Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Igaz az,hogy ha valakit szeretsz,úgy fogadod el,ahogy van, ha nem szereted,akkor meg a feje tetejére is állhat?(ez alapján teljesen fölösleges elvárásokat kitalálni)
Nekem pont ezért nincs semmilyen elvárásom, mindegy,hogy milyen lakása,hány diplomája stb. stb. van a másiknak,nem ezen fog múlni.
Ha valakit szeretek,azt valami megmagyarázhatatlan módon szeretem,nincs oka. Eddig legalábbis ilyen esetekben mindegy volt,hogy milyen skilljei voltak,az csak bónusz. Illetve ha szeretjük egymást,sokszor magunktól sokkal több dolgot megteszünk egymásért,anélkül,hogy azt bárki elvárná.
Ha viszont valaki iránt nem érzem ezt a megmagyarázhatatlan vágyat,az a feje tetejére is állhat,lehet Nobel-díjas,vagy hollywoodi star vagy akármi,akkor se fog kelleni.
Na most ebből kiindulva,amikor mondjuk egy kapcsolat elején a párod ilyen-olyan ultimátumokat ad,hogy csak akkor marad veled,ha veszel egy ilyen-olyan kocsit vagy lakást, vagy végezz el ilyen-olyan képzést stb.,akkor hiába teszed meg,akkor se fogsz neki kelleni. Mert nem az a baja,hogy nincs kocsid,vagy lakásod vagy akármid, hanem hogy nem szeret téged. Ha szeretne, nem szabná feltételekhez.
Aki pedig ilyen-olyan feltételekkel ,elvárásokkal hajlandó csak belemenni egy kapcsolatba,az valószínűleg nem szerelmet fog találni,hanem egy gazdasági partnert. Kiváló recept egy komfortos,de boldogtalan élethez.
Szerintem ott rontják el sokan,hogy felcserélik a sorrendet,és előbb találnak ki elvárásokat,és ahhoz keresnek párt, nem pedig előbb megvárják,hogy kialakuljanak az érzések valakivel,és abból építkeznének.

Kérdező! Akkor hogyan kell párt választani?
Hiszen valami alapján kell, hogy elkezdődjön az az ismerkedés?
Érezni fogod,hogy ki a megfelelő. A lényeg,hogy ne csak testi,hanem lelki társ is legyen, mert az fog megtartani hosszútávon. Minden más csak ideig-óráig. Lakhattok kacsalábon forgó palotában is, ha nincs meg a lelki összhang, akkor előbb-utóbb szétmentek,vagy csalni fogjátok egymást stb.,mert ha a szeretet nem kapod meg a párodtól,akkor máshol fogod keresni.
Nincs ennél fontosabb dolog egy kapcsolatban,csak a mai fogyasztó jellegű társadalom egyre inkább eltereli róla a figyelmet.
Bár hát felőlem végül is éljen mindenki,ahogy akar, szíve joga,csak én nem akarok ilyen párt magamnak,akkor inkább maradok egyedül.

Sajnos valóban, az igazi szeretet, szerelem szinte ok nélküli.
De az összeköltözéshez kell az ész, ahhoz nem elég a szívre hallgatni.
Tehát ha elvárásokat támasztok, attól még szerethetem, de nyilván nem tudok vele tovább lépni, ha nincs munkája és nem is akar dolgozni, alkoholista, agresszív, stb...

Mindkettő kell…
Hiába passzol két ember a papírforma szerint, ha nincs köztük szerelem, lelki összhang, meghittség és őszinte ragaszkodás. Az ilyen kapcsolatos sorsa rendszerint valóban megcsalás vagy teljes elidegenedés.
Ezzel együtt én abban sem hiszek, hogy pusztán a szerelem minden problémát képes megoldani, és minden árkot képes betemetni.
Ezért kell a helyzet racionális értelmezése már az első randin.
Kevesebb sírós szakítás történne, ha a felek már az elején átgondolnák, hogy a másik ember műveltsége, családi háttere, tervei, anyagi helyzete, fizikai állapota mennyire felel meg az elvárásaiknak.

