Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Hogy viselkedjek a párommal,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogy viselkedjek a párommal, mikor mérges vagyok a túlóra miatt?

Figyelt kérdés

Néha (havonta 1-2-szer) a párom főnökének el kell mennie munkaügyben egy messzebbi városba, az egész program olyan 4-5 óra.

Ehhez állandóan elrángatja magával a páromat, ami nem is lenne nagy gond, ha nem 4 óra körül indulnának (4-ig van a párom munkaideje) így viszont, mire hazaér 8-9 körül este, már nagyon zabos vagyok, amivel megbántom...

NEM a páromra haragszom, hanem a helyzetre meg a főnökére. NEM támadom le, szóba se hozom a dolgot, NEM puffogok látványosan, egyszerűen látja rajtam hogy valami nem klappol, ha pedig rákérdez, akkor hazudni nem akarok. Elmondom, hogy a főnöke nem normális, elegem van belőle (ez a túlóra csak hab a tortán), stb.

A párom meg teljesen magára veszi.. de ezt nem akarom.

Utólag persze mindig sikerül megbeszélni, és nem marad tüske, de én akkor se szeretném megbántani, mikor fáradtan hazaesik.

De akkor mit tehetnék?

Tetessem magam jókedvűnek? Sose tudtam előtte színészkedni... Vagy mi?

2017. dec. 20. 13:27
1 2 3 4 5 6
 31/54 anonim ***** válasza:
77%
Nyomd el magad, te provokátor majom!
2017. dec. 20. 14:51
 32/54 anonim ***** válasza:
80%

ööö mond meg, hogy mondjon fel, és üljön melletted.

EZ a felnőtt élet, a munka, a főnök.

2017. dec. 20. 14:56
 33/54 A kérdező kommentje:

Bár ilyen egyszerű lenne...

A főnök a szembeszomszédunk... nincs garázsunk, szóval látja, hogy itthon vagyunk. (Autón kívül errefele nem lehet mással közlekedni)

Olyan meg volt már, hogy közölte, hogy nem megy, utána csak szivatós munkákat kapott, és hó végén SOKKAL kevesebb fizut kapott kézhez.

Rokon egyébként, párom édesanyjának a rokona, ez pedig családi vállalkozás, amiben a párom szülei is érdekeltek... ha nem így lenne, már feljelentettük volna őt régen.

Egyébként az, hogy mentálisan nem oké, azt nem csak úgy írtam, tényleg beteg dolgai vannak.

Párom már pár éve keresgél más munkahelyet, de ez az egyetlen a környéken, ami működőképes egyáltalán...

2017. dec. 20. 14:59
 34/54 A kérdező kommentje:

Én is dolgozok, SOHA nem volt még ilyen. Egyszer maradtam 8-ig, akkor 2 hónapra előre szóltak, hogy van ilyen LEHETŐSÉG, aznapra dupla fizuért, ha gondolom, akkor maradjak. Azon kívül minden hétköznap 16:05-kor sétálok is ki a kapun.

Akkor nekem nincs felnőtt életem?

2017. dec. 20. 15:01
 35/54 anonim ***** válasza:
82%

Oá Oá

Mi suliba járunk mindketten, este 9re ér haza párom két este a héten (nem hónapban), én meg 8-ra egy nap a héten, és váltott napokon. Na bumm, kibírjuk ezt a pár hónapot.

Neked nincs életed? hobbid? barátaid?

2017. dec. 20. 15:02
 36/54 anonim ***** válasza:
78%
Ne haragudj kedves kérdező, de egy kicsit gyerekesnek tartom a viselkedésedet. Emiatt így kiakadni teljesen felesleges, inkább örül annak, hogy olyan munkát végez alap esetben, hogy 4 órakor vége a munkaidőnek. A férjem reggel 8-tól este 6-7-8-ig dolgozik, mikor hogyan. Van két gyerekünk, akik közül van iskolás is, minden délutáni programot én intézek, meg úgy általában a hétköznapokat. Soha ekkora hisztit nem vágtam le emiatt, igyekszem úgy csinálni a dolgokat, hogy mire hazaér, addigra a gyerekek megfürödve, megvacsizva legyenek, hogy legyen idejük az apjukkal játszani még egy kicsit. Szerintem a párodnak sem arra lenne szüksége este amikor hazaesik, hogy a te hisztidet hallgassa. Te dolgozol egyébként? Én a helyedben kihasználnám a szabadidőt: egy jó fürdő egy pohár bor mellett, esetleg elmenni a barátnőkkel valamerre egy sütire/bármire. Szerintem kár ilyen semmiségekre pazarolni az időt. Ha meg ennyire elviselhetetlennek látod a helyzetet, akkor beszéljétek meg, mondjon fel, keressen olyan munkahelyet, ami mindkettőtöknek megfelel, de mégegyszer mondom, szerintem túlreagálod.
2017. dec. 20. 15:03
 37/54 A kérdező kommentje:

