Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Lányok! Szerintetek kinek kell fizetni az első randin?

Eleve nem azon ment, de már eltértünk tőle.

De, vagyon közösség van jogilag, akkor is ha neked ez nem tetszik. A közös kassza pedig úgy működik, hogy mindketten beleadjuk minden bevételünket.
De mi például az én örökölt lakásomban lakunk. Ha mindent feleznénk, pontosan 50-50%, akkor ugye azt is jogosnak tartanád ha elkérném a jelenleg piaci albérleti díj felét? Mivel ugye az én lakásom.
"De, vagyon közösség van jogilag, akkor is ha neked ez nem tetszik. A közös kassza pedig úgy működik, hogy mindketten beleadjuk minden bevételünket."
Úristen, akkor tényleg 75/25 arányban lehet :( És akkor még ne szóljak bele, hogy mire szórja a pénzem a nő?
"De mi például az én örökölt lakásomban lakunk. Ha mindent feleznénk, pontosan 50-50%, akkor ugye azt is jogosnak tartanád ha elkérném a jelenleg piaci albérleti díj felét? Mivel ugye az én lakásom."
Hát mivel konkrétan nem került semmidbe ez a lakás, hanem anyuci, apuci odaadta neked, ezért nem, nem jogos. Főleg, hogy gondolom a különböző számlákat a pasi fizeti, azt például felezhetnétek, de gondolom az derogál.
Illetve, ha vetted is volna, kétlem, hogy saját magadtól összekuporgatsz 80 milliót, hanem hitelt vettél volna fel. Viszont, annak a törlesztésébe bele kéne szállnia a pasinak

Tehát a megtakarítás 2/3-a a pasié.
Akarod mondani, az albérleti díj felét kéne fizetnie, mivel te is ott vagy. Ha kiveszek egy lakást, akkor általában nem osztozkodok a bérbe adóval, ő mehet máshova lakni. Nőket ismerve matekban lehet jobban kijönne így a pasi amúgy

Nálam mindig is fele-fele volt.
Össz-vissz kétszer álltam a másik fogyasztását. Na azóta se állom idegenét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!