Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nem szoktatok kiborulni a...

Nem szoktatok kiborulni a gyerek viselkedése miatt?

Figyelt kérdés
Igaz, még csak 9 hónapos a fiam, de annyira hisztizős, sírós, nyafogós időnként, hogy én már sokszor kiborultam. Nagyon keveset alszik napközben (kb. 2* 30-40percet), ez az elejétől így van. Eszik rendesen, még szopizik, nem is kevésszer. Szerintem ilyenkor jogom van idegesnek lennem, hosztiznem és kiborulnom. Nem tudok türelmesen, tökéletes anyuka és feleségként tűrnöm, hogy én egyedül vagyok a nap 16 órájában egy lakásba bezárva a gyerekemmel, közben takarítani, mosni, főzni és őrizve a tűzhely melegét várva apukát haza.
2010. nov. 29. 16:27
 1/10 anonim ***** válasza:

Persze, jogod van hisztizni, és kiborulni, de lehetőleg ne a gyereked előtt. Azért sem, mert átveszi ezt a hangulatot és még inkább nehéz lesz vele.

Mindenkinek vannak nehezebb időszakai, érthető is. Próbálj többet rábízni, legalább hétvégeken apára, hogy legalább 1-1 órára elmehess otthonról kiszellőztetni magad.

Vagy próbálj anyukákkal barátkozni. Ha rossz az idő, akkor eljárhattok egymáshoz kibeszélni a bajokat és megosztani az örömöket.

2010. nov. 29. 16:33
 2/10 anonim ***** válasza:
hát pedig ha nem akarod a magad és a gyerekét életét is tönkre tenni,akkor nincs más mint el kell fogadnod,hogy te vagy a gyerekkel,neked kell őt nevelgetni,taníthatni,ha ennyire ingerült vagy az kihat a gyerekre is,igy ő lehet hogy tőled ilyen.egy 9 hónapos gyerek még nem hisztis,mi lesz ha jön az igazi hisztis,dackorszaka ami esetleg össze párosul egy szeparációs szorongással?akkor mit csinálsz?be adod a zaciba?Bocs hogy ilyen durva vagyok,de kissé erős a megfogalmazásod egy gondolom erősen fogzó kisgyerek ennyire ki tud akasztani.és szerintem nincs jogod hisztisnek és idegesnek lenned sem.a te gyereked,az hogy időnként elfáradsz és ingerültebb vagy az jogos,de az állandó ki rohanásaidtől ideges lesz a gyereked is és még azt is elérheted hogy félni fog tőled.
2010. nov. 29. 16:33
 3/10 anonim ***** válasza:

Szia! De néha nálam is elszakad a cérna, csak szerintem kicsit hülyén fogalmaztad meg hogy "jogod" van kiborulni. Ez csak ugy megtörténik az emberrel ez joghoz kötve.

Csak egyet tarts szem előtt hiába vagy feszült és ideges attól még nem oldódik meg semmi. Venni kell egy nagy levegőt.

Én azt vettem észre hogy ha akármilyen bolond napja van a gyerekemnek szép szóval többre megyek mint orditással meg hiszitvel. Akkor ezt látja és gondolja ha anyának lehet Nekem is.

Esetleg szakits magadnak egy kis szabadidőt, barátnőzni menj el ha tudsz hátha feltöltődsz egy kicsit.

2010. nov. 29. 16:36
 4/10 anonim ***** válasza:
*Ez csak ugy megtörténik az emberrel ez nincs joghoz kötve.
2010. nov. 29. 16:37
 5/10 anonim ***** válasza:

Nem vagy egyedul. En is neha ki szoktam borulni pedig imadom a kisfiam. Pont tegnap is egy ilyen napom volt, delutan 4 ora volt es meg egy falatot nem volt idom enni egesz nap, ott alltam ehesen, faradtan, energia nelkul a babam meg uvoltott az eteto szekbe (tiszta pelusban, jollakottan...) csak azert mert jatszani volt kedve en meg lemertem ulni enni. :) Na, ekkor nallam is eltorott a mecses. Nem ez volt az elso es nem is ez lesz az utolso. Persze este amikor minden elcsendesedik akkor buntudatom van, neha, hogy a kisfiam biztos jobbat erdemelne mint en de sajnos neha turelmetlen es faradt vagyok. Nekem sincs semmi segitsegem (kulfoldon elunk, nagyszulok, testverek otthon).

Egyebkent en eszrevettem, hogy a mensim elotti 2-3 napban tiszta dilli vagyok. Faradtabb, ingerultebb, zsimbesebb es nehezebben turok. Pedig ilyen sosem volt a kisfiam szuletese elott.

