Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A nők miért veszik zaklatásnak ha valaki rájuk ír facebookon ismerkedési szándékkal? Nem írnak vissza csak simán kibeszélik, hogy zaklatják őket neten. Miért?
A buszsofőr (a példáidból) például nem tudna munka közben veled beszélni, több okból sem.
1) Feltartod a többi utast a felszállásban, és a busz is késhet emiatt.
2) Vezetés közben az utat kell figyelje és nem azt amit mondasz. Nem hiába van sok buszon kitéve, hogy ne beszéljél a sofőrrel.
Valóban súlyos gondok vannak a gondolkodásommal. Csak azért elmenni vásárolni, vagy közlekedési eszközre szállni, hogy beszélgessek egy dolgozó emberrel? Ezt még is, hogy kell elképzelnem? Kérdezzem meg tőle, hogy mikor dolgozik, hogy aztán pont akkor jelenjek meg? Vagy nyomozzam ki, hogy mikor dolgozik? Szerintem pont ez lenne a fura. Közelebb áll ez a zaklatáshoz, mint ráírni valakire facebookon akivel van közös érdeklődési köröd.
A személyeskedésre pedig nem reagálok. :)
#120 azt is én írtam de ne zavarjon.
Írok egy példát hogy megertsd: én pl magán eüben dolgozok. Sok a beteg? Sok. Feltartanak ha beszélek velük kedvesen pár szót? Fel. Zavar ez minket vagy a főnökünket? Nem. Miért nem? Mert szolgáltatást nyújtunk, tudjuk hogy a páciens, vevő, vendég stb elégedett kell legyen úgyhogy nem zavarjuk el ha annyit mer mondani hogy milyen jó az idő, vagy hogy elfaradtam a befőtt fozesben.
Ez nekünk nem sok idő, de az az ember egész más szájízzel távozik így mint ha azt mondom neki hogy jól van halagyon má.
És ezt a legtöbb munkahelyen a főnök és a beosztott is tudja.
Aztán ki tudja, talán szimpatikus lesz a fiatalember aki két szakmai mondat között megjegyzi hogy milyen jó a hajam. Nagy IQ kell ennek megértéséhez, vagy ahhoz hogy ne sarkosan lásd a dolgot?
Csak azért elmenni vásárolni, vagy közlekedési eszközre szállni, hogy beszélgessek egy dolgozó emberrel
Na hát például ezért vannak súlyos gondok a gondolkodasodal. Mert általában az ember alapból megy boltba, közlekedik stb. Ha te éppen nem buszozol lehet hogy jársz edzoterembe vagy valahova ahova én nem. Senki nem mondta hogy CSAK AZÉRT KELL ELMENNI.
Szóval azért ennyire lovagolni azon hogy pár mondat a munkában feltart nagyon erős túlzás. A kasszassal se azután kell beszélgetni hogy már kiszolgalt hanem közbe.
Attol hogy te esetleg nem tudsz egyszerre két helyre figyelni más még igen.
Nem értem miért kell ennyire vegletekben gondolkozni hogy akihez munka közben szólsz azt tuti hogy feltartod. Persze ha fél óráig meseled neki az életed akkor feltartod. De senki nem erről beszélt.
Ha te ennyire a kasszánál meg a felszállóajtóban akarsz dumálni akkor hajrá te döntésed. Csak ne lepődj meg a páran leszólnak érte majd. És azért egy egészségügyesnek a pácienssel való beszélgetése nem ugyan az, mint mikor azért áll a busz 3-6 percet mert te ott beszélsz. Mert képzeld a buszsofőr nem társalgónak van ott, hanem vezetni és a jegyeket/bérleteket intézni felszállóknál. Az meg ugye külön ki is van ragasztva a fülke hátuljára, hogy ne beszélgessenek a sofőrrel. Meg nem minden főnök olyan mint a tiéd.
