Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Anyós viselkedése a babámmal...

Anyós viselkedése a babámmal tönkreteszi a házasságomat. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Anyós mondja meg az én lakásomban, hogy mihez nyúlhat a gyerek, és mihez nem.

Anyós meg van fázva, fújja az orrát, az a magyarázat, hogy csak úgy kifújja az orrát. (Én ezt nem értem, ha meg vagyok fázva, kifújom az orrom, ha nem, nem. "CSAK ÚGY" nem szoktam orrot fújni.) Erre a férjem azt mondja, meg van hatódva az unokától, azért fújja az orrát. Ezt sem értem, hetente 3-4x látja, mindig ennyire meghatódik? És a meghatódás nem könnyekkel jár???

Anyós mellébe kapaszkodik a babám, és rátapasztja a mellkasára a száját, a férjem meg bedob egy marha jó poént: na, mi van, cicit találtál? Én baromira nem tartom ezt viccesnek! Anyós nem szól a babának, férjem meg poénkodik rajta.

Anyós állandóan túráztatni akarja a gyereket: most állj négykézlábra, és hintázzál. Most mutasd meg, hogy tudsz ülni. Most állj föl. Mindezt egyszerre várja el a gyerektől, ráadásul még csak most kezdi tanulni a felállást (kezembe kapaszkodva feláll). (8,5 hónapos.) Én soha nem erőltetem, ha akar gyakorolno, odajön, és jelzi, hogy szeretne felállni. Nem fogom parádéztatni a gyereket csak azért, hogy ő meg a rokonai hasra essenek.

A férjem meg anyaimádó, úgyhogy hiába szólok, ha valami nem tetszik. Ez már csak egyre rosszabb lesz?

Vagy nem kéne szólnom ezekért a dolgokért? Ez így van jól?

2009. márc. 29. 13:10
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Szerinte nem szabad szó neélkül hagyni!

Próbáld meg a férjeden keresztül, hogy ne sértsd vérig anyósodat. Különben én bele őrülnék ha 3-4x itt lenne anyósom, elég belőle két hetente.

2009. márc. 29. 13:22
 2/10 anonim ***** válasza:
84%

Az nem nagyon lep meg, hogy az anyósod ilyen, és idegesít, annyi ilyet olvastam már itt. De azon azért gondolkodj el, hogy a férjed viselkedése is idegesít, ha jól értem. Ez nem jó jel.

Először vele tisztázd, hogy mit szertnél és mit nem, ha nem támogat, az elgondolkodtató.

2009. márc. 29. 13:36
 3/10 anonim ***** válasza:
91%

nálunk ugyan ez ment. még azt is az anyósom akarja megszabni, hogy mikor kell a fiam lábára cipő és azt is, hogy milyen. én rövidre zártam. próbáltam beszéln a párommal, nem igazán állt mellettem. erre tüntetőlegesen bevolnultunk a fiammal a hálószobánkba, tudtam, hogy idővel utánunk jön. mekérdezte: most meg mi a bajod???

én pedig válaszoltam: MOST DÖNTSD EL, HOGY ANYÁDDAL ÉLSZ VAGY A CSALÁDODDAL!!! azóta ne félj, nincsenek ilyenek...

határozottnak kell lenni, egyébként felfalnak, ez tapasztalat sajnos.

2009. márc. 29. 14:05
 4/10 anonim ***** válasza:
29%
Már bocs, de nem tudom milyen szellemi szinten áll az anyósod. Ha nem túl magas /ne haragudj, nem szeretném megsérteni/, akkor a következőt tudom javasolni: ne ő menjen hozzátok, hanem Te vidd el néha hozzá a gyereket , hagyd ott nála 1-1 órácskára, és nem látod, hogy mit csinál , nyilván rosszat nem fog, és Te is szabadon intézheted otthoni vagy egyéb ügyeidet és mond meg neki, hogy neked így jobb lenne, mintha ő jönne. Ha értelmes, akkor meg az összes problémát meg lehet vele beszélni. Szerintem viszont neked is át kell gondolni pár dolgot, hisz amiket leírtál, abból nem tűnik rossz indulatúnak az anyósod, egyszerűen csak szereti az unokáját. Számos cikk foglalkozik vele, hogy milyen fontos a gyerekeknek a nagyszülő. Gondolj bele, hogy Te is majd menyire fogsz ragaszkodni az unokádhoz is. Boldog családi életet nektek!
2009. márc. 29. 16:41
 5/10 anonim ***** válasza:
90%
Hát félsz te az anyosodtol? Én ezeket a dolgokat tiztázom vele aíkármit is mond a férjem,talán beszéld meg vele! Ha nem hallgat rá,szólj mindig ha valami olyat csinál ami neked nem tetszik én ezt csináltam,már nincsenek ilyen gondjaim!
2009. márc. 29. 16:55
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk anyuék jöttek hetente többször órákra. Anyu védőnő, igy persze hogy mondogat dolgokat....igy csináld kislányom, ugy csináld.... Hát nekem a párom fakadt ki , hogy ez igy nem lesz jó.... Mi szeretnénk nevelni a picit, jöjjenek egy félórára, szeretgessék, aztán viszlát! A saját anyjának is ezt mondta. Nehéz volt felfognom de igaza volt. Oda sem fért délután a gyerekéhez, annyian vOltunk körülötte. Szóval értem a párod, hogy ezt nem akarja észrevenni, hogy téged zavar, mert az ő anyukája, de ezt csak ugy tudod rendezni, ha szólsz a férjednek, hogy finoman mondja az anyjának el az egész problémát két tömondatban. Nem kell tulragozni, mert sértődés lesz. Ne halogatsd a beszélgetést a pároddal, mert olyan mérges leszel, hogy nagyon megbántod őt is a végén!
2009. márc. 29. 17:01
 7/10 anonim ***** válasza:
0%
Féltékeny vagy.
2009. márc. 29. 17:11
 8/10 anonim ***** válasza:
83%
most bizti le fogtok pontozni de ha az én férjem az anyja pártját fogná ebben a helyzetben akkor komolyan elgondolkodnék a kapcsolatomon ha féltékenységből csinálom ha nem mellettem álljon!
2009. márc. 29. 18:26
 9/10 anonim ***** válasza:
81%
Mindig ez a k..va anyós téma! Hihetetlen, hogy ki tudják készíteni a friss anyukákat! Szerintem kerek perec mondd meg ami nem tetszik Neked, mást nem tudsz tenni! Sok sikert!
2009. márc. 29. 20:38
 10/10 anonim ***** válasza:
91%
Ez az anyós téma szerintem örök:) Az én anyósom nem jött két hónapja, és azt mondta nem is fog, mert a legutóbb mikor itt jártak majd le ejtették a gyereket, annyira fogdosták (fél óra alatt akartak 2 hót bepótolni), de én rájuk szóltam hogy óvatosan... ezen megsértődött..de inkább sértődjün meg meg mint hogy baja legyen a babának....
2009. márc. 29. 22:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!