Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Egyetértekek az elméletemmel?
A természetes szelekció szerint a fiúknak és lányoknak nem kéne vonzódniuk a túlsúlyos, egészségtelen, genetikailag selejt emberekhez. MÉgis sok emberben már eltorzultak az érzékek és genetikailag hibás emberekkel jönnek össze. Szerencsére én még jól működöm, mert visszataszítónak találom a túlsúlyos, kövér lányokat. A vékony, egészséges lányok a legjobbak, én még tudom mi a jó.
Kinek mi a véleménye?
Én 21 éves csaj vagyok és vagy 1 kiló súlyfeleslegem van. De tudod mit? Egyáltalán nem szenvedek miatta. A 3.on lakom de nem jelent gondot naponta többször fel-le rohangálni, a lakásunk is 2 emeletes. A háziorvosom azóta nem látott, hogy átjelentkeztem hozzá a gyerekorvostól pár éve. Még egy náthát sem kapok el a szezonban sem. Akár meg is mutathatnám a bizonyítványom, a suliból sem hiányoznak soha.
Több párkapcsolatom is volt már, most is egy 3 éves kapcsolatban vagyok.
És mindezek mellett nem kell heti 5ször rákig a kondiban izzadnom és azt eszek, amit szeretnék. Lehet, hogy később korábban halok meg mondjuk szívrohamban, ki tudja?! De az tuti, hogy most miliószor jobban élek mint te, és ezt neked az egészséges életmód miatti plusz éveid nem fogják pótolni. ENNYI!
Te röviden és tömören egy pö.cs vagy.
Ez az egész téma arról szól, hogy magadat az emberi faj mondhatni mintapéldányának állítod be és az egészséges élet megtestesítőjeként kijelented, hogy normális vagy és tudod mi a jó; majd pedig belekevered a genetikát és a túlsúlyt (amely fogalmak összefüggéseiről láthatólag halvány fogalmad sincs) mint negatív példa és megkérdezed mi a véleménye másoknak?
A válaszokat olvasva pedig bizonyára valamiféle önigazolásban reménykedsz, megerősítve a tökéletességről alkotott nézeted.
22/23
Szerintem a jóléti társadalmakkal. Addig a túlsúlyos ember/nő sokkal ritkább volt, főleg az egyszerű nép körében, mert azok ugye dolgoztak, jellemzően fizikai munkát, hát nem is híztak el, max. a gazdagok.
De manapság bárki elhízhat, nem kell hozzá vagyonosnak lenni.:) Mióta nem olyan nagy kunszt, azóta nem is "istenítik" annyira.
A kérdésből, és a kérdező kommentjeiből kiderült, hogy
- néhány fogalomhoz halvány lila gőze sincs (természetes szelekció, genetikailag selejt, tudni mi a jó, tolerancia, sport, evolúciós pszichológia, ideálok változása, társadalmi konvenció, párválasztási preferenciák)
A Venus-ábrázolások azért teltebbek, mert az ókorban nem a minél tovább élés volt a legfontosabb, hiszen ez a modern orvostudomány fejlődésével vált fontossá. Az volt a legfontosabb, hogy sok, egészséges gyermeket tudjon szülni a nő: ehhez pedig széles csípő és nagy mellek kellettek. Ma azért a vékony-sportos lányok felé tolódik ez a preferencia (mert az egészség, a minél hosszabb élet került a középpontba, nem beszélve a média áldásos hatásáról). Ez a megállapítás persze nem jelenti azt, hogy a kövérebb emberek között ne lenne olyan, aki genetikailag nem képes utódot nemzeni, vagy a vékonyak között ne lenne olyan, aki nem egészséges, csak az általános, evolúciós megközelítés. A mai férfiaknak sem azért tetszenek a kerekebb idomok, mert eltorzultak az érzékeik, épp azoknak a férfiaknak van eltorzulva, akik a deszka lányokat kedvelik (megint szándékosan sarkítok, deszka alatt AA-s melltartókosarat, és semmi feneket értek).
Amiről a cseppet tájékozatlan kérdező beszél, hogy tudja mi a jó, az pusztán ízlés kérdése. Messzire vezető filozófiai eszmefuttatás lenne megmondani, hogy mi a jó és a szép. És ami azt illeti Kantnál közelebb nem is juthatunk: Szép az, ami érdek nélkül tetszik. Ezt ízlelgesse a kérdező néhány hónapig, már ha a gondolkodás csírájára képes.
Ajánlom, hogy a fent említett fogalmaknak pedig olvasson utána, és aztán kezdjen itt kioktatásba. Nagyon szerencsés, hogy genetikailag jó alakot örökölt, csak ezt épp senki nem kérdezte.
Ha szerinted egy teltebb lány mindenképpen genetikailag hibás, akkor keress magadnak egy anorexiás vagy egy bulimiás csontvázat, legyetek boldogok, és akkor majd lesz fogalmad az egészségről. Vagy elég ha van egy gyönyörű, 50 kilós barátnőd, akiről majd kiderül, hogy nem tud kihordani egy gyereket, mert van valami genetikai probléma vele. Miért ne lehetne egy vékony embernek is?
Mielőtt itt megkapnám én is, hogy kövér vagyok, megjegyzem, hogy 10 éve versenyszerűen sportolok, úgyhogy nálam jobban a kérdező sem tudja, mit jelent tenni az alakért. Annyi a különbség, hogy az én IQ-m meghaladja a súlyom dupláját, és ezért eljutok odáig, hogy a 21. században élünk, és nem a külső alapján fogom megítélni az embertársaimat.
24/N
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!