Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Első randi után: "Nem volt meg elsőre a szikra" ez mit jelent?
Vagy volt ilyen, hogy nem működött a kémia, vagy nem érezte a tüzet.
Nem úgy alakulnak ki véletlenül dolgok, hogy jobban megismeri két fél egymást?
Hát igen. Látom továbbra is elveted azt a tényt, hogy két ember, akiknél első találkozásra nem volt meg a szikra, nem működött a kémia, nem érezték a tüzet, (vagy akár több ilyen frázist is leírhatnék) teljesen kizárt hogy ha jobban megismerik egymást, akkor kialakul.
Én Veled ellentétbe nem vetem el azt a tényt, hogy voltak az általad leírt kényszer kapcsolatok. Tudom én hogy voltak. Ma is vannak, "szikra" ide vagy oda.
De a romantikus filmek/regények sem mind igaz történeten alapulnak. Van bennük rengeteg fikció. Még akkor is, ha valós alapúak (pl. nincs benne távoli bolygó, idegen lények, stb. :) )
"Hát igen. Látom továbbra is elveted azt a tényt, hogy két ember, akiknél első találkozásra nem volt meg a szikra, nem működött a kémia, nem érezték a tüzet, (vagy akár több ilyen frázist is leírhatnék) teljesen kizárt hogy ha jobban megismerik egymást, akkor kialakul."
Te hányast kaptál értő olvasásból? Leírtam, hogy beleszerettem egy férfiba és feleségül mentem hozzá akivel nem volt meg a szikra. Tehát nem vetem el azt a tényt, hogy ilyen kialakulhat, hiszen velem is megtörtént.
Igen, azt is leírtam, mi lett a vége. Okulásodra. Én elváltam, de sokan azért csalják meg a társukat x év után, akit amúgy szerettek, mert hirtelen találkoznak valakivel akivel megvan a szikra. Csak sajnos a megcsalás nem megoldás semmire, de ez egy másik történet.
Én elhiszem, hogy van akinél ilyen nincs, és lassan kialakul a szerelem és ez a szerelem tartós is marad. Én is szerettem a férjemet nagyon sokáig, emberileg ma is szeretem. De aki olyan hogy ez kell neki, az nem lesz tartósan boldog egy ilyen kapcsolatban. És mivel van önismeretem, soha többé nem mennék ilyenbe bele. És ez nem kifogás.
Akkor most fordítsuk meg a dolgot.
Játsza a nő/férfi magát a randin, teszi a szépet, a randipartner meg megeszi és úgy érzi, megvan elsőre a szikra. De aki játsza magát, az csak kufircot akar, aztán lelép. Pedig meg volt a szikra. Megbukott a dolog.
Egyébként ilyenek miatt nem szokott meg lenni a szikra, hogy kereset, nem egyedül lakik, valamiben eltér az érdeklődés, és a kedvencem: Horoszkópilag nem passzolnak. És hát ez sem az én paranoiám, megint csak. És akik mesélték ezeket nekem, még csak nem is ismerik egymást, tehát azt sem mondhatni, hogy ugyanabból a "szinvonalas" társaságból vannak, így nincs min csodálkozni. ;)
Amúgy 4-est kaptam szövegértésből. :) (képzelem milyen személyeskedés lesz erre a válasz :P )
9.: Régen is voltak, ma is vannak olyan emberek, akiknél lassabban alakulnak ki érzelmek. Én is ilyen vagyok. De ez nem azt jelenti, hogy ne lehetne kezdetektől fogva jelen a szikra. Ez ugyanis egy annyira halvány, tudatalatti érzés, vagy inkább érzés-csíra, hogy még messze nem determinálja, hogy abból kapcsolat legyen. Csak akkor lesz belőle bármi, ha a körülmények is úgy alakulnak, mondjuk úgy, hogy kell hozzá a csillagok szerencsés együttállása is. Nem kötelező, hogy abból legyen valami, sőt!
Igen, lehet, hogy vannak külső tényezők, amik alapján a másik racionálisan nem felel meg az elképzeléseimnek. Még akkor sem, ha megvan a szikra. Számtalan ilyen eset volt az életemben. Volt, hogy valakivel egyértelműen megvolt, de vagy külső tényezők miatt nem hagytam kifejlődni (pl. házas az illető, vagy racionálisan tudom, hogy nem az élete bizonyos tényezői problémát jelentenének a kapcsolatban), vagy ahogy fokozatosan megismertem, nem jött be a személyisége. Az alap vonzalom az ott volt attól még, de megint csak nem tudott kialakulni.
Az sem kizárt, hogy kezdetben valaki nem szimpatikus valami miatt, mégis összejövök vele később. De az, hogy nem szimpatikus, nem jelenti azt, hogy ne lehetne vonzó számomra... van olyan, hogy valaki egyszerre vonz és taszít.
A "szikra" az a tudattalan vonzódás, és emellé még igen, kell egy sor tudatos tényező is, ami passzol. Tény, hogy hajlamosak vagyunk a kettőt összemosni, nem is igazán lehet amúgy teljesen szétválasztani.
Egy biztos: a vonzalmat erőltetni nem lehet. Nekem régen volt olyan, hogy valaki nem vonzott elsőre, de annyira "küzdött", hogy kapcsolatban maradtam vele, akár barátilag... de az, hogy ő görcsösen teper, bennem csak ellenérzéseket váltott ki, a kezdeti "nincs meg a szikra" átfordult a "hagyj már békén" érzésbe. Tök felesleges, ha valakiben nincs meg az érdeklődés, azt hagyni kell és kész. Nem fog beléd szeretni idővel.
Itt nem arról van szó hogy ki miben hisz, hanem hogy ha valakivel nem történt meg az ami a másikkal igen, az elveti annak a lehetőségnek a létjogosultságát is, pl. annak amit én vázoltam fel, az gyakorlatilag a mai kor emberei számára nem létező dolog, jelen esetben az, hogy nem létezik olyan, hogy ha nincs meg elsőre a szikra, akkor később se működik.
Ellenben én nem vetem el a szerelem első látásra lehetőségét sem, mert volt azért ilyen is, csak én nem általánosítok végletesen. :)
Sosem mondtam hogy nincs olyan.
Azt mondtam hogy hülyeség ezért leírni egymást, mert elsőre nincs meg, mert időközben is kialakulhat. Inkább ez lett cáfolva, és már össze is lettem rakva ennek szellemében egy alkoholista fogatlannal így elméletben. :P
Na meg azt is mondtam (sőt azzal kezdtem) hogy ez egyben egy régi ócska trükk is kibúvónak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!