Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Az mennyire normális, hogy a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Az mennyire normális, hogy a pasi ennyire nem segíti meg pénztelen barátnőjét?

Figyelt kérdés

A pár fél éve van együtt, a férfi 300.000Ft-ot keres, a csaj pedig 145.000Ft-ot.

Összeköltöztek a pasi albérletébe. A pasi eddig is fizette az albérletet, ami rezsivel együtt volt 140.000 Ft. Most, hogy odaköltözött a barátnője a szüleitől, a férfi megkérte, hogy felezzenek minden költséget, mert így igazságos, egyenlően fogyasztanak. Így a lány beszáll 70.000-rel az albérletbe, emellett az ételköltségek felét is ő állja, minden havi költséget feleznek, így hó végére a lánynak semmi nem marad. Még ruhát sem tud venni magának, meg semmit, mióta elköltözött a szüleitől. A férfi meg a fizetése felét el tudja tenni, vagy azt vesz belőle, amit akar. Amikor néha elmennek étterembe, akkor legalább a férfi fizet, a lánynak nem is telne rá.

Ez így mennyire tűnik helyénvalónak?

2017. máj. 2. 11:21
1 2 3 4 5 6 7
 41/62 anonim ***** válasza:
78%

Tejóságosatyaúristen...

Ezért írtam, hogy "ha". Feltételes módnál hiányoztál az iskolából?

2017. máj. 2. 16:12
 42/62 A kérdező kommentje:
A csajnak még mindig jobb így, hogy már végre a szülőktől különálló, önálló életet kezdhet.
2017. máj. 2. 16:12
 43/62 anonim ***** válasza:
5%
Kezdjen önerőből önálló életet, ne valaki más hátán. :)
2017. máj. 2. 16:19
 44/62 anonim ***** válasza:
0%

"Ezért írtam, hogy "ha". Feltételes módnál hiányoztál az iskolából?"

Te pedig csak mese órára jártál? Nem neked kell kitalálni a történetet. Feltételezned sem kell semmit. Le van írva a szituáció. Egyébként idézek tőled:

"A kihasználás ott van, hogy a csávó TUDJA, hogy a lány nem engedheti meg magának ezt az albérletet, mégis ott akart maradni."

Ez nekem inkább kijelentésnek tűnik, mint feltételezésnek. Vagy itt is hiányoztam valamilyen óráról? :-)

2017. máj. 2. 16:20
 45/62 anonim ***** válasza:
65%

Ha a csajnak jó, akkor mi a kérdés? Csaj nem lakik a szüleivel, csávó évi majdnem egymilliót spórol, mindenki boldog.

Na lépjünk tovább...

2017. máj. 2. 16:21
 46/62 A kérdező kommentje:
De nem tud ruhát venni, saját kocsira gyűjteni, vagy akár csak egy újabb mobiltelefonra, mert hó végére nullára jön ki a havi fogyó költségekből.
2017. máj. 2. 16:23
 47/62 anonim ***** válasza:
91%

Mégis, milyen alapon várhatunk el felezést, ha csak a nő fizetése csupán a férfi fizetésének a fele!!Mindkettő ugyan annyit ad bele, de a nő zsebében jóval kevesebb marad!Miért fizessen a nő is bele ugyan annyit, ha neki kevesebbje van?!

Ez igazságos csak úgy lehet, ha teljesen össze dobják a pénzt, kifizetik belőle a rezsit, a kajára valót, ami kell és a maradékot is közösen költik el, úgy, hogy mindkettőnek jusson arra, amire igényt tart.

2017. máj. 2. 16:24
 48/62 anonim ***** válasza:
81%
Akkor mégse jó neki. Akkor ne csávóval költözzön össze, hanem két-három haverral. Értem én, hogy azt hitte, hogy az aki szereti majd segíti és nem hátráltatja, de hát nem jött össze. Akkor költözzön el, keressen lakótársakat, így nem kell otthon laknia és lesz megtakarítása is.
2017. máj. 2. 16:25
 49/62 anonim ***** válasza:
63%

Kérdező tehát egyszerre akar önálló életet kezdeni és "ruhát venni, saját kocsira gyűjteni, vagy akár csak egy újabb mobiltelefonra", de erre nem elég a fizetése. Ezért szeretné, ha az önállóság mellett tkp. valaki más pénzét költhetné, a két szép szeméért.

Hát, nem tudom... én biztos kiröhögném a férfi helyében.

2017. máj. 2. 16:43
 50/62 anonim ***** válasza:
75%

Én soha nem értem az ilyet, elméletben egy pár vagytok, nem? Én ezt a felezős történetet fősulis koromban csináltam a lakótársammal, nem felnőtt emberként a saját párommal, szerelmemmel, jézusom...

Nálunk a kezdetektől - mármint az összeköltözéstől - úgy működött, hogy amit keresünk, az megy a közösbe, (mittudomén