Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Párom még nem akar gyereket,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Párom még nem akar gyereket, de én már igen. Később ez változhat? 28/N

Figyelt kérdés
Igaz, párommal még csak lassan fél éve vagyunk együtt. Szóba került a gyerektéma is a nem túl távoli jövőben. Én azt mondtam, hogy maximum 31-32 évesen szeretném elkezdeni a családalapítást. Viszont a párom tegnap kifejtette aggodalmát, hogy lehet hogy addigra még akkorra sem fogja érezni eléggé érettnek magát az apaságra és emiatt majd nem tudunk megegyezni. Ő 1 évvel fiatalabb nálam szóval ha én 31 leszek ő 30. Lehet hogy ebből nem lesz semmi? Kezdjek aggódni mert lehet később se fog változni a véleménye? Én most azt érzem hogy végre normális kapcsolatban vagyok de nem szeretném a gyerekvállalást se túl sokáig húzni mert lehet hogy később nehezebb lesz teherbe esnem.
2019. jan. 28. 08:46
1 2 3 4 5
 21/49 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nagyon jó, hogy az elején előjönnek az erre vonatkozó tervek. Nem most azonnal akar a kérdező gyereket, hanem néhány éven belül. Máskor meg azon problémáznak sokan, hogy elb*nak 5-10 évet és utána derül ki, hogy egyik akar gyereket, másik nem.

Kérdező, ha ebben nincs egyetértés, lehet, hogy nem kéne túl komolyan venni ezt a kapcsolatot.

2019. jan. 28. 12:45
 22/49 anonim ***** válasza:
100%
27 évesen az embernek azért már illene tudnia, hogy akar-e egyáltalán gyereket, nem biztos, hogy az aktuális párjától, de úgy egyáltalán el tudja-e képzelni magát szülőszerepben. Akinek ez még csak talán, az vagy változik, vagy nem, de nem kellene erre alapozni, ha a másik félnek határozott elképzelése van. Én tudom, hogy akarok, de nem biztos, hogy természetes úton ez könnyen össze fog jönni, tehát nekem meg ez is szempont, hogy egyrészt olyan társam legyen, aki szintén akar, másrészt ne lépjen le, ha nem jön össze könnyen.
2019. jan. 28. 12:53
 23/49 A kérdező kommentje:
Köszönöm a véleményeket, tanácsokat. Igaz, hogy tényleg még csak most kezdjük el igazán megismerni egymást, felfedni egymás hibáit, de azért szeretném ha jövőben közös céljaink lennének. Tudom hogy ez nem verseny és azzal is tisztában vagyok hogy gyereket felnevelni igenis nagy felelősség és onnantól megszűnik a szabadság, leköt egy életre. De beszélünk is erről egy ideje hogy ki hogyan áll ehhez. Látom rajta hogy szeretne, meg a gyerekeket is szereti, de még nem él külön, még a szüleinél él. Én már egyedül élek. Igazából szerintem pár év múlva meglehetne teremteni az alapokat csak most attól félek hogy pár év múlva megint keresni fogja a kifogásokat. Úgy vettem észre a legtöbb férfi fél az apaságtól. Most ha a jelenlegi páromat elhagynám emiatt nem hiszem hogy más férfi is szívesen beszélgetne a gyerekvállalásról az első pár randin. Szóval most nem tudom tényleg mit tegyek. Élvezzem hogy van végre egy normális kapcsolatom és majd csak lesz valami? Vagy dobjam emiatt? Azt nem szeretném.
2019. jan. 28. 14:09
 24/49 anonim ***** válasza:
91%
Jaj kerdezo, annyira sajnalom. :( A szivem szakad meg erted, kozben meg elfog a duh, ugyanis en rendszeresen jarok nepesedespolitikaval foglalkozo forumokon, ahol a beszelgetes mindig abba torkollik, hogy a nok meg a feminizmus miatt kihal a nemzet. Szetoltjak a 25 ev alatti gyermektelen noket, szetoltjak a csak 35 evesen anyava valokat, mindenert IS a nok meg az onzesuk a felelos. Aztan feljovok ide es azzal kell szembesulnom, hogy nem a ferfiak panaszkodnak a legtobbet arra, hogy meg nem johet a golya... Komolyan mondom beteg ez a vilag. Ha nokent akarsz gyereket akkor korlatozo es verszivo vagy, hova kell rohanni, ne ijeszd meg szegeny sracot, ha (meg) nem akarsz akkor meg a te lelkeden szarad a nemzet halala. Vicc.
2019. jan. 28. 14:30
 25/49 anonim ***** válasza:
25%

