Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Randizás » Első randi után: "Nem volt...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Első randi után: "Nem volt meg elsőre a szikra" ez mit jelent?

Figyelt kérdés

Vagy volt ilyen, hogy nem működött a kémia, vagy nem érezte a tüzet.

Nem úgy alakulnak ki véletlenül dolgok, hogy jobban megismeri két fél egymást?

2019. júl. 23. 18:56
1 2 3 4 5 6
 11/51 anonim ***** válasza:
44%
Ugye? :) És nem értik mi a baj velük, és miért nincs egy normális nő/férfi sem. :P
2019. júl. 23. 21:01
 12/51 anonim ***** válasza:
77%

"Hiába, a régi emberhez képest mai ember "fejlett" annyira spirituálisan, hogy már ilyen "első szikrából" megállapítja, hogy van értelme a továbbiaknak vagy nincs, így már semmi szükség összecsiszolódni vagy megjavítani ami nem stimmel."

Óriási tévedésben vagy. A szerelmet már régen is egy szikrából kipattant lánghoz hasonlították, gondolj csak a Petőfi féle romantikusokra. Amúgy meg nem értem, ha valaki nem jön be, azon mit kell "megjavítani"? Taszít a mimikája, hanghordozása, a beszédéből kiderül, hogy műveletlen....én nem vonom kétségbe, hogy jó ember, meg vicces, kedves stb. de attól még nem illünk össze és nem érdekel.

"Régen nem is volt annyi szingli. ;)"

Talán azért mert régen nem szerelemből házasodtak és a párkapcsolat egy társadalmi norma volt. Ettől még nem voltak boldogabbak a házasságok és gyakran gyúlt tiltott szerelem egy vonzó ismeretlen iránt, ugyanis az a fránya szikra már akkor is működött. Ebből születtek a szerelmes versek, regények stb.

2019. júl. 23. 22:00
 13/51 anonim ***** válasza:
45%
Már az ókori görög filozófusok is foglalkoztak azzal, hogy mi minden kell egy kapcsolat kialakulásához. (És amit akkor leírtak, az a mai napig érvényes.)
2019. júl. 23. 22:07
 14/51 anonim ***** válasza:
79%

# 9: Ok, ha szerinted bármely két random ember között kialakulhat a szikra, ha elég időt töltenek együtt, akkor tegyünk téged össze egy fogatlan alkoholistával, aztán csiszolódjatok!

De általában a "szikra" hiányára panaszkodók úgy gondolják, hogy aki nekik tetszik, annál kötelezően legyen meg, aki meg nekik nem jön be (vagyis nincs meg a szikra) annál ne legyen.

2019. júl. 23. 22:09
 15/51 anonim ***** válasza:
32%

#9 vagyok.

Most olyat írok, amivel végképp lerombolom ezt a szikra frázis...őőő...elméletet. ;)

Volt már nekem olyan, hogy megismertem egy csajt, akit úgy utáltam, hogy a hátam közepére nem kívántam, nem hogy magam mellé. Aztán kibékültünk, megismertem jobban és beleszerettem. Pedig ott aztán nem volt elsőre szikra meg ilyen hülyeségek. :P

Az ezután következő szikra elméletek hiteltelenek vagy erőlködések. :)

2019. júl. 24. 08:19
 16/51 Kége ***** válasza:
4%

"Ne a szikrát keresd, mert sziklát kapsz!"

Nagyon igaz.

2019. júl. 24. 08:35
 17/51 anonim ***** válasza:
92%
Csak azok védik az ilyen szikrás dolgokat akik maguk is csinálják ezt randik után kifogásnak.
2019. júl. 24. 09:12
 18/51 anonim ***** válasza:
94%
Azért mert nem értetek meg valamit, nem kell leszólni. Az sem meglepetés, hogy az emberek nem egyformán működnek. Van, akinél lassan alakulnak érzelmek, ott nem kell "szikra" ami csak egy kifejezés, bármennyire is utáljátok és próbáljátok egy hibás elméletnek láttatni. Van aki így működik, kell valami, az a plusz, ami egy kevésbé helyes emberhez is hozzá tud adni és a hiánya egy helyes emberből is el tud venni. Értem én, hogy ti nem így működtök, de az életben rengetegen működnek így, férfiak is.
2019. júl. 24. 09:37
 19/51 anonim ***** válasza:
65%

Itt arról van szó, hogy én a 9.ik hozzászólásomban megpróbáltam arra rávilágítani (illetve hát rá is világítottam, csak hát...), hogy régebben úgy működtek az emberek, hogy adtak időt arra, hogy megismerjék egymást, nem pedig ráparáztak, hogy jaj elsőre nincs meg a mi a kutyafüle, akkor onnantól már nem alakulhat ki semmi, és ebből kifolyólag kevesebb volt a szingli ember, aki nem értette mi velük a baj, és miért nincs egy normális nő/férfi. Ebből aztán az lett kihozva, hogy régen nem szerelemből választottak párt, nem úgy házasodtak, mert ilyen volt a társadalmi norma, bla bla bla...szóval azért na.

Más: A legelső hozzászólást is én írtam, és hát... (koppanás következik, figyelem) az nem az én paranoiás elméletem volt, hanem bizony nőktől hallottam hogy így csinálják ha valami nem oké a randipartnerrel. Na bumm. :P

2019. júl. 24. 10:34
 20/51 anonim ***** válasza:
85%

Márpedig annak az oka, hogy a mai fiatalok többsége csonka családban nőtt fel, vagy ha nem váltak el a szüleik, akkor ment otthon az állandó cirkusz és balhé pont abból volt, hogy az általad romantizált múltban az emberek többsége vagy nem szerelemből házasodott (anyámék korosztályában a 20 év volt az átlagos női életkor a házasságra) hanem mert félt, hogy vénlány marad/nem lesz családja, gyereke, vagy ha szerelemből, akkor általában az önismeret nélküli emberek totál felszínes érzései alapján (Józsinak szép a motorbiciklije és menő, igaz, hogy néha megver, de ez van). Mindkettő tragédia volt.

Az, hogy érett, önismerettel rendelkező emberek nem elégednek meg azzal, hogy olyanokkal randizgassnak, aki igazából nem érdekli, hanem keresi azt, aki testileg-lelkileg elvarázsolja és eleve csak olyannal akar ismerkedni akivel megvan a "szikra" azzal semmi baj sincs. Akkor sem, ha a te ütődött nőismerőseid szintén önismeret híján, ha nem is így működnek, akkor is kifogásnak használják, mert jól hangzik.

Én elkövettem azt a hibát, hogy hozzámentem egy olyan férfihoz, akivel nem volt meg a szikra. Konkrétan szerelmes lettem belé egy idő után, mert amúgy jófej volt, humoros, kedves és tényleg az éreztem, hogy vele szeretném leélni az életemet. Csak a szex volt vacak, de ugye mi nem vagyunk felszínesek, ez minket nem zavar. Tönkre is ment a házasságom emiatt. Nem volt elég a szerelem sem, ha a szexben egyszerűen nem mozgatott meg úgy. Hiányzott az a "valami". Tudod, miről beszélek.

2019. júl. 24. 11:05
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!