Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Keressük a párunk. Mennyit számít a külső?
A kérdés tudom, hogy így túl általános, ezért pontosítom a saját és a barátnőm verziójára.
24 évesek vagyunk. Alapból szépek, de cicoma nélkül nem feltűnőek. (egyéb tulajdonságokat tekintve átlagosan pl. intelligencia, humor). Így nem sok babér jutott eddig. Gyakorlatilag csak olyan srácok jelentkeztek, akik a "jó nőknél" pórul jártak. Nem igazán mi kellettünk nekik, csak egy nő, és ha sajnálatos módon a királykisasszonyuktól kosarat kaptak, hát jók lettünk mi is egy darabig...
Belevágtunk hát egy nagy átalakuló projektbe (mint a filmeken, amikor a rút kiskacsából egycsapásra menő pompom lányt faragnak). Pár hónapnyi idő és sok-sok pénz ráfordítás után, máris kifordult a sarkából a világ. Elég volt új frizurát, műkörmöt, csillogó sminket feltenni, menő cuccokba bújni (a cipő harmonizál a táskával és a szemhéjfestékkel) és elkezdeni cica-mica stílusban riszálni és nyávogni, máris mindenhol bámulnak ránk és minden pali figyelmes, kedves és érdeklődő...20-tól 60 évesig...egyetemistáktól a gazdag vállalkozókig.
Ez annyira kiábrándító!
Egyikünk sem érzi jól magát ebben a szerepben és biztos, hogy tartósan nem akarjuk fenntartani.
Én konkrétan megutáltam a pasikat az elmúlt hetekben (hogy csak ez számít és semmi más!). Barátnőm meg átment dúvadba és direkt szívózik a pasikkal.
Átlagos normális lányként nem kellünk. Műcicaként istennők vagyunk.
Miért így működik a világ? És ha így működik, akkor miért volt az a sok hazug mese, hogy a belső értékek a fontosak, meg nem a ruha teszi az embert, meg tanulj lányom, hogy boldogulj etc...
Egyetlen dolog számít. Csak a külső csillogás. Nem a valódi szépség, hanem a divat által diktált uniformis.
Vélemény?
Ui. Több pasinak feltettem a kérdést a napokban, hogy ha nem lenne műkörmöm, szép ruhám, szép hajam...vajon tetszenék-e neki? A válasza mindenkinek az volt, hogy igen persze, nem ezek a fontosak, én szép vagyok kívül-belül mindenhogyan ezek nélkül is...
Persze...Ilyenkor csak nekem hazudnak vagy maguknak is?
Először is, az butaság, hogy nekünk, férfiaknak csak a külső számít. Ha ez igaz lenne, akkor soha nem számítana a belső, tőlünk lehetne akár bunkó, paraszt, alkoholista, drogfüggő buta liba is egy csaj csak d*gni lehessen őt. ÉBRESZTŐ! A külső megfog, a belső megtart! De mivel a külső fog meg, ezért nyilván az első benyomás a külső lesz (hiszen valakinek a belső tulajdonságait szemmel nem lehet megállapítani). Mert akárhogy is nézzük, amikor egyedül vagyunk (legalábbis én), törekszünk arra, hogy egy igazán szép, sőt minél szebb barátnőm legyen későbbiekben. De ebből ti is profitálhattok, hiszen minél jobban tetszik nekünk egy lány, annál többet vagyunk képesek megtenni érte. De ez nem jelenti azt, hogy nem fontos a belső! Hiszen mit ér egy gyönyörű lány, ha buta, kihasznál, bunkózik velem, nem jön el velem sehová, és még csak jelét is alig mutatja, hogy szeret? Elárulom: SEMMIT! Akkor már inkább egy kevésbé szép lány (de még tetsző) lány, aki mindent megad értem.
Egyébként a fenékriszálástól azért indulnak be a férfiak, mert az szexuális üzenettel bír, műcicaként meg azért vagytok istennők, mert a nagy mell sokakat beindít, ennyi. De a legtöbb plázacica úgy végzi, hogy miután megd*gták, dobják, a kevésbé szép értelmes nőt viszont megtartják. Na, ez az, ami (számotokra) nem mindegy!
Bocs, hogy hosszú voltam, de erre a kérdésre lehetetlen volt rövid választ adni (ha már maga a levél se volt rövid).
1-es köszönöm a válaszod.
2-es Ha tényleg van valami extrém saját stílusod, akkor igazad lehet. Igen van csúnyácska krisnás lány, meg extrém szolid apáca stílusu átlagos lány ismerősöm, akiket mindenki vonzónak tart.
De ha a saját stílusom csak sima átlagos, semmi feltűnő, akkor ez nem állja meg a helyét.
