Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Halogatja a lánykérést a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Halogatja a lánykérést a párom. Meddig várjak?

Figyelt kérdés
Mindketten 33 évesek vagyunk, négy éve együtt járunk, ebből másfél éve együtt is élünk. Alapvetően jól megvagyunk. Részemről szerelem volt első látásra :), ő visszafogottabb típus, de tudom, hogy szeret :) Több, mint egy éve felmerült köztünk a házasság témája (közös jövőbeli dolgok már korábban is), de csak finoman célozgatva, semmi direkt dolog. Azt mindenesetre tudom, mert tisztáztuk, hogy mindketten házasságpártiak vagyunk és szeretnénk gyerekeket. Egyszer említette, hogy a "klasszikus sorrend" híve, ami az előbbieket illeti. Viszont azóta sem kérte meg a kezem, pedig tudja, hogy már vágyom egy babára és engem a biológiai óra is sürget. Mintha tartana valamitől, én pedig sem rákérdezni, sem erőltetni nem szeretném. Pár hónapja, ősszel egy csúnyább összeveszésünk során említette, hogy pedig már majdnem vett nekem gyűrűt..karácsonykor rákérdezett, hogy vártam-e a gyűrűt; én mondtam, hogy kicsit, erre csak azt felelte, hogy ünnepekkor nem kérné meg a kezem, mert az sablonos. Pár héttel később beszámolt arról, hogy már túlzottan érzi a nyomást, és így már nem jó, mert olyan, mintha nem is ő akarná. Mivel már nem győztem várakozni, bedobtam, hogy idén ősztől próbálkozhatnánk a babával. Gond nélkül beleegyezett. Titkon azt remélem/reméltem, hogy még év elején megkéri a kezem és őszig az esküvő is beleférhet, utána pedig a baba-projekt. Azóta sem történt meg, én pedig egyre elkeseredettebb vagyok, persze igyekszem nem mutatni. Mindig is házasként szerettem volna gyereket szülni. Az, hogy egy férfi feleségül vesz, számomra egy fontos gesztus, azt jelzi felvállal, felelősséggel van irántam; ha ez nincs meg, kicsit olyan, mintha a "vak világba" szülnék egy gyereket. Közben pedig tudom, hogy szeretem őt és nem akarom emiatt elveszíteni, illetve a gyerekvállalás szempontjából már tényleg nincs sok időm..Ti mit tennétek? :)

2018. febr. 15. 16:14
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/74 anonim ***** válasza:
0%

#47: Szerintem meg az a fogyatékos aki képes egy papírért feláldozni egy amúgy működő kapcsolatot és várni a herceget fehér lovon, aki nem csak tökéletes lesz, de hajlandó lesz akkor és úgy csinálni mindent, ahogyan Ő kihisztizte. Mert a kapcsolat nyilván működik, ha gyereket akar szülni neki. Vagy Te csak akkor szülsz gyereket ha kapsz tőle egy gyűrűt meg aláír egy papírt? Házasságpárti és a házasságot fontosnak tartó, házas férfiként is azt mondom, hogy ez a lehető legnagyobb ostobaság amit ember el tud követni. Mert benne van a pakliban, hogy Te ezt most felrúgod, elmész keresni a tökéletest és csak rosszabbat találsz, vagy rosszabb esetben senkit, hogy olyan balga téveszmékről, mint a szerelem ne is beszéljünk.

#49: Milyen kényszerhelyzet aranyom? Ha nem kapsz gyűrűt, az kényszerhelyzet? A biológiai óráját pont tudná szüneteltetni mert még idén gyereket akarnak, mindketten. Akkor, hogy jön ide a biológiai óra? Ja, sehogy. Tényleg.

#50: Így van. Hozzávágni, hogy "jó akkor nem kellesz, majd keresek olyat aki vesz nekem gyűrűt!" viszont nem az.

