Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Sírva röhöhős szmajli?

Én erőltetettnek szoktam érezni. Mintha a másik fél önbizalomhiányos lenne és próbálná viccesre venni a figurát.
Mindenesetre taszító.

Nekem eléggé természetes, az “msn generációba” tartozok, abban nőttem fel hogy minden szó helyén valami villódzó figura volt. :D ehhez képest 1-1 mondatvégi emoji nekem teljesen természetes.
Inkább az zavar, mikor valaki rosszul használja az emojikat, pl halálhír alatt “őszinte részvétem 😂😂” mert azt hiszi ez a sírós…
Meg ➕ az☝️ zavar 😤 ha valaki 👱♀️ túltolja 🫨, látok ilyen posztokat hogy 1-2 szavanként van emoji, na attól kifolyik 🫠 az agyam. 🧠

A #7-el vagyok egy véleményen, a mondatvégi emoji engem sem zavar feltétlenül, de lehet nekem is csak azért, mert már "öreg" vagyok :D
Az írott kommunikációban nem látunk ugye semmilyen mimikát, gesztikulációt, hanglejtést, pedig élőben ezek rengeteget hozzátesznek a mondandóhoz, elveszik egy-egy kifejezés/mondat élét vagy éppen bántóvá tesznek valami ártatlan szót, nyilván szándékfüggően. Az emojik az én szememben ezt a fajta non-verbalitást hivatottak helyettesíteni, én legalábbis általában ennek megfelelően próbálom őket használni. Természetesen ha valami olyanról van szó, akkor nem halmozom el röhögő arcokkal a másik felet, de amúgy engem is zavar az a fajta komolyság, amikor valaki egyáltalán semmit nem használ, vagy csak nyom egy lájkot a korábbi szövegemre és ennyi. Az olyan nem is tudom, hivatalos, olyankor úgy képzelem el a "beszélőt", mintha a bankban nyomogatná sorra a pecséteket valami halál unalmas papírmunkára, és közben ilyen faarccal meredne maga elé. Na, hát én nem így szeretek beszélgetni, de én élőben is nagyon lendületesen kommunikálok, arccal-kézmozdulatokkal, stb, valakinek ez is zavaró tud lenni.
Ennyi, nem vagyunk egyformák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!