Sokan bedobtak sok mindent, de én azt veszem észre, hogy a nagy többség a gyerekvállalást leszűkíti arra a két egyszerű kérdésre, hogy egyik vagy mindkét fél akar-e gyereket és hogy megvan-e a megfelelő anyagi alap a családalapításhoz. Ebből viszont hiányzik egy nagyon fontos szempont: a két személy (apa-anya) külön-külön és együtt alkalmas-e arra, hogy családot alapítson? Mert a legtöbb házasság meg családalapítás pont azon csúszik el, hogy igazából egyik vagy mindkét fél totál alkalmatlan arra, hogy szülő legyen, csak ezt valahogy elfelejtették átgondolni akkor, amikor félredobták a gumit/bogyót. Aki felelős döntést akar hozni, az minimum együtt él a kiszemelttel néhány évet még akkor is, ha közben kicsúszik az időből, mert így legalább nem sérül egy harmadik/negyedik ember élete, ha beüt a 5zar. Néhány év (2-3) alatt azért átesik egy pár jónéhány olyan élethelyzeten, amiből le lehet szűrni, hogy a kapcsolatba belefér-e a gyerek vagy csak olyan terhet dobna rá, amit az már nem bírna el. Itt jön a következő kérdés: mi a fontosabb, a gyerek vagy a párkapcsolat? Ha az előbbi, akkor jön a váltás, ha utóbbi akkor pedig elengedik a kérdést és boldogak lesznek együtt.

És persze a slusszpoén, hogy nem 28-30 évesen, egy új párkapcsolat küszöbén kellene feszegetni a gyerekkérdést, hanem már a húszas évek elején ezen kellene gondolkozni, csak ugye akkor a "most élsz!", a "mert megérdemlem", "buli van!" mentalitás megy. Egyébként pedig nagyon kevés férfi mondja azt a fenti helyzetben (értsd: fél év után, minimális együttélés(?) mellett), hogy "persze drágám, 1,5 év és belevágunk a családalapításba", mert GŐZE NINCS arról, hogy mi lesz a kapcsolatukkal addig és szimpla hazugság lenne. Vagy jobb lenne, ha hitegetne és azt mondaná, hogy 1,5 év múlva start, majd 1,5 év múlva lelépne?

2019. jan. 28. 17:55
 26/49 anonim ***** válasza:
21%

A kor önmagában nem sokat jelent. Van ismerősöm aki 23 évesen tudta meg, hogy meddő, pedig még fogamzásgátlót se szedett soha. Az pedig, hogy nehezebben eshetsz teherbe, nem jelenti azt, hogy nem is fogsz.

De pár hónapos kapcsolatban még ezen egyáltalán nem lenne szabad kattogni.

Csomó ismerősöm vállalt elég korán, 2-5 éves kapcsolatba gyereket, már rég szétment mindegyik, mire a gyerek iskolába került. Egyszerűen nem volt elég érett a kapcsolatuk egy ilyen dologra. A gyerekvállalás hatalmas, macerás meló, rengeteg teherrel jár. Nem szerencsés túl korán belemenni, mert a kapcsolatotok bánhatja, aztán nevelheted fel egyedül a gyerekedet. Akkor meg sokkal kisebb esélyed van másik párt találni. Kevés pasi vállal be egy nőt gyerekkel.

Persze ha úgy vagy vele, hogy neked a gyerek mindenek felett áll, és az aktuális párod másodlagos, nem fontos, akkor szinte mindegy is kinek szülsz. Ismerek nem egy ilyen nőt sajnos.

Egy dolgot kell átgondolnod. Szereted a párodat? Fontos neked? Vele akarod leélni az életed? Ha a válasz igen, akkor vedd számításba azt is, hogy talán nem fog megváltozni a véleménye, és nem szeretne gyereket. Akkor eldobod? Nem fog már kelleni? Csak akkor szereted ha gyereket csinál neked, egyébként nem? Ezeken gondolkodj el, aztán döntsd el, hogy folytatod-e ezt a kapcsolatot vagy sem.

2019. jan. 28. 19:04
 27/49 anonim ***** válasza:
88%

"Persze ha úgy vagy vele, hogy neked a gyerek mindenek felett áll, és az aktuális párod másodlagos, nem fontos, akkor szinte mindegy is kinek szülsz."

Miért kell ilyen bűntudatkeltő érzelmi zsaroló szarokat írni? Mindenkinek van egy elképzelése az életéről és senki nem kötelezhető ekkora rugalmasságra. A te retorikád szerint ha a kérdező párja igazán szeretné a kérdezőt akkor nemzene neki gyereket. Vagy neki a gyermektelen lét fontosabb? Inkább dobná a kérdezőt, csak ne kelljen apának lennie? Érzed már, hogy az érvelési módszered mennyire undorító?

2019. jan. 28. 19:19
 28/49 anonim ***** válasza:
86%
Már bocs 26os, de neked minden mindegy és az adott párodtòl függnek a döntéseid és az elveid? A gyerekvállalás nem olyan téma legtöbbször, hogy ò nekem mindegy, majd ahogy alakul, vagy ahogy majd a jól esik a másiknak.
2019. jan. 28. 19:25
 29/49 anonim ***** válasza:
0%
@25: A reakciókból látom mennyire sikerült felfogni, amit leírtam; ezért nem lehet csodálkozni azon, hogy hány házasság megy manapság tönkre.
2019. jan. 28. 19:25
 30/49 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos az, hogy ki mennyire alkalmas szülőnek, sokan nem nézik, szóval ezt nem igazán vehetjük figyelembe. Láttam elcseszett gyerekeket, legtöbb esetben mindkét szülő alkalmatlan, csakhogy ők mást hisznek magukról. :-)
2019. jan. 28. 21:56
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!