Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hány év eggyütt élés után legyünk "közös kasszán"?
Gondolom a gyerekeidet nem ő akarja finanszírozni.
A nővérem összejött egy elvált, két gyerek férfival. Már van közös gyerekük is, de külön kasszán vannak. Nekik így egyszerűbb.
Mi majd akkor leszünk közös kasszán, ha összeházasodtunk, gyerekünk lesz. Most ilyen félig közös van.. Nem számolgatunk, de azért igyekszünk betartani a fele-fele dolgot.
Vannak, akik az első perctől közös kasszán vannak, és vannak, akik 20 év után sincsenek. Ez pár (egyén) és jövedelem függő is. Vannak, akik csak a rezsit és kaját felezik, minden egyebet maguknak vesznek, a maradék pénzükből.
Gondolom a párod keres többet, ezért "félti" a pénzét, hátha elcsalnál egy kicsit magadra a közösből (bár nem tudom megérteni, ha szeret, akkor miért (vásárlás/akció mániás vagy???)). Hasonló jövedelem esetén esetleg javasolható az, hogy x%-ot beadtok, azt erre és erre költitek, a maradékról meg nem kell beszámolnotok (nagyszüleim ezt csinálják).
Teljesen egyén- és kapcsolatfüggő.
Szerintem érdemes megtartani az egyensúlyt a közös kassza és a külön kassza között, nem hiszem, hogy jó ötlet mindent összedobni és mindenről közösen dönteni. Mi minden hónapban dobunk a közösbe, amiből az alapvető dolgok (lakás, kaja, ruha stb.) kijönnek, a többi viszont privát pénz, arra költjük, amire akarjuk. A félretett pénzt, takarékoskodást, nagyobb kiadásokat persze megbeszéljük, nem zárjuk ki a másikat a döntésből.
Mi így csináljuk összeköltözés legeleje óta.
gyerek közös?
ha nem akkor érthető, hogy neki azért nem az igazi gyerekei, így nem szeretne annyit költeni.
2 évig megfelelt a külön kassza? most miért akarsz változtatni?
amúgy úgy éltek mint a tinik :D
Párommal 2éve lakunk eggyütt szüleimnél,rezsibe adunk valamennyit
ez neked nem tinis?
kb mint egy 18-19 éves.
"adunk valamennyit"
ott lebzselsz gyerekkel, új pasival és adtok egy keveset. röhej!
Mi 6 ev hazassag utan sem vagyunk kozos kasszan, mert en nem akarom:-)Vannak dolgok amiket felesbe fixetunk, van amit csak o, de nekem muszaj h senki ne szamoltasson el h mire es mikor koltok:-))
Plusz ha ugy erzem, hogy pl el akarom hagyni akkor ne legyen az, h a kozos kasszat kell felezgetni, meg osztani szorozni, hanem bevagom a cuccaimat a borondombe a bankkartyammal es minden szuper:-))
Szamomra ez fuggetlenseg:-))A ferjem szertne kozos kasszat, de reszemrol ez kizart:-))
14 év után mi sem vagyunk közös kasszán.
Van egy összeg amit berakunk mindketten a közösbe, és a többivel önállóan rendelkezünk. Ha a két fél között nagy a jövedelemkülönbség akkor szokott ez problémát okozni, ilyenkor valamelyik fél többet nyel, ez elkerülhetetlen.
A helyzet az, hogy nem tudom a párom mennyit keres, Ő nagyjából tisztában van a én keresetemmel, de extra pénzről csak annyit mondok, hogy kaptam. Nálunk jól működik.
38F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!