Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Hogy vegyem rá a férjem,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogy vegyem rá a férjem, legyünk végre közös kasszán?

Figyelt kérdés

Esküvőig nem akart, mert majd utána, addig minek. Most már esküvő után felhozom a témát, még mindig ez megy, hogy jajj, ugyan, minek, hiszen így is megvagyunk.

De akkor ezek után mi jön? "Majd válás után, akkor úgyis fele-fele?"

Jelenleg ő dolgozik, én még tanulok, ezért kevesebbet keresek nála. Amikor én dolgoztam, akkor elég erősen támogattam anyagilag.

Visszafelé sajnos ő nem szeretné ugyanezt.

3szor annyit keres, mint én, viszont ha megkérdem, nem szeretne-e legalább részben közös kasszát, hogy mindkettőnk letesz egy x összeget a közös kiadásokra, neki az sem tetszik. Mert hogy nekem is van keresetem, nem úgy nézek ki, mint aki támogatásra szorul.

Sajnos néha a kiadásim komplett elviszik a fizetésem, ő pedig elég szép megtakarítást gyűjtött magának, amihez nekem nincs hozzáférésem.

Amikor látástól vakulásig dolgoztam, akkor mindig mindenki (ő is) azzal vigasztalt, hogy a közös jövőnkért teszem, 3 évet ki lehet bírni, utána ő is ugyanígy fog majd támogatni.

Hát, nem így lett. Most azt hallgatom, aki 3 évet kibírt, amíg a férje elvégzi az iskolát, az kibír még 3-at, ameddig saját maga is elvégzi.

Csak ugye nem ebben egyeztünk meg.

A másik meg, hogy már kétszer megesett, hogy pénzt kért tőlem, de nem adta oda a visszajárót.

Pl "Nincs egy 10 ezresed?"

Adok 20-ast, mosolyogva zsebreteszi, hogy nem fog visszaadni, ne haragudjak, neki is kell a pénz.

Holott sokkal több pénze van, mint nekem. :(

Néha még nekem van lelkifurdalásom, hogy én követelőzök, szóval már felhagytam vele.

Ha egyedül élnek, valóban nem tudnám fizetni még a lakbért, kaját se a fizetésemből, és lemondhatnék az egyetemről, ha nem akarok éhenhalni.

Tehát valamilyen szempontból korrekt....

2017. szept. 23. 10:06
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
96%
Nem, ez így semmilyen formában nem korrekt. Egyszerűen ne adj neki penzt, azon túl, hogy a lakhatás/fogyasztásnak kifizeted a felét.
2017. szept. 23. 10:12
 2/26 anonim ***** válasza:
80%

De gheczy figura ez az ember bá$tya

Minek kellet vele házasság te szerencsétlen pára

2017. szept. 23. 10:13
 3/26 anonim ***** válasza:
92%
A sztori legelején még azt hittem ,te vagy a hunyó,de aztán rájöttem,hogy a férjed egy tirpák,én menekülnék egy ilyen tahótól.
2017. szept. 23. 10:14
 4/26 anonim ***** válasza:
94%
Pontosan miért is a férjed? Miért vagy a felesége?
2017. szept. 23. 10:14
 5/26 anonim ***** válasza:
90%
Én egyébként (már ha kibirnék ennyit egy lakásban vele) megvárnám míg befejezem az iskolát, majd elválnék. Az ez idő alatt felhalmozott javak fele elméletileg az enyém lenne. Javítsatok ki, ha tévedek!
2017. szept. 23. 10:18
 6/26 anonim ***** válasza:
95%
Az esküvőig nem derült ki, hogy ilyen sóher? Egyébként én azt csinálnám, hogy miután befejeztem a sulit, és kapnék egy jó zsíros állást, szépen elválnék tőle. A közös vagyon úgyis feleződik, és a házasság alatt szerzett vagyon közös (néhány kivételtől eltekintve, pl. örökség). A bíróságot nem érdekli, hogy melyikőtök fizetéséből halmozódott fel.
2017. szept. 23. 10:21
 7/26 anonim ***** válasza:
95%
Bocs, de ez a csavo kb csak azert van veled, hogy minel tobbet tudjon sporolni. Kifizeti amit ki kell, ami igy kevesebb, ha felesben fizetitek, ezen felul pedig ha valamire kolteni akar, teged huz le, tehat szinte semmit nem fizet a rezsin kivul meg gondolom vesz maganak kajat neha. Gyereket semmikepp!! ne vallalj vele. En a helyedben elvalnek, szar ugy, de ez van. Folyamatosan atvert teged, valoszinuleg az elejetol tudta, hogy o aztan a budos eletben nem fog veled kozoskodni.
2017. szept. 23. 10:24
 8/26 A kérdező kommentje:

Más téren semmi baj nincs vele, egyedül az, hogy nagyon szereti a pénzt.

Korábban, ameddig én is jóval többet kerestem, nem voltak gonjaink. Adtam neki, amennyit kért, jutott magamra is...

Akkoriban volt a közös megtakarítás (aminek a 80%-át én tettem le), meg mindenkinek saját költőpénz.

Most neki van egy privát megtakarítása, költőpénze, nekem meg egy csomó kiadásom.

Sajnos nem ezt beszéltük meg, azért bánt.

2017. szept. 23. 10:25
 9/26 anonim ***** válasza:
91%
Mennyi van még a suliból?
2017. szept. 23. 10:26
 10/26 A kérdező kommentje:

A lakást most ő fizeti egyébként, én csak a kaja egy részét, mivel nekem nagyon magas kiadásaim vannak az iskola miatt, ill orvosra ment el sok.

a közös megtakarítás ugye az övé lett (amit én tettem fére), cserébe fizeti a lakást.

2017. szept. 23. 10:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!