Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » A hadsereget választja helyettem?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A hadsereget választja helyettem?

Figyelt kérdés
Mit lehet ilyenkor tenni? A barátnőm minden körülmények között a katona akar lenni, ilyen szakra fog jelentkezni az egyetemen is. Én azt se tudtam, hogy egy munka. 2 éve készül az alkalmassági vizsgára, fizikailag képzi magát, IQ teszteket tölt ki, minden álma, hogy kijusson Afganisztánba. Hogy lehet erre vagyni? Ráadásul az fél év. Mi van, ha meghal? Ha átmegy az alkalmasságin ő elmegy a kiképzésre az hónapokig tart. Addig mi lesz velünk? Megkérdeztem tőle, szinte értetlenül nezett és a szeméből ez sütött: "dehát a honvédség a minden, mégis mire gondoltál te f...sz?" Eleve nem értem, hogy miért vágyik valaki oda, de nőként? És, ha gyereke lesz? Akkor is megy majd a katonásdi? Biztos jó a gyereknek, hogy az anyja fegyverrel a hátán, terepruhában tölti a minden napjait. Milyen kép alakul így ki benne? Na mindegy, gyerek nincs, de így nem is lesz, mert félek rámegy a kapcsolatunk. Erről lebeszélni nem lehet, mi?
2017. nov. 28. 08:28
1 2 3 4 5
 31/49 A kérdező kommentje:
Ja és mindezt úgy, hogy a szülei maximálisan ellene vannak.
2017. nov. 28. 10:34
 32/49 anonim ***** válasza:
88%
A barátnőd egy dologban hibás, hogy összejött veled annak ellenére, hogy ellenzed. De ebben te is hibás vagy. Igen, egy kapcsolatban kompromisszumokat kell kötni, de ez nem az a kategória. Normális, hogy nem adja fel több éves álmát egy fél éves kapcsolatért. Az más lenne, ha a feleséged lenne és egyszer csak kitalálná, hogy ő most beáll katonának, de erről szó sincs. Önző vagy.
2017. nov. 28. 10:39
 33/49 anonim ***** válasza:
88%
A szüleit meg ne keverd bele, nem az ő életük. Véleményük lehet, beleszólásuk nem.
2017. nov. 28. 10:40
 34/49 anonim ***** válasza:
100%

.,, egy kapcsolatban alkalmazkodni kell,,

Na pont ez az, ami neked nem megy.

A baratnod mar az elejen, sot az elott is tudta, mit akar kezdeni az eletevel. Ezt tudtad is, mert elmonda neked, nyilt lapokkal jatszott. Te ennek ellene is osszejottel vele, es meg neked all foljebb, amiert elete almat nem adja fol egy valameddig tarto futo kaland mitt?

2017. nov. 28. 10:44
 35/49 A kérdező kommentje:
Nem keverem bele a szüleit. Majd bánni fogják koporsóban hozzák haza. Barátnőmmel megbeszéltük azóta. Előre bocsájtottak, hogy ő neki ez a fontos, fontosabb mint én, ennél csak a kutyája fontosabb...az igen. Úgyhogy vége.
2017. nov. 28. 10:56
 36/49 anonim ***** válasza:
76%

#26: szóval tudattalanul, vakon, felelőtlenül ugrottál bele egy olyan dologba, ami évekig, sőt, akár mindkettőtök életének a végéig alapvetően meghatározó lehet. Ez nagyon szomorú, és vagy végtelenül önző, vagy végtelenül ostoba hozzáállás, de mindenképpen elfogadhatatlanul felelőtlen.

#30:

>Egy kapcsolatban alkalmazkodni kell valamennyire a másikhoz.

Valamennyire, sőt, eléggé nagy mértékben, igen. De NEM ALAPVETŐ ÉLETCÉLOKBAN.

>Normális kapcsolat egy ilyet nem bir ki egy őrültség az egész.

Normális kapcsolat NEM JÖN LÉTRE ilyen esetben, az az őrültség, hogy TE ennek ellenére összehoztad.

>Mégha itthon bohóckodik, valahol ertem, hogy Magyarországért tesz, de Afganisztánban arabokat gyilkolni nem az ország érdeke.

A jelenlegi helyzetben tökéletesen irreleváns, hogy neked vagy akár a szüleinek mi a véleménye a céljairól. Nekem sem tetszene, de ez most nem számít. A kérdés az, hogy hogyan és mikor kellett volna ezt kezelni. Nem jókor, és nem jól kezelted.

A tanulság az, hogy nem jövünk össze valakivel, akinek az alapvető céljait nem tudjuk elfogadni. Remélem, ezentúl észben tartod ezt.

