Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Mit tehetnék még, hogy megment...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit tehetnék még, hogy megmentsem a házasságomat? Bocsássak meg?

Figyelt kérdés
10 hetes a babánk. A férjem az utóbbi időben kicsit gyakrabban néz a pohár fenekére. 4 hete alig tudott járni, annyira részeg volt. Sajnos majdnem odaütött a babánknak, persze véletlenül, de józanon ez nem fordulhatott volna elő. Másnap sírva ígérte a lányunknak, hogy ő többet nem iszik. Én is elbeszélgettem vele és elmondtam neki, hogy szükségem van rá, a segítségére, mindkettőnké a baba és felelősségteljesebbnek kell lennie. Erre ma megint részeg. Nem annyira, mint múltkor, járni még tud. Nagyon kiakadtam, reszkettem az idegtől, inkább a nappaliba küldtem aludni, mert nem szeretnék semmilyen feszültséget a lányom körül. De nem tudom mit tegyek. Sajnos elég sokszor megígérte, hogy nem iszik, tulajdonképpen semmi oka nincs rá. Nagyon jó körülmények között élünk, meg van mindenünk, van egy gyönyörű lányunk, csak élvezni kellene. Szerinte neki ennyi kikapcsolódás jár. A terhességem alatt kezdődött az egész és már nagyon nem bírom.
2018. jan. 11. 22:57
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
56%
Sajnos nem fogjuk megtudni, hogy kinek lett igaza.
2018. jan. 12. 00:40
 22/32 anonim ***** válasza:
38%

Én is ebben a cipőben jártam mint a férjed. Itt nem lehet megmondani hogy a tyúk volt előbb vagy a tojás.

Nálunk sem ment rendesen a szex, én többet akartam, napi 1 vagy heti 2-3 a nőm kevesebbet, havi 1 vagy kevesebb.

Amikor nagyon hiányzott a szex a pohárhoz nyultam, megnyugtatott elmúlt a hiánya. Aztán a többi problémát is ezzel kezeltem.

Az idők során szokássá vált, aztán rendszerré majd komoly függőség lett.

Nincs mentségem rá, nem akarom a szexhiányra visszavezetni, vagy másokat okolni ezzel, mindnki a saját sorsáért felelős.

A végén mindent el kellett vesztenem ahhoz hogy észheztérjek, és most kb 12 éve hogy csak annyit iszon egy év alatt mint előtte reggeli adagként ittam.

Végül egy adat azoknak akik ítélkeznek: Magyarországon ma 1 millió alkoholista van, gyakorlatilag minden egyes család érintett.

Csak azok ítélkezzenek akik végigjárták ezt az utat.

2018. jan. 12. 00:47
 23/32 Fish1 ***** válasza:
77%

Amikor valaki iszik rendszeresen, annak egész biztosan van valami lelki oka. Ez több dolog is lehet, nyilván te tudod megfejteni. De ezek szerint akkor történt valami, amikor terhes voltál még.

Még egy olyan verziót is el tudok képzelni, hogy a férjed úgy érzi, hogy a baba miatt lecsúszott a második helyre, mivel ugye egy kicsi baba sok törődést igényel. A pasik bizonyos dolgokban másképp gondolkodnak, mint a nők és másképp élik meg a dolgokat. Érezheti magát elhanyagoltnak emiatt?

Szerintem mindenképp beszéld meg vele, és kérd meg hogy mondja el, mi bántja. De ne támadólag add ezt neki elő, mert akkor több mint valószínű, hogy visszahúzódik és nem ad választ.

2018. jan. 12. 02:05
 24/32 anonim ***** válasza:
89%

"Végül egy adat azoknak akik ítélkeznek: Magyarországon ma 1 millió alkoholista van, gyakorlatilag minden egyes család érintett.

Csak azok ítélkezzenek akik végigjárták ezt az utat."

Ez az adat csak annyit bizonyít, hogy kritikán aluli ez az ország.

Akkor ítélkezem, amikor akarok, nekem is vannak problémáim, mégsem nyúltam soha alkoholhoz, és a családom sem érintett.

