Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Mit csináljak ha nem akar...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit csináljak ha nem akar lefogyni és nem hajlandó semmit csinálni?

Figyelt kérdés
Barátnőmet amikor megismertem mindig figyelt az alakjára, viszont pár hónapja össze vissza eszik, fagyit, édességet stb. Többször kértem hogy kicsit vegyen vissza, igérgette hogy lefog fogyni,de ugyan azt folytatja. Már lassan egy 10 kg-t felszedett pluszba és hiába viszem el mozogni vagy akár teniszezni ő nem hajlandó megmozdulni. Most akármennyire is bunkón hangzik, eljutottunk oda hogy nem tetszik külsőleg és nem szívesen megyek vele strandra se. Nem tudom már neki ennél többször elmondani hogy fogyjon le mert nem vezet sehova az egész. Mindig azt mondja hogy jó odafigyelek, vagy jó majd ősszel.. Mit lehet ilyenkor csinálni? Hiába szeretem már lassan az is kezd elmúlni mert nem betegségből hízik hanem ezt már igénytelenségnek tartom. Valakinek van valami ötlete? 27/F
2018. aug. 15. 12:47
1 2 3 4 5 6 7
 41/70 anonim ***** válasza:
81%

Azt is érdemes megnézni, hogy változott e valami az életvitelében...

Mert van különbség aközött, ha az van a háttérben pl. hogy elkezdett dolgozni mondjuk 8 órában és mellette viszi a háztartást is, és nincs annyi ideje figyelni ezekre a dolgokra (mert ne kamuzzunk aki 8 óra munka után hazaér és még főz mos takarít, az nem fog napi 2 órát edzőteremben tölteni) meg aközött, hogy ideje energiája lenne csak lusta.

Ha az előbbi akkor abban tudsz neki segíteni ha átveszel az otthoni feladataiból. Megbeszélitek, hogy bevásárolsz és segítesz vacsora után elpakolni, addig ő meg tud csinálni egy 20 perces tornát.

A másik, hogy ha neked nem is kell salátán élned próbálj figyelni arra, hogy ne zabálj mondjuk chipszet pizzát meg csokit előtte...

Nekem betegség miatt kell egy éve spec étrendet tartani, párom azzal segít nekem, hogy elfogadja, hogy nincs pizzarendelés és édességkészlet a házban (vagy legalábbis eldugja, és nem olyankor eszi ha otthon vagyok) segít megtervezni a heti menüt meg bevásárolja a zöldségeket és nem hisztizik sajtos tésztáért hanem olyan ételeket találunk ki ami mindkettőnknek jó. (cserébe nyilván én is igyekszem olyat is főzni amit ő is szeret...pl egy csirkéhez csinálok mondjuk krumplis meg zöldséges köretet)

Ezt csak azért írom, mert azt is látnod kell, hogy ha ez neked fontos akkor ne csak "szavakkal" támogasd (csesztesd) hanem találjatok ki akkor olyan kajákat, menjetek el közösen mozogni stb...(úgy nem működik h te eszed az ágyon a chipset rá meg rászólsz ha ránéz egy csokira) Én onnan közelíteném meg, hogy szeretnél egészségesebb életmódot, és csinálhatnátok közösen...

Nyilván ha a szándék sincs meg benne a változtatásra akkor nincs miről beszélni.

2018. aug. 15. 14:01
 42/70 anonim ***** válasza:
82%

Hát eléggé meglepődtem, azt hittem mindenki majd vasvillákkal jön hogy "ha 10 kiló zavar akkor nem is szeretted, nem ez a szerelem" stb

De lehet csak főként férfiak válaszoltak

Én személy szerint úgy vagyok vele, ha nem tudod tolerálni, akkor ki kell lépni a kapcsolatból. Meg kell próbálni megoldani persze de ha semmi nem használ nincs mit tenni, helyette nem lehetsz igényes.

Az én kapcsolatomban mindketten elengedtük magunkat, de szerencsére még +20 kilóval is szeretjük egymást. Ha ez neked nem megy akkor lépni kell. Nem az számít hogy mi a véleményük a gyakorisoknak, hanem hogy te milyen ember vagy és mit vagy képes tolerálni

(Lehet azért hízik hogy ne neki kelljen szakítani...ha egyre igénytelenebb, te pedig láthatóan nem tudod ezt elfogadni akkor gyanús hogy mért nem akar változtatni)

2018. aug. 15. 14:03
 43/70 anonim ***** válasza:
31%
Tudod én tudok változtatni a külsőmön,és szép lenni. Viszont te belül örökre egy nyomorék kis senkiházi leszel. :)) Na puszpá
2018. aug. 15. 14:06
 44/70 anonim ***** válasza:
46%
Make love, not war
2018. aug. 15. 14:11
 45/70 anonim ***** válasza:
70%

164 centi vagyok, 56 kg volt az optimális testsúlyom mindenféle táblázatok és kalkulátorok szerint is. Egy éve rendszeresen járok edzőterembe, azóta 58 kg vagyok. :) És hozzá mindenki dicsér, hogy mennyire pozitív irányba változott az alakom. Szóval nem a számok a minden, az is fontos, hogy miből van (zsír könnyebb mint az izom, az edzőm figyelmeztetett, hogy egy-két kilóval többet fog mutatni a mérleg), meg hogy oszlik meg.

163 centihez a 70 kg szerintem is sok, 170-hez meg az 54 kg kevés. De ez nem baj, amíg a hölgyek egészségesek, adnak magukra higiénia terén, igényesen öltözködnek stb. Vannak férfiak, akik a nagyon vékony, mások a teltebb nőket kedvelik, ezzel sincs semmi baj, ezért nem kell még lekövérezni az egyiket pl.