A kinyílás persze az jó gondolat. Igen. Magunktól nem töltenénk csak úgy időt parkokban, bevásárlóközpontokban, tekepályán csak úgy, de a mi régi szokott normális helyeinken is voltak férfiak, akiknek nem tűntünk fel.
11-es
Köszönöm. A válaszod nagyon szimpatikus és őszinte.
De ahogy írtam a probléma az, hogy még ha meg is elégszel egy kevésbé szép lánnyal (ahogy írtad), akkor is egy még szebbre vágysz. Tehát csak megelégszel vele, de nem őt akarod, nem őt keresed igazán.
Vagy?
Én igazat adok nektek lányok. Tudom magamról, hogy mindig a cicababák ragadják meg a figyelmem, ők vonzanak, és még ha tudom is, hogy a legnagyobb részük üres váz, akkor is, reménykedek, hogy "hátha ő pont nem az", és inkább nála próbálkozom, mint egy kevésbé szép lánynál. És igen, a férfiak nagy része ilyen. Alapjáraton.
Viszont előfordul, hogy egy nem olyan feltűnő jelenség kisugárzása, személyisége valahogy annyira kölcsönhatásba lép velem, hogy szívszaggatóan gyönyörűnek látom, a nem tökéletes külseje ellenére is. Ez tényleg ritka, de szerintem az igazi szerelem ilyesmiből születik. Azt már mindenki eldönti magának, hogy vár-e erre, vagy a gyorsabb utat választja.
#11 vagyok.
Bocs, de tévedsz. A külső nem minden. Mindenkinél van jobb. Külsőleg-belsőleg egyaránt. De valakinél meg kell állapodni. Az említett példánál maradva, ugyebár te azt írod, hogy a kevésbé szép lánnyal az (lenne) a bajom, hogy van nála szebb. Na jó, de a szép lánynál meg az lenne a baj, hogy van nála okosabb, normálisabb! Érted? Ha nem állapodnék meg egy nőnél, akkor az élet másból se állna, csak ama bizonyos tökéletesnek hitt, de nem létező nő kereséséről!
Annyira nincs extrém stílusom =) A hajam vörös, az öltözködésem meg... Szeretem a rakott szoknyákat, de általában tornacipőt veszek hozzájuk, nagyon ritkán fordul elő hogy nőiesebb cipőt hordanék. Régebben még nyáron is harisnyát viseltem hozzájuk (igen, a plusz 36-40 fokban is), mert nem szeretem a bőrömet. Ha nadrágot veszek, az általában trapéz farmer.
Felsők: nem mélyen dekoltáltak, de kissé nőiesebb fazonúak, a legtöbb mell alatt megkötős.
Sminkelni sminkelem magam (szememet), bár most nyáron ez is volt, hogy kimerült a szempillaspirálban.
Ami extrém, hogy van tetkóm, meg piercingem is, de a tetkóimat csak akkor lehet látni, ha akarom, hogy lássák, a piercingem meg... volt olyan ismerősöm, aki fél évig észre se vette. =) Az én stílusomat egyszerűen azért szeretik ismerőseim, mert illik hozzám és a személyiségemhez. Besorolni se nagyon lehet hová, hála a jó égnek.
Átlagosként is lehet az ember nagyon szép egyébként. Lehet, hogy nehezebben vesznek észre a férfiak, de ezt a nyitott, barátságos személyiséggel elég könnyen lehet kompenzálni. Azok a férfiak, akikkel voltatok, valószínűleg pont olyanok is voltak, akikkel felesleges volt kezdeni, mert nem hozzátok illett egyik sem. Nekem is volt pár baklövésem, szerintem mindenkinek, mégse az volt a világ vége. Az meg, hogy szebb nőre vágyna a férfi... hát, alkalmira biztosan, hisz ott, csak ez számít. Egy kapcsolatban azért a külsőről bőven többről van szó. Te meg tudnál maradni egy tökéletes külsejű pasival, aki egy szemét, bunkó állat, folyton bánatot okoz, kezet emel rád, drogozik, alkoholista...stb? Ideig óráig sok lány belevág ilyesmibe, ahogy férfiak is elvannak egy ideig a műcicákkal, akik végtelenül hisztisek, felszínesek, üresfejűek.. és a többi, de komoly kapcsolatnak... hát, nem hiszem.
Az én párom sem a világ leghelyesebb pasija, mégse hagynám el senkiért, pont a belső tulajdonságai miatt. Külsőleg nekem pont elég volt annyi, hogy valami megfogott benne.
17-es A tapasztalataim alapján igen, megvontam a mérleget. Persze ez nem jelenti azt, hogy lényem egy része ne hinne még a mesében...
A baj az, hogy a mese csak itt az anonim, következmények nélküli fórumon tűnik hihetőnek. A megélt valós tapasztalatok mind az ellenkezőjét mutatják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!