#6 Hát nem tudom, az én párom nem nincstelen és így is teljesíti minden elvárásomat magától, kérés nélkül, de nem teljesen értem, hogy most mire gondolsz. Figyelmes velem, nem csinál olyan dolgokat, amik nekem nem lennének jók, sűrű időbeosztása van, de mindig úgy alakítja, hogy rám legyen elég ideje, stb. Az meg közös vágy, hogy a jövőben legyen egy mindkettőnknek megfelelő közös otthonunk és az eszközeink is megvannak ehhez, nem csak vágyálom, hogy maaaaajd talán egyszer ha lesz talááán egy jobb munkánk, akkor esetleeeeeeg millió lemondás árán vagy a kormány hiteleinek hála lehet közös ház. De egyáltalán nem elvárás, hogy ezt ő teremtse meg egyedül, eleve a jelenlegi állás szerint én egy 70 milliót bele tudok adni ebbe a projektbe ha aktuális lesz, maximum az az elvárás, hogy az ő oldaláról is jöjjön nyilván valamennyi. :D
Volt amúgy csóró exem, és szar volt a kapcsolat. Nem volt gond az érzelmekkel ott sem, de engem kiidegel ez az állandó pénzen stresszelés, amikor nem is éltünk rosszul, ő idegeskedett folyton, miközben ő költött többet, én tökre spórolós vagyok amúgy, nem veszek meg minden baromságot, ő meg egész hónapban habzsidőzsizett, hónap végén meg sírt, hogy jajjj már megint alig maradt pénze, nem lehet félrerakni, drága minden :( Mindezt kb 3-4 éve, amikor még nem volt ilyen brutális infláció, ketten együtt kerestünk akkor kb 700-800 ezret, a lakásom rezsije amit feleztünk meg volt kb 45-50 ezer ft. Igaz, neki több kiadása volt, mert minden szarra személyi kölcsönt vett fel, meg áruhitelt mert ha valami kellett neki, nem tudott várni 1-2 hónapot se, hogy megvegye, azonnal kellett. Persze így nem maradt pénze hónap végén, de annak se tudott legalább örülni, hogy cserébe megvan mindene, amit akart. Én meg eleve pénzesebb közegben nőttem fel és azt látom, hogy ott az emberek tudják értékelni a dolgokat, és nem csak azokat, amiket pénzen vettek, hanem a szabadidőt, családot, hobbikat is. Engem pl egyáltalán nem érdekelnek az anyagiak, azt se szoktam nézni, maximum havonta 2-3x, hogy mennyi van a számlámon. Az érdekel, hogy a párommal tudjunk minőségi időt együtt tölteni, akár itthon, akár programokon, amikhez épp kedvünk van, tudjunk jövőt tervezni, ehhez meg mondjuk azért nem árt, hogy legyen rá keret, de konkrét számokkal nem foglalkozom.
18#
Értelek. Lehet,hogy én könnyen beszélek, mert nekem anyagi téren mindig megvolt mindenem, van saját lakásom,jól fizető állásom stb., így igazából az hogy a páromnak milye van,vagy mennyit keres teljesen érdektelen,mert így is úgy is elvagyok. Így úgymond megengedhetem magamnak azt a "luxust" ,hogy az érzelmekre fókuszáljak.
Szóval lehet,hogy ezen is múlik, de ettől még én abban hiszek,hogy sokkal inkább múlik az érzelmeken a dolog,mint az anyagiakon,de persze mivel sosem voltam rossz anyagi helyzetben,sose érdekelt a pénz,így nem tudhatom,hogy másnak ez mennyire fontos. Csak azt tudom mondani,amit látok magam körül,hogy számtalan boldogtalan pár van,akik csak az elvárásokra fókuszáltak, a szüleim is ilyenek egyébként. Lehet engem ezért is nyomaszt ez az egész,mert látom,hogy ők abszolút elvárások alapján találták meg egymást,és tényleg hatalmas anyagi jólétben éltünk mindig is,de a kapcsolatuk az valami katasztrófa és ilyenben biztos nem akarnék élni.

19# Ugyanezt mondom én is. Nekem mindenem megvan, újépítésű lakás jó helyen, autó, a nyugdíjamat is megoldja majd az örökség (remélhetőleg sokára még), semmin nem kell aggódnom. Mondjuk a fizetésem nem olyan magas azért, hogy plusz egy ember költségeit álljam, meg mondjuk szeretek nő maradni a kapcsolatban és többek között nem én meghívni mindenre a férfit.
De az exem szorongott az anyagiakon, ő nagyon szegény családból jött, ő maga viszonylag normálisan keresett, de szerintem belenevelték ezt a “nincs pénz” mentalitást, engem idegesített, hogy ő ennyit foglalkozik ezzel, őt meg idegesítette, hogy én leszarom a témát. Pedig ez azért túlzás, csak mondjuk ha ki kellett fizetni 40 ezret a klímásoknak, nem téptem ki a hajamat idegességemben, hogy úristen 40 ezer forint, mert ennyi volt az ára, ez van, nem haltunk éhen abban a hónapban sem, de cserébe megjavult a klíma és nem pusztultunk meg a 45 fokban a lakásban. Jó hogy a kezét nem kellett fogni ilyen kiadásoknál, de persze az nem tűnt fel neki, hogy minden nap egy kis csoki, üdítő, csipsz az mennyibe kerül, néha 1-1 játék a gépre, amivel játszik pár napot max, aztán megunja, stb, mert ezek kisebb kiadások, csak ezekből neki elég sok volt, de párszár vagy ezer forinton azért nem sírt. Pedig ezek havi fix kiadások voltak, a klíma vagy egyebek meg néha egy egyszeri.
Na nekem ez még egyszer nem hiányzik, hogy valaki ennyire rástresszeljen arra, hogy bizony az életben pénzt kell költeni dolgokra.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!