmi.Főleg ha mind2en nyitottak új dolgokra, egymástól is tanulhatnak sokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!