2010. nov. 29. 16:43
 6/10 anonim ***** válasza:
ne görcsölj! ez a legfontosabb. más kultúrákban a hátukra kötik az ekkora babócát és viszik, csinálják a többi dolgukat ahogy eddig. az egy dolog, hogy a baba hisztizik, de neked ettől még nincs jogod ugyanúgy hisztizni, bocs.
2010. nov. 29. 16:45
 7/10 anonim ***** válasza:

az én kisfiam sem aludt sokat korábban, én is volt, hogy kiborultam a fáradtságtól, és utólag megúgy utáltam magam, hogy kiabáltam, pedig milyen kis hülyeség volt.... nem tudtam ráadni a pelenkát pl.

ami nagyon nehéz, hogy vegyél egy mély levegőt, kezdj el neki énekelni valamit, ettől ő elkezd nevetni, és neked is rögtön elszáll a dühöd.... legalább is nekem bevált.én mostanában így oldom meg, mert most is előfordul, hogy kiakadok miatta :-D

szóval, nem csak veled fordul elő, és ettől nem leszel rossz anya, csak mindig próbáld úgy, hogy ne előtte tombolj... nem csak azért mert neki nem tesz jót, hanem, mert azt fogja gondolni, hogy így kell, és ha neki is baja lesz, akkor ő is tombolni fog, hiszen tőled ezt látta... sajnos ez egy ördögi kör, és az embernek sajnos nagyon kell uralkodnia magán, a gyereke, és saját maga miatt is :-D

2010. nov. 29. 16:57
 8/10 anonim ***** válasza:

Sajnos igaz a mondás: segíts magadon, és.....

Miért vagy bezárva? 9 hónapossal már lehet menni baba-mama klubba, zenebölcsibe, sétálni más anyukákkal stb. Nincs anyuka, anyós aki heti 2-3 órára tehermentesítene? Nekem nagyon sokat jelent, hogy minden csütörtök du van ennyi szabadidőm, pedikűrös, fodrász, kozmetikus, vásárlás, és máris ujjászületsz!

egyébként pedig 9 hósan kezdődhet a szeparációs szorongás is, azt ne hagyd ki a pakliból.

2010. nov. 29. 17:11
 9/10 anonim ***** válasza:
Dehogynem. Ma a 6 hónapos lányom 20 perc alvás után úgy döntött nem alszik többet, pedig majd leragadt a szeme. Próbáltam visszaaltatni, de bármit csináltam torkaszakadtából ordított kb. 45 percig. Ezalatt a sütőben sült a csirke, a tűzhelyen pedig fasírt. Hogy oda ne égjen a kaja, kimentem a konyhába a kiságyban hagyva a lányom. Kivettem a sütőből a csirkét, és véltelen olyan erővel csaptam rá a tűzhelyre a tepsit, hogy kirepült egy darab hús. Ezen elmosolyodtam, visszamentem a lányomhoz, aki addigra már megnyugodott, és "megegyeztünk", hogy nem kell aludnia.
2010. nov. 29. 21:55
 10/10 anonim ***** válasza:

Én teljesen megértelek, én ugyanígy voltam/vagyok vele! Ebben a helyzetben igenis mindenki kiborulna, hidd el nekem! Először is a babák nem egyformák, akinek kisangyal gyereke van, az sosem fog megérteni,viszont gondolj arra, hogy ők egy napig sem bírnák az ilyen kis akarnok babákkal. "egy baba 9 hónaposan nem tud hisztizni". A fenéket nem, a kis akaratát, ennyi idősem már bőven tudja érvényesíteni, csak ezt szintén nem értik meg azok, akiknek a gyereke nyugodtabb típus, és majd csak két évesen egy nyamvadt nyalóka miatt borul ki először... Az én babám is pont ilyen kis akaratos. születésétől fogva. most már 16 hónapos, de a 9 hónapos akartmegnyilvánulásai semmivel sem voltak rosszabbak a mostani igazi hisztiknél. Sőt! Azt kell mondjam, hogy a helyzet egyre jobb lesz, kitartás! Egyre több mindent tud majd csinálni saját erejéből, ezért nem lesz rád szüksége minden másodpercben! Én pontosan végigmentem mindezen, ahogy járni kezd majd, azzal lesz elfoglalva, százszor könnyebb lesz hidd el! :) persze hiszti volt, van és lesz is. Főleg az ilyen típusú gyerkőcöknél, de mi aztán igazán edzett anyukák leszünk! Amitől más már rosszul van, te csak röhögni fogsz rajta meglátod :)

Persze a kiborulás "jogát" én is fenntartom magamnak még mindig... Egyszerűen van hogy nem bírom és kész! De tisztában vagyok vele, hogy így is sokkal többet kibírtam már, mint a legtöbb nyugodt gyerek anyukája. Nem vagyok és nem is leszek tökéletes. Ilyenkor beteszem a gyereket a járókába, kimegyek az erkélyre ahol nem hallom az üvöltését, és elszívok egy cigit, próbálok megnyugodni. Olyan is van,hogy jól kibőgöm magam. mikor 9 hós volt, általában levittem sétálni, ott mindketten kicsit lenyugodtunk. Próbálj meg minél többször kiszabadulni otthonról és feltöltődni. és gondolj arra, hogy egyre könnyebb lesz, higyj nekem! :)

2010. nov. 29. 22:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!