Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Lányok/Nők randiznátok,olyan pasival akinek lakáshitele van?
Sajnos láttam már a környezetemben válás és betegség miatt is bedőlt hiteleket.
Ebből tanulva, én csak akkor, ha tudnám, hogy a srác örökölni fog belátható időn belül (4-5 év), és abból egyben tudja törleszteni.
Most gyorsan megnéztem, ezek a feltételek mellett 100-130.000 ft-s törlesztőrészletről beszélünk, ami egy átlag budapesti 1-1,5 szobás lakás albérleti díjának felel meg. Ha meg már így is-úgy is ki kell fizetni ennyi pénzt havonta, akkor már inkább a saját lakására költse az ember, amiről biztosan tudja, hogy nem fogják eladni a feje fölül az ő akarata ellenére (csak röpke 3 albérletből kellett azért mennem, mert a tulajdonos el akarta adni, más emberek jóakaratára egyszerűen nem lehet alapozni- míg a bank, amíg fizeted a törlesztőt, telibetojja a lakással kapcsolatos összes dolgot, és ha nem is fizeted, akkor is hosszasabb a kilakoltatási folyamat, mint egy albérlet esetében).
Nem beszélve arról, hogy ha esetleg ketten együtt terveznétek később egy közös lakást venni, a hitellel terheltet el lehet adni, az önerő+ az addig befizetett törlesztőkkel ugye biztosan rendelkezhetsz kp-ban, de ha esetleg bármi okból a nyakadba szakad pármillió forint, akkor is lehet elő/végtörleszteni, és akkor vagy csökken a havi kiadás, vagy teljesen meg is szűnik. Melyik albérlet tudja ezt magáról elmondani? Ott jellemzően növekedni, és nem csökkenni szokott a havidíj, szóval ebből a szempontból is rosszabb választás.
Manapság már a bankok nem adnak a két szép szemedért hitelt, mint 2008 előtt, szóval ha a bank úgy ítélte, hogy megkapod ezt a hitelt, akkor én nem fogom kétségbe vonni a dolgot. Tekintve, hogy az ismerkedésünk előtt vetted fel, engem akkor sem terhel az adósság, ha idővel összeházasodnánk, hacsak nem szállok be később a hitelbe utólagos papírmunkával, de ilyet mégis ki csinál.
Összefoglalva: nem látom a problémát, mégis miért lenne rosszabb a lakáshitel, mintha albérletben laknál? Annál meg aztán főleg miért rosszabb, mint otthon lakni 30-40 évesen a szüleidnél? Szóval persze, simán.
14.-nek.
Pl.: nekem, és a családomnak. 11. vagyok.
Tegye fel a kezét, aki ismerkedéskor (randizás kilátásba helyeződésénél járunk!) rutinból átvilágítja a másik felet hitelképesség szempontjából.
Vagy nagyon naiv vagyok, ha én ilyet nem szoktam?... :D
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!