2017. nov. 28. 10:57
 37/49 anonim ***** válasza:
69%
Kérdező, én is irtózom mindenféle katonai dologtól. Összeugrik és kavarog a gyomrom, ha csak meglátok egy katonát, vagy csak a felszerelés egy darabját. De az nonszensz, hogy BOHÓCKODÁSNAK nevezed a szerelmed majdani munkáját, hivatását, szenvedélyét. És igen, a hivatás fontosabb, mint egy hisztis kisfiú. Én vendéglátós vagyok. Szeretem csinálni, kis túlzással nekem ez az életem. Pedig ennek is megvan a maga nyűgje. És ha választanom kellett volna a barátom és a szakmám között, a szakmámat választottam volna. Én is meghalhatok munka közben. Belém állhat a kés, rám ömölhet a forró víz, megtámadhat a vendég. A férjem villanyszerelő, ő azt imádja csinálni. Őt is agyonvághatja a többszáz Volt áram. Egy rossz mozdulat rosszkor és viszlát. A hosszú távolléteket megértem, ha nehezen viselnéd. Mindenkinek jobb így, hogy szakítottatok.
2017. nov. 28. 11:27
 38/49 anonim ***** válasza:
49%

Mondjuk azt én se éetem, hogy ha valakinek élete álma külföldre menni lövöldözni, akkor mi a túróért kell kapcsolat neki. Hogy gyorsan tönkre tehessen valakit még előtte, vagy mi? :D (az olyan filmek is csak dühöt váltanak ki belőlem, mikor katona aput otthon várja anyu meg a babájuk, és megy a sírás-rívás, hogy ki kinek hogy hiányzik... lol)

Van amúgy egy ismerősöm, akinek az anyja katona volt, járt koszovóba vagy mi volt az akkor aktuális bohóckodás tárgya.. azóta felnőtt a lánya, hát azt hiszem néha beszélnek egymással, de ennyi, soha nem alakult ki köztük anya-lánya viszony.

Kérdező, szakíts. Nem is értem, mit vársz. Lebeszélni nem tudod, és nem is kell. Hagyjátok a kapcsolatot, és legyen ez a lány egy kedves ismerős akinek örülhetsz, hogy megtalálta a hivatását, és kívánj neki sok szerencsét.

2017. nov. 28. 11:44
 39/49 anonim ***** válasza:
33%
#38 azt hittem, egyedül vagyok az érzéssel. Engem sem tud meghatni, amikor a katona apuka először látja a pár hónapos babáját. Mindig az ugrik be, hogy "ez magára hagyta a terhes feleségét." A második gondolatom, hogy "áh, tudta a csaj, hogy mit vállal. Aki ilyen csavargónak gyereket szül, az így jár" De itt még nincs szó gyerekről, csak egy fél éves kapcsolatról. A Kérdező lever egy nagy hisztit, ahelyett, hogy higgadtan azt mondaná "Ne haragudj Kicsim, én nem tudom megérteni az álmaidat, nem tudlak benne támogatni. Nekem olyan kapcsolatra van szükségem, ahol fizikailag is mellettem van a párom. Sok sikert Neked. Szia."
2017. nov. 28. 11:55
 40/49 anonim ***** válasza:
100%
Külföldre menni lövöldözni, bohóckodás ??? Talán nem filmet kéne nézni, hanem utána kéne érdeklődni mit is jelent a katonai hivatás/ pálya. Jobban is jár a barátnőd, ha téged páros lábbal rúg ki, ha még arra se méltóztattál, hogy utána nézz mire is vállalkozik majd a barátnőd. Igen, van irodai munka is, nem is kevés. Igen, létezik olyan, hogy teszem, azt csak Budapesten dolgozik. Csak a teljesség igénye nélkül mit is csináltunk Afganisztánban: Hídépítés, korházépítés, iskolaépítés, tűzszerészet , rendfenntartás. Mert gondolom a lövöldözés neked egyenlő azzal, ha védjük azokat az ártatlanokat, kiket minden szívfájdalom nélkül lefejeznek a terroristák , legyen az akár gyerek vagy nő. Vagy urambocsá ha katasztrófa van szerinted kikhez fordul a katasztrófavédelem illetve a rendőrség ? Igen, a hadsereghez . A határainkat védjük napi rendszerességgel most, is mikor a fotelben vagy. Tájékozódni illene …… A barátnődet szívesen várjuk, majd ő talál olyat, aki elfogadja őt, és a választott hivatását is.
2017. nov. 28. 13:06
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!