2018. febr. 21. 12:10
 52/74 anonim ***** válasza:
64%
#48: Elmondanám neki, hogy szeretem, hogy vele képzelem el az életem hátralévő részét, gyereke(ke)t szeretnék Tőle, de utóbbit csak az esküvő után mert Nekem fontos a házasság. Megkérném, hogy legyen őszinte és mondja meg, ha nem akar esküvőt, mert úgy érzem, hogy Nekem ezt fontos tudni, aztán a választól függően örülnék, vagy megmondanám neki, hogy Nekem fontosabb a házasság intézménye mint, hogy ki az aki elvesz. Mert gondolom abban egyetértünk, hogy ha emiatt eldobod Őt akkor nem vagy belé szerelmes, mert van ami fontosabb számodra mint Ő.
2018. febr. 21. 12:27
 53/74 A kérdező kommentje:
El is mondtam neki, mint ahogy a 35. kommentben olvashatod.. nyilván nem fontosabb nekem a házasság intézménye, mint ő maga, viszont az is tény , hogy a házasságot nem csak egy papírnak gondolom, hanem attól valami sokkal mélyebb dolognak, és ezt ő is tudja. Bennem csak az vet fel kérdéseket, ha ezt tudja, h mennyire vágyom rá, akkor miért nem teszi meg értem.. elvégre nem kínpadra küldeném, csak a felesége óhajtanék lenni :) ez azért nem lenne olyan szörnyű, ha ő is szeret és komolyan vesz. Szóval, igen, valóban jól megvagyunk, de elbizonytalanít az, hogy nem lépi meg...
2018. febr. 21. 12:43
 54/74 anonim ***** válasza:
0%
Tehát nem Ő kell, hanem az, hogy feleség legyél. :)
2018. febr. 21. 12:55
 55/74 Lifeishard ***** válasza:
94%

"Tehát nem Ő kell, hanem az, hogy feleség legyél. :)"

Nem csak feleség akar lenni, hanem az ő felesége.

Én férfiként megértem azt, hogy vannak nők, akiknek ez nagyon sokat jelent, nem csak egy papír, nem csak egy gyűrű.

A Kérdező is ilyennek tűnik. Ezzel nincsen semmi baj, ha hasonló mentalitású emberrel találkozik, de elmondása szerint a párja is ilyen. Szeretik egymást, házasságot, családot és gyereket akarnak, ráadásul nem 2 hónapja vannak együtt. Számomra jogos, hogy aggódik kissé...

2018. febr. 21. 14:15
 56/74 anonim ***** válasza:
19%
#40: az a szánalmas, hogy egy felnőtt ember arra vár, hogy majd a másik mikor tesz meg ezt vagy azt. Mintha egy gyerek, aki a Jézuskát várja. Nem vágom, egy nőnek miért "jár" a lánykérés, amikor a férfinak sem "jár" "fiúkérés".
2018. febr. 21. 14:39
 57/74 anonim ***** válasza:
34%
Én is egyetértek azzal, hogy nem csak egy papír, nem csak egy gyűrű, de ha valakinek kicsit is kevésbé fontos annak viszont csak az. El kell dönteni, hogy mi a fontosabb, a konkrét személy és vele családot alapítani, akár házasság nélkül, vagy az, hogy TALÁN egyszer talál valaki olyat aki, elveszi feleségül és úgy alapít vele családot, de ha az utóbbi és emiatt felmerül a szakítás akkor nem kell itt a mézes mázos duma, hogy szerelem meg így meg úgy mert akkor nem a konkrét személy a fontos. Fordítsuk meg kérdező. Ha annyira szereted akkor miért nem fogadod el, hogy el akar venni, de nem holnap? Na, látod. Ugyanaz a szituáció. Elmondta, hogy el szeretne venni, hogy családot akar alapítani veled. Mit akarsz még? Adhatsz neki ultimátumot, de ha kierőszakolsz egy lánykérést, kierőszakolsz egy esküvőt, nagyon rosszul fogod érezni magad, vagy rosszabb esetben kidob Ő. Aztán találsz majd valakit aki meg gyereket nem akar majd, de legalább elvesz feleségül.
2018. febr. 21. 14:39
 58/74 A kérdező kommentje:

"Ha annyira szereted akkor miért nem fogadod el, hogy el akar venni, de nem holnap? Na, látod. Ugyanaz a szituáció. Elmondta, hogy el szeretne venni, hogy családot akar alapítani veled. Mit akarsz még? "

szerintem, nem ugyanaz a szituáció, mert ha valaki el akar venni, ahhoz nem kell ennyi idő véleményem szerint. Miért vár eddig, mi az akadálya, hogy megtegye?.. Hogy mit akarok? Tudod, van egy biológiai órám, aminek hiába mondom, h majd, egyszer...

2018. febr. 21. 14:48
 59/74 anonim ***** válasza:
0%
#58: Megbeszéltétek, hogy még idén gyereket vállaltok. Innentől irreleváns a biológiai órád.
2018. febr. 21. 15:48
 60/74 anonim ***** válasza:
100%
nem akartam férjhez menni, páromnak fontos volt, belementem, aláírtuk, ennyi.
2018. febr. 21. 15:50
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!