Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
45-50 es férfiak?
Mit akartok egy 30 as nőtől?
Csak azt vagy szóba jöhet komoly?
Milyen kilátások vannak 50esen. Mit gondoltok a fiatalabb lányokról?
Teljesen egyetértek. Minden lehetséges, de az ellenkezője is, és valóban nem a kor számít, hanem a minőség. Ezért nem szeretem, amikor valaki az kisujját szopogatva kinyilatkoztatja, hogy egy 32 éves nő nem fog összeállni egy nála 15 évvel idősebb pasival. Nyilván nem minden nő teszi ezt meg, de már miért ne állhatna össze, ha megvan a vonzalom, a közös értékrend és célok? Egy kollégám 50 évesen jött össze egy 32 éves nővel, 8 éve vannak együtt, és van egy 4 éves kisfiuk. Minden eset és minden kapcsolat más.
"Szóval ha már nőkről beszélsz meg a hatalmas sikereidről"
Nem tudom, kinek a hozzászólását olvastad, de én nem beszéltem a hatalmas sikereimről. Anno 40 évesen lett egy 25 éves barátnőm, aki szellemileg kellően érett volt, de tavaly sajnos véget ért a kapcsolat. Egyikünk sem élhetetlen természetű. Ő is diplomás volt, én is az vagyok.
"Minimum 1 egyetemi diploma a top 3 szakmában. Perfekt, sportos test, ehhez tartozó életvitellel. Önálló, életképes gondolkodás, céltudatos, objektív gondolkodás. Itt most le is állok. Na ilyet mutass, a 15 évvel fiatalabb számít valahol amit felhoztál?"
Ha már ilyen magasa teszed a lécet, akkor hadd kérdezzem meg, hogy te hova sorolod saját magad? Van minimum egy egyetemi diplomád a top 3 szakmában, perfekt, sportos tested van, egészséges életmóddal, céltudatos gondolkodással, magas intelligenciával? A magas elvárásaid mellé azért van benned megértés és empátia is mások felé? Biztos ilyen vagy, vagy csak ezt hiszed magadról? Aki ilyen vastag szemüvegen át nézi a világot, az már eleve gyanús kicsit.
És mi a top 3 szakma, tessék mondani? NER-lovag, top menedzser és dúsgazdag vállalkozó? Vagy népszerű insta celeb, aki ostoba, idétlen videókkal keres havi több millát, és azt hiszi, hogy dolgozik? Mi a siker mércéje nálad? Elég a munkában elért szakmai előrehaladás és lelki egyensúly, vagy van alsó limit a fizetésére is, amit nézel, és aki azt nem üti meg, az kuka?
Elhiszem, hogy a minőségre hajtasz, csak kicsit rosszul definiálod azt a minőséget, úgy érzem.
"Meglepnek ezek a valaszok. Azt hittem hogy minden 50 es fiatalabbra vadászik es hogy minden 30 as no szereti az érettebb pasikat...mindig tanul valamit az ember-"
Soha életemben nem vonzódtak a nálam idősebb férfiak. Főleg nem ha 20 évvel idősebb. Ezt mégis hol hallottad? Az én baráti körömben is nagyjából egyidősek a párok. Ekkora korkülönbség, akármelyik fél előnyére nem működik. Más az érdeklődési kör, máshogy öregednek.
"Ekkora korkülönbség, akármelyik fél előnyére nem működik. Más az érdeklődési kör, máshogy öregednek."
Ez a kijelentés nyilvánvalóan hamis, hiszen léteznek ilyen korkülönbségű párok és élik boldog életüket, a te véleményedről mit sem tudva.
Két ember közti vonzalom során nem az életkor a lényeges, hanem a szellemi érettségi fok, közös érdeklődés, közös életszemlélet és célok. Ez pedig nem csak korfüggő.
Az öregedés pedig olyan, hogy van, akit vonz az őszes halánték, másnak meg borsódzik tőle a háta. Amúgy tejesen más egy sportos 52 éves férfi, mint egy pocakos, otthon punnyadós 35 éves. Az előbbi jobb fizikális és szellemi állapotban lehet, mint az utóbbi, és az ágyban is sokkal jobb teljesítményt nyújthat. Az életkor ugyanúgy csak egy adat a sok közül, mint a magasság és szemszín. Az összkép a lényeg.
43-as, nem csak az én véleményem, olvasd vissza a többiekét. Működik? Valóban? Neked van olyan ismerősöd, ahol ez már 20 éve működik? Vagy csak vegetálnak?
Nekem is van olyan rokonom, aki 30 évesen hozzáment egy 50 éves pasihoz, mert az kedves volt, jóképű és fiatalos. Csak ugye hosszú távon kéne gondolkodni. 15 éve együtt vannak, a pasi alkoholista, nem dolgozik, nem szexelnek, a nő már százszor megbánta, hogy hozzáment.
Én 23 éve vagyok együtt a férjemmel, 6 hónappal idősebb nálam. Mindenben együtt vagyunk, részt vesz a gyereknevelésben, ellátja a ház körüli munkákat, és még szexelünk is. Ha 70 éves lenne a férjem, azért ezt erősen megkérdőjelezném.
Ha valakinek ez tetszik, csak hajrá, nekem aztán tök mindegy. De én házasságot nem kötnék, ha ekkora a korkülönbség. A szexuális vonzalom elmúlik.
Neked nyugodtan lehet ez a véleményed, de attól még valóban vannak ilyen párok. Nem gyakori, az tény, de léteznek. És igen, működik, működhet. Ahogy írtam, egy kollégám és felesége közt 18 év a korkülönbség, és teljesen rendben vannak. Mindig a két adott emberen múlik a dolog. Nálad nyilván nem működne, mert neked ezzel kapcsolatban előítéleteid vannak, ezért eleve nem is vagy nyitott ilyesmire. Te meg sem akarnád ismerni azt a másikat, mert te előre tudod, hogy úgysem menne.
Te pontosan ugyanúgy beleesel az általánosítás hibájába, mint itt mindenki más is. A saját életed által nyújtott szűk kis keresztmetszetben látod a világot, és azt hiszed, hogy minden csak úgy lehet, ahogy te látod és tapasztalod. El sem bírod képzelni, hogy valaki más számára valami másképp is alakulhat, mint ahogy az te életedben alakult. Azért mert a te életed egy jó példa, és ismersz egy nagy korkülönbséges párt, akiknek ez nem jött össze, azt gondolod, hogy akkor ez egy általános minta. Pedig nem az.
A szexuális pedig vonzalom köztetek is el fog múlni, arra mérget vehetsz. Az nem korkülönbség függvénye. Ráadásul a szexuális vonzalom is emberről emberre más és más. Van, aki csak a külsőre izgul, mást az intelligencia és humor is vonz. Van, akit egy férfi sikeressége, hatalma és anyagi biztonsága hoz lázba, mást az, hogy a férfi gondoskodó, hűséges, megbízható és gyermekszerető. Mert neki erre van szüksége.
"Ha valakinek ez tetszik, csak hajrá, nekem aztán tök mindegy."
Akkor meg mi a probléma? Próbáld kicsit szélesebb látókörben szemlélni a világot, mert nem mindenki olyan, mint te.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!