#35 és #36

Nyilván más, ha erre vagytok berendezkedve, ha ez az alapállapot. Én is műszakoztam régen, szóval volt hogy 11-re értem haza, ez van. De ez a váratlan elrángatás azért elég zavaró, főleg, hogy mint írtam, nem egyszer előre szervezett programunk borult miatta.

Fel akar mondani, de csak ha talál másik helyet, ami egyelőre nem sikerül.

2017. dec. 20. 15:07
 38/54 anonim ***** válasza:
100%
akkor növesszen tököt és keressen másik melót, ha annyira zavarná, már rég megtette volna
2017. dec. 20. 15:08
 39/54 anonim ***** válasza:
49%

Kérdező, azt hiszem én vagyok az egyetlen, aki megért téged. Engem csak az az egy dolog zavar, hogy nem írtad le szépen egyben a történetet, hanem csak csöpögteted az információt. Ha a családi vállalkozást és a vasárnap délutáni műszakot, meg hogy csettintésre kell mennie rögtön az elején leírod, akkor sokkal többen egyet értenének veled, de mivel már mindenki belelovallta magát a vitába ezért nincs sok esélyed, hogy a kommentelők melléd álljanak.

Én sem tolerálnám ezt, ugyanis én inkább család és szabadidő centrikus vagyok. Számomra a munkahely az nem egy bírálhatatlan szent tehén, amihez állandóan alkalmazkodni kell. Közhely, de nem azért élünk, hogy dolgozzunk, hanem éppen fordítva. Ez így nagyon nagyon gáz, hogy a főnök rokon is, szomszéd is, túl sok a kapocs, gondolom emiatt nem mer a párod határozottan nemet mondani. Hiába mondta a főnökének, hogy több ilyen ne legyen. Kb úgy tudom ezt elképzelni, mint amikor a tinilányok panaszkodnak, hogy a Józsi folyton rájuk ír, pedig már hányszor elküldték. Igazából én nem értem a párodat. A túlóra számomra egy büdös sötét középkori dolog, én borzasztóan szenvedtem ettől, amikor dolgoztam. Egyáltalán nem tartom az élet természetes velejárójának, hanem inkább egy undorító kizsákmányolásnak, amibe sokan kénytelenek beletörődni. Az idődet semmivel nem lehet megfizetni, mert az egyre csak fogy, hiába van akármennyi pénzed is. A másik idejének a pazarlás elég tiszteletlen dolog. Ettől sajnos nagyon sokan szenvednek, talán nincs is kivétel, ezért van az, hogy olyan foghegyről odavetik, hogy ilyen az élet, miért kell rinyálni. Így védekezik a tudat a szégyentől, mert ez amúgy rohadt megalázó dolog, hogy így rendelkezhetnek az életed fölött.

És hogy mit csinálj? Te tudod a körülményeket, hogy lehet megmozgatni a rokoni szálakat, hogy a főnök észhez térjen és emberszámba vegye a párodat. De szerintem a legjobb az lenne, ha új munkahely után nézne. Én nem tartom egészségesnek, ha a család vagy a barátság keveredik a munkával.

2017. dec. 20. 15:30
 40/54 anonim ***** válasza:
95%

Gondolom, a tehetetlenség zavar, hogy úgy kell ugrálni, ahogy a szenya rokonfőnök fütyül.

Ha nincs más lehetőség, sajnos le kell nyelni a békát, amíg nem talál más melóhelyet.

Viszont legyél kicsit empatikusabb. A párodnak elég rossz így is. Dühöngd ki magad, mire hazaér , jobban esne neki a kedvesség,mint a puffogás.

2017. dec. 20. 15:35
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!