Anyós viselkedése a babámmal tönkreteszi a házasságomat. Mit tegyek?
Anyós mondja meg az én lakásomban, hogy mihez nyúlhat a gyerek, és mihez nem.
Anyós meg van fázva, fújja az orrát, az a magyarázat, hogy csak úgy kifújja az orrát. (Én ezt nem értem, ha meg vagyok fázva, kifújom az orrom, ha nem, nem. "CSAK ÚGY" nem szoktam orrot fújni.) Erre a férjem azt mondja, meg van hatódva az unokától, azért fújja az orrát. Ezt sem értem, hetente 3-4x látja, mindig ennyire meghatódik? És a meghatódás nem könnyekkel jár???
Anyós mellébe kapaszkodik a babám, és rátapasztja a mellkasára a száját, a férjem meg bedob egy marha jó poént: na, mi van, cicit találtál? Én baromira nem tartom ezt viccesnek! Anyós nem szól a babának, férjem meg poénkodik rajta.
Anyós állandóan túráztatni akarja a gyereket: most állj négykézlábra, és hintázzál. Most mutasd meg, hogy tudsz ülni. Most állj föl. Mindezt egyszerre várja el a gyerektől, ráadásul még csak most kezdi tanulni a felállást (kezembe kapaszkodva feláll). (8,5 hónapos.) Én soha nem erőltetem, ha akar gyakorolno, odajön, és jelzi, hogy szeretne felállni. Nem fogom parádéztatni a gyereket csak azért, hogy ő meg a rokonai hasra essenek.
A férjem meg anyaimádó, úgyhogy hiába szólok, ha valami nem tetszik. Ez már csak egyre rosszabb lesz?
Vagy nem kéne szólnom ezekért a dolgokért? Ez így van jól?
Szerinte nem szabad szó neélkül hagyni!
Próbáld meg a férjeden keresztül, hogy ne sértsd vérig anyósodat. Különben én bele őrülnék ha 3-4x itt lenne anyósom, elég belőle két hetente.
Az nem nagyon lep meg, hogy az anyósod ilyen, és idegesít, annyi ilyet olvastam már itt. De azon azért gondolkodj el, hogy a férjed viselkedése is idegesít, ha jól értem. Ez nem jó jel.
Először vele tisztázd, hogy mit szertnél és mit nem, ha nem támogat, az elgondolkodtató.
nálunk ugyan ez ment. még azt is az anyósom akarja megszabni, hogy mikor kell a fiam lábára cipő és azt is, hogy milyen. én rövidre zártam. próbáltam beszéln a párommal, nem igazán állt mellettem. erre tüntetőlegesen bevolnultunk a fiammal a hálószobánkba, tudtam, hogy idővel utánunk jön. mekérdezte: most meg mi a bajod???
én pedig válaszoltam: MOST DÖNTSD EL, HOGY ANYÁDDAL ÉLSZ VAGY A CSALÁDODDAL!!! azóta ne félj, nincsenek ilyenek...
határozottnak kell lenni, egyébként felfalnak, ez tapasztalat sajnos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!