Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Az a tévhit honnan ered illetve miért népszerű még mindig, hogy a férfinek kell fizetni egy randin?
"Nem úgy történt, hogy egy idegesítő, tiszteltlen kis pöcs elkezdte megkérdőjelezni a társadalmi normákat, és másnaptól mindenki haptákba vágta magát."
Ezt inkább nem veszem magamra, feltételezem, hogy ilyen primitív minősítgetésig nem süllyednél. :P De egyébként egyértelműen értelmét vesztette, ha ma kimész Londonba és beszámolnál arról, hogy ez létezik, csak pislognának hogy melyik bolygóról jöttél te. Ahol nincs, onnan nem is hiányzik a magázódás, biztosra veszem, hogy 300 év múlva nálunk is kikopik a nyelvezetből és a kultúrából, sok értelme valójában nincs, udvarias és tisztelettudó ettől még lehetsz, mint ahogy gusztustalan rasszista is lehetsz az N betűs szóval vagy anélkül is.
"
És amúgy éppen akkor zabálnánk nyers húst a barlangokban, ha soha semmilyen társadalmi konvenciót nem lennénk hajlandóak elfogadni. Ha mindig mindent csak a funkcionális haszon mentén értékelnénk, és képtelenek lennénk a szimbolikus gondolkodásra."
Ebben marhára nincs igazad, a szimbolikus, morális, tisztelettudó gondolkodás a fejlődést sok esetben éppen visszaveti. Amikor a magatehetetlen nagyanyót 70 éves korától kezdve még 20 éven keresztül életben hagyjuk, az evolúciós és gazdasági tekintetben is zsákutca, egy teher, amit a társadalom csak cipel a hátán. Objektív, racionális evolucionista szempontból Nietzschének van igaza, de ettől nyilván nem fogjuk elkezdeni kinyírni a nyuggereket.
"ha a társadalom nem akar szakítami ilyen szimbolikus(!) hagyományokkal, akkor nem kell erőltetni."
Azt majd a társadalom eldönti. Jelenleg a felesleges nemi szerepek felszámolása és a férfi-nő viszony újraértelmezése van kikiáltva az egyik legnagyobb közügynek globálisan, úgyhogy senki ne lepődjön meg, ha a férfiak is belenyúlnak a rendszerbe a maguk belátása szerint.
141
Mert a londoniak nem beszélnek egyetlen idegen nyelvet sem, vagy mi? Könyörgöm, németben, franciában, olaszban mind-mind van magázódás. Azért annyira nem hülyék az angolok, ahogy EGYETLEN más nyelven ne beszéljenek. Meg úgy amúgy sem körülöttük forog a világ, csaxólok.
És igen, lehet, hogy itt is kikopik, de a folyamatnak organikusnak kell lennie... Ahogy a kézcsók is kikopott a kultúrából, de nem azért, mert valaki konstans módon telehisztikézte a kor platformjait.
Amúgy eskü beszarok, hogy képes vagy egyik pillanatban nácizni, a másikban meg Nietzschét emlegeted. 😂😂😂
Értem, hogy a bajszos barom nem ölt meg embereket, de a filozófiája szinte tökéletesen megegyezik a nácizmus ideológiájával: gyengék eltaposása, részvét/együttérzés kiirtása, hagyományok, jogok felrúgása, az erő és hatalom mindenek fölött való érvényesítése. Ezek után nem vágom, hogy miért érvelsz a nácizmussal, amikor ennyire szereted a nácik legszentebb prófétáját. Nyilván a műveletlenség az oka, de akkor is kemény...
Haver, nem én ostobázom itt látatlanban a másikat, de ezzel a tapintatlan trógerkedéssel lassan sikerül kihozni a sodromból. Azt sem mondtam, hogy "szeretem" Nietzschét, csak az ő szempontjából érthető a szociáldarwinizmus, de ő nyilván kívülálló volt sok tekintetben. Ha náci lennék (nem vagyok), az nem azt jelenti, hogy képtelen vagyok az önreflexióra, lol. Nagyon szeretnél egy ilyen "gotcha" pillanatot, de ez inkább erőltetett és mesterkélt, és lassan már szánalmassá válsz.
Jobban belegondolva gyorsuló ütemben fognak kikopni a hagyományok a kultúrából. Én azt mondtam az imént, hogy 300 év múlva már nem lesz magázódás a magyar nyelvben, de Elon Musk már most arról beszél, hogy a beszélt nyelv felesleges, nehézkes, és egyáltalán nem optimális módja az információcserének, ezért azon dolgozik, hogy le lehessen váltani valami egyszerűbbre.
Sztem 15-20 év múlva már a legkisebb gondunk lesz, hogy magázódunk-e egymással, vagy nem.
"Meg úgy amúgy sem körülöttük forog a világ, csaxólok."
Erről azért az angoloknak is szólhatnál. :D
Azért, hogy végre vegyük már tudomásul és lépjünk túl rajta :D
Amúgy különösen pikáns, amikor innen tudja meg az ember, hogy náci. Én nem szoktam itt vitázni, de ahogy elnéztem, itt akkor vagy menő, ha olyasmiket írsz, hogy az életképtelen, fogyatékos, semmirekellő, selejt férfiak jobb lenne ha meghalnak, kihalnak, stb. Jelezném, hogy ilyen magvas gondolatokkal tökéletesen rehabilitálhatók a nácik, tehát meg kell hagyni, ha valahol tudják, hogy kik a nácik, akkor az pont a gyk:D
Amint mondtam... A különböző szokások organikus módon épülnek be, vagy kopank ki, néhány kis mitugrász ezen nem változtat. Arról, hogy te sóher (vagy elképesztően szegény) vagy, az emberek elsöprő többsége még nem pusztul bele egy párszáz forintos meghívásba. Ez már csak ilyen...
Mindenhol fellelhetőek a hozzád hasonló különcködő okostojások, akik egyszerűen abszolválható társadalmi normák szisztematikus kritizálásában látják a hőn áhított különlegesség zálogát, amit semmilyen más módon elérni nem tudnak.
Nők közt is ismerek olyat, aki újra és újra és újra felháborodik azon, hogy egy társaságban a férfiak a férfiakkal fognak kezet. Ugyanezt a "progresszív" okoskodást szokta ő is előadni a tradíciókról, és hármat tippelhetsz, hogy mekkora a foganatja. 😉
De hát hajrá, legfennebb nem lesz csajod. Végülis ki nem szarja le?
Azért kell neked fizetni, mert te akarod megdugni a nőt, és nem fordítva.
Ha nem fizetsz, akkor csak haverok vagytok, vagy még azok sem.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!