Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Hogy vegyem rá a férjem,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogy vegyem rá a férjem, legyünk végre közös kasszán?

Figyelt kérdés

Esküvőig nem akart, mert majd utána, addig minek. Most már esküvő után felhozom a témát, még mindig ez megy, hogy jajj, ugyan, minek, hiszen így is megvagyunk.

De akkor ezek után mi jön? "Majd válás után, akkor úgyis fele-fele?"

Jelenleg ő dolgozik, én még tanulok, ezért kevesebbet keresek nála. Amikor én dolgoztam, akkor elég erősen támogattam anyagilag.

Visszafelé sajnos ő nem szeretné ugyanezt.

3szor annyit keres, mint én, viszont ha megkérdem, nem szeretne-e legalább részben közös kasszát, hogy mindkettőnk letesz egy x összeget a közös kiadásokra, neki az sem tetszik. Mert hogy nekem is van keresetem, nem úgy nézek ki, mint aki támogatásra szorul.

Sajnos néha a kiadásim komplett elviszik a fizetésem, ő pedig elég szép megtakarítást gyűjtött magának, amihez nekem nincs hozzáférésem.

Amikor látástól vakulásig dolgoztam, akkor mindig mindenki (ő is) azzal vigasztalt, hogy a közös jövőnkért teszem, 3 évet ki lehet bírni, utána ő is ugyanígy fog majd támogatni.

Hát, nem így lett. Most azt hallgatom, aki 3 évet kibírt, amíg a férje elvégzi az iskolát, az kibír még 3-at, ameddig saját maga is elvégzi.

Csak ugye nem ebben egyeztünk meg.

A másik meg, hogy már kétszer megesett, hogy pénzt kért tőlem, de nem adta oda a visszajárót.

Pl "Nincs egy 10 ezresed?"

Adok 20-ast, mosolyogva zsebreteszi, hogy nem fog visszaadni, ne haragudjak, neki is kell a pénz.

Holott sokkal több pénze van, mint nekem. :(

Néha még nekem van lelkifurdalásom, hogy én követelőzök, szóval már felhagytam vele.

Ha egyedül élnek, valóban nem tudnám fizetni még a lakbért, kaját se a fizetésemből, és lemondhatnék az egyetemről, ha nem akarok éhenhalni.

Tehát valamilyen szempontból korrekt....

2017. szept. 23. 10:06
1 2 3
 21/26 kén_ ***** válasza:
100%

Kedves kérdező!

Az első három sor alapján én is azt hittem, hogy veled lesz a baj, de...nem. Szerintem is minimum - és itt most elnézést a szóhasználatért -, egy szaralak csinál olyat, mint a párod. Többet keres, mint te, és van, hogy minden keresetedet beleölöd ebbe, ő pedig ezt simán elnézegeti, hovatovább még azzal jön, hogy "Aki kibírt még 3 évet, az kibír még 3-at." Egy ideális kapcsolatban szerintem nem arra kéne törekedni, hogy "kibírják a felek" - ez esetben ráadásul csak te szívsz -, hanem hogy mindkét félnek megfeleljen a helyzet. Persze vannak nehézségek, mikor össze kell szorítania az embernek a fogát, és bírnia, de azt az élet hozza, nem pedig az ember párja. Szerintem egyáltalán nincs ez rendben, az meg, hogy még 10 ezrekkel "lenyúl" - hisz külön kasszán vagytok -, ilyen helyzetben ráadásul, számomra intő jel lenne. Én a helyedben úgy érezném, mintha alacsonyabb rendűként kezelne. Egy házasság az én felfogásom szerint egyfajta szövetség is, ahol a felek támogatják egymást, nem pedig megnehezítik a másik dolgát. Szerintem ha már most, a házasságotok elején, sőt még előtte ilyen problémák voltak, akkor érdemes elgondolkodni a jövőtökön. Mi lesz később?

21/F

2017. szept. 23. 11:15
 22/26 anonim ***** válasza:
100%

Ha pedig kétségeid lennének, tedd fel magadnak a kérdést. Amikor eltartottad kompenzált? Ő csinálta az összes házimunkát és főzött? Bevásárolt? Wct pucolt?

Most ezeket ki csinálja?

Erősen kétlem, hogy egy két házimunkánál többet vállalna, és azzal is azt érezteti, hogy milyen rendes, hogy férfi létére egyáltalán csinál valamit.

2017. szept. 23. 11:58
 23/26 anonim ***** válasza:
35%

Ami pénzeket ő magának gyűjtött a házasságotok előtt, az maradjon is az ő pénze, amihez neked nincs hozzáférésed.

Azon kívül viszont mindenben neked van igazad.

2017. szept. 23. 15:04
 24/26 anonim ***** válasza:
100%

NE SZÜLJ NEKI KÖNYÖRGÖM!

Ez csak rosszabb lesz! Válj el, tuéd lesz a megtakarítás fele és menj koliba míg befejezed a sulit.

2017. szept. 23. 21:05
 25/26 anonim ***** válasza:
100%
Tényleg léteznek ilyen buta nők?!
2017. szept. 24. 06:02
 26/26 anonim válasza:
Ha legközelebb pézt kér, mondd hogy nem, de a közös kasszában benne vagy és akkor lehet. Egyébként ha már ilyen fösvény fos alak, akkor számold ki neki, hogy a számlavezetési díj mennyi pénz, mert amugy nem kevés, és egy számlával jobban járnátok ilyen szempontbol.
2017. dec. 8. 14:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!