Kérdező, a te barátnőd hány kiló volt, amikor még tetszett neked? Nekem is furcsa, hogy hirtelen így elkezdett zabálni meg egyáltalán nem adni magára, akármit is mond a 33%-os, hogy nők 90%-a ilyen, ez egyáltalán nem igaz így szerintem. Persze van, aki meghízik, akár terhesség, akár hormonális gond, vagy más konkrét ok van a háttérben, akár csak elkényelmesedik, de szerintem az utóbbi sem ölt ilyen mértéket, hogy az alapvető higiéniára ennyire ne legyen ügyelve. Az, hogy valaki +10 kilóval szereti, kívánja-e a párját, azt megint embere válogatja, de abban viszont egyetértek a kérdezővel, hogy amit a barátnője csinál, az már igénytelenség, és épp emiatt nem is tolerálandó, és teljesen érthető, ha nőként elment tőle a kedve.

Ha egészen biztos, hogy nincs ennek valami testi oka (betegség) vagy lelki (trauma, stressz nem érte mostanában) vagy bármilyen más külső oka, akkor én is azt javasolnám nagyjából, amit a 33%-os írt. Talán, ha felfogja, látja, hogy már nem kívánod, akkor észbe kap, ha ehhez testi elkülönülés kell, az azért elég szomorú, de hátha ez hat. Esetleg párkapcsolati terapeuta tanácsát is érdemes lehet kikérni. Online is szoktak lenni hasonló tanácsadós oldalak, ahol szakértő válaszol. Pl. a Nők Lapja Cafén van ilyen, de biztosan másutt is.

Ha felfogja a barátnőd, hogy így elhidegültél, és erre rámehet a kapcsolatotok, ha eléggé szeret, akkor lépnie kell erre. Ha nem teszi, akkor pedig ennek a kapcsolatnak így is, úgy is annyi.

2018. aug. 15. 14:24
 46/70 anonim ***** válasza:
75%
Szakmailag mondom, hogy itt az összes válaszolónak igaza van, és egyben nincs igaza. Adva van egy nő, aki pár hónapja még figyelt az alakjára, de ma már nem érdekli. Ezer oka lehet ennek a változásnak: stressz, lelki okok, testi betegségek, depresszió, és valóban opció az is, hogy egyszerűen elkényelmesedett a kapcsolatban...bármi. Szerintem addig nem kéne ítélkezni a lányról, amíg nem tudjuk az okát. Arra is van esély, hogy épp a kérdező miatt alakultak így a dolgok, nem lehet tudni. Azzal nem oldod meg a helyzetet, hogy cseszteted egész nap, hogy ne egyél, régen tök jó csak voltál, most meg egy tehén vagy, és nem kívánlak már. Tudod, hogy ezt nem mondod ki konkréten, de hidd el, hogy érzi. Változott valami pár hónapja egyébként? Történt valamilyen tragédia az életében: munkahely elvesztése, haláleset a családban...bármi? Arra akarok utalni, hogy nem feltétlenül csupán az igénytelenség lehet a háttérben. Egyébként, ha már nem szereted annyira, hogy gondolkozzatok a további megoldásokon, akkor szakíts vele, mindkettőtök érdekében.
2018. aug. 15. 14:31
 47/70 anonim ***** válasza:
4%

Ajajaj ismerem ezt a női típust, ez még csak a kezdet tőle.

Majd tovább fog hízni. Nagymama hajfrizura, hozzájáruló zsíros korpás haj. Kinyúlt szagos melegítő nadrág&felső. Inkább szakítanék vele.

2018. aug. 15. 14:39
 48/70 anonim ***** válasza:
19%

"Mert van különbség aközött, ha az van a háttérben pl. hogy elkezdett dolgozni mondjuk 8 órában és mellette viszi a háztartást is, és nincs annyi ideje figyelni ezekre a dolgokra (mert ne kamuzzunk aki 8 óra munka után hazaér és még főz mos takarít, az nem fog napi 2 órát edzőteremben tölteni) meg aközött, hogy ideje energiája lenne csak lusta."

Gondolod csak azok járnak edzőterembe, akik nem dolgoznak?

Minden csak szervezés kérdése.

Én pl. hetente 2X1 órát vagyok edzőteremben, és hetente kb. 2-3 alkalommal futok 5 kmt. Ez szerintem mindenkinek belefér az idejébe, ha akarja. És hidd el én is dolgozom, van családom, főzök és háztartást vezetek. De jól esik munka után vagy előtt mozogni kicsit.

Nagyon könnyű kifogásokat találni arra, hogy miért hagyja el magát valaki...

2018. aug. 15. 14:52
 49/70 anonim ***** válasza:
21%

Pontosan utolsó.

Mindenki dolgozik,sőt nekem olyan a melóm multinál,hogy nincs 8-16-ig munkaidő hanem ha a projekt megköveteli akkor este 8-9-kor vagy meeting külföldiekkel vagy tűzoltás ki kell javítani a hibát de gyorsan.

Reggel fel kell kelni 6-kor és lemenni edzeni szépen én általában 7-re járok le,egy óra kb,heti 5-ször.

És mindenre jut idő.

2018. aug. 15. 14:56
 50/70 anonim ***** válasza:
24%

Kérdező, NEM tilthatod, meg, hogy éjjel is kajáljon.

Hagyd ott, és probléma megoldva.

Nővéremen is már 15+ van, mert éjjel is zabál... ha neki ez jó, engem nem érdekel (együtt élünk), de ha férfiként nézek rá, már abszolút nem vonzó nő.

Az volt, nem gebe, szerintem "pont jó" alakú, aztán eszik-eszik-eszik, sport nulla, csak a tévé, szóval jah.

2018. aug. 15. 16:02
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!