Az pedig a legalja, aki egy pici baba mellett is képes ezt megtenni. A gyerekkel és a feleségével is... Mindenkit veszélyeztet és a sz.arba sodor.

2018. jan. 12. 02:38
 25/32 anonim ***** válasza:
83%

Semmit. Állj a sarkadra, és költözz el, ezen a házasságon nincs mit megmenteni. Az egymillió alkoholista országában mi nekünk több is jutott, és pontosan tudom, hogy nincs megállás és nincs csodamódszer, csak a kizökkentés (válás, komoly betegség, stb).

Az alkoholizmus legnagyobb fenntartója egyébként a házastárs szokott lenni: alkoholista férj + "na majd én leszoktatom" feleség a típusos felállás, és borítékolható a több évtizedes közös szenvedés...

2018. jan. 12. 06:20
 26/32 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem az a valószínűbb, hogy korábban is alkoholista volt, de egy jó ideig meg tudta állni, hogy ne igyon. Aztán a terhességed alatt azért IS kezdett inni, mert úgy hitte, hogy most már magához kötött, úgyse fogod elhagyni. Nem véletlen, hogy sok férfi ilyen mutatja meg az igazi arcát.

A megoldás erre az, hogy fogod a gyereket, egy bőrönd ruhát, és otthagyod. (Vagy te teszed ki őt, ahogy technikailag megoldható.) És csak akkor állj vele szóba, ha X ideje száraz.

Valószínűleg jönni fog a rokonság siránkozása is. Ebből sokat le tudsz szűrni. Abban is segít, hogy nem fogja tudni titokban tartani, hogy rendszeresen iszik, ez is motiválja arra, hogy letegye a poharat.

Ha ebben az esetben se képes ivás nélkül meglenni, akkor ezt megette a fene. Visszamehetsz hozzá, de legyél tisztában azzal, hogy a férjed alkoholista és ez nem fog soha megváltozni.

2018. jan. 12. 07:24
 27/32 anonim ***** válasza:
76%
Itt is csak a gyerek szívja meg!
2018. jan. 12. 07:41
 28/32 anonim ***** válasza:
100%

"Szerinte neki ennyi kikapcsolódás jár."

Ez a kijelentés a nagy probléma. Láttam jó pár embert aki így gondolta. Még be nem látja, hogy ez így hüllleség, addig inni is fog. Legalább is, akiket ismertem, emberek és így gondolják, hogy dolgoznak, pénzt keresnek, ezért nekik ez jár, azok nem tették le a poharat. Mert hogy, az nekik alanyi jogon jár, hogy berúgjanak.

2018. jan. 12. 08:48
 29/32 anonim ***** válasza:
61%

Alkoholista.

Otthagynám a francba!

2018. jan. 12. 09:35
 30/32 anonim ***** válasza:
100%

A kérdésben semmi szó nem volt a szexről, szóval ezt a hiány dolgot engedjük el, - nálunk éppen hogy nagyon is intenzív volt, ki tudja náluk milyen?

Én is alkeszként lettem a harmadik gyerekem apja, de engem pont ez sarkallt arra, hogy letegyem a poharat, mert miféle viselkedés az ilyen egy kisbabával?

Ennyire én nem voltam részeg, csak ahogy fürdetem, pelenkázom, lihegem rá a piát....

De nem volt könnyű - és eleinte én is tereltem ilyen hülye szövegekkel, hogy ez jár, meg a stressz, meg mittomén.

Azt tanácsolom kérdező, hogy legyél kemény, a férjed felnőtt ember, a babáért meg ezek szerint te maradtál egyedül felelős.

Piásan semmi esetre ne mehessen a gyerekkel egy légtérbe, tökrészegen meg a lakásba se.

Valami józan pillanatában pedig mondd el neki, hogy alig született meg, máris elveszti a kislányát, aztán téged, aztán az egzisztenciáját... lefelé marha gyorsan lehet ám menni. Ha belátja, akkor kaphat segítséget, ha nem, akkor nincs esély.

2018. jan. 12. 10:51
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!