#124-126
Azt nem érted, hogy én nem általánosságban írtam, amit írtam. Konkrét példákat hoztál fel és én ezekre a konkrét példákra reagáltam. Erre te felhozol egy teljesen más példát, teljesen más helyzetet, ezzel próbálva bizonyítani, hogy az előző példáidról alkotott véleményem marhaság? Nem nekem vannak gondok a gondolkodásommal...
Képzeld, szoktam buszozni és vásárolni is. Képzeld, vásárlásaim és buszozásaim során megfigyeltem, hogy érdekes módon nem egyetlen egy pénztáros dolgozik a bevásárlóközpontban, nem egyetlen egy buszsofőr vezeti az összes buszt. Ha én EGY pénztárost vagy buszsofőrt szemeltem ki, akkor nyilván ahhoz, hogy beszélgetni tudjak vele, annak sajnos feltétele, hogy mikor megyek vásárolni/buszozni, pont ő is dolgozzon. Tehát mik a lehetőségeim ha esetleg ismerkedni akarok vele és egynél több alkalommal beszélgetésbe elegyedni?
1: Rákérdezek, hogy mikor-hogy dolgozik. Ez azért gázos, mert ennyi erővel el is hívhatnám egyből valahova.
2: Kinyomozom, hogy mikor-hogy dolgozik. Ez szerintem picit fura lenne...
3: A véletlenre bízom és reménykedem, hogy pont akkor dolgozzon, mikor megyek. Ezzel az a gond, hogy ha valaki tetszik, akkor nem a véletlenre akarom bízni, hogy megismerkedem-e vele, vagy nem.
S ha még össze is jön, hogy pont akkor dolgozzon, mikor megyek, továbbra se lesz rá időm, hogy 1-2 szónál többet váltsak vele. A buszsofőr köteles betartani a menetidőt, így van kb. 10 másodpercem (vagy még annyi se) hogy beszélgessek vele. Vezetés közben tilos beszélgetnie.
Bevásárlásnál, ha a fél boltot megakarom vásárolni, a pénztáros akkor is 30 másodperc alatt lehúzza a cuccot, amit veszek. Ez idő alatt én hasonló tempóban próbálom visszadobálni a bevásárlókocsiba, aztán megmondja mennyi lesz, fizetek, elköszönés. Szolgáltatást nyújt? Igen. Kedvesnek, udvariasnak kell lennie? Igen. De a francba már...A legfőbb feladata az, hogy minél gyorsabban kiszolgálja a vásárlókat, aztán szép napot kívánva elköszönjön és jön a következő.
A magán eü. példád meg teljesen más. Ott nem az a lényeg, hogy minél gyorsabban végezz, nem mérnek stopperrel, nincs menetidőd, amit be kéne tartanod. Ott belefér pár mondat. Ráadásul gondolom ott kevesebb ember dolgozik, tehát ha gyakran jár oda valaki, valószínű találkozik a kiszemeltjével. Ellenben a bevásárlóközponttal és a közlekedési eszközzel, ahol rengeteg ember dolgozik és nem rajtam múlik, hogy akkor megyek-e mikor épp a kiszemeltem van műszakban.
Ne értsd félre, nem állítom, hogy soha, semmilyen körülmények között ne lehetne felszedni egy pénztárost vagy egy buszsofőrt. Ha pl. kölcsönösen oda vagyunk egymásért, és látom is rajta, akkor természetesen belefér, hogy egyből letámadom és elkérem valamilyen elérhetőségét, esetleg munka utáni találkozóra hívom. Ezzel csak az a gond, hogy ritkán alakul ki ilyen kölcsönös vonzalom két ember között pár pillantás alatt.
A parkban padon ülő lány esetében viszont nem kell ,,szerelem első látásra". Ott van időm nyugodt, normál körülmények között beszélgetni vele. Ott már nem csak a külső játszik. Esetleg ha éppen olvas, mondjuk egy olyan könyvet, amit én is olvastam, akkor már a téma is megvan. Igen, nem tagadom, szélsőséges példa. Viszont SZERINTEM sokkal normálisabb módja az ismerkedésnek, mint időre dolgozó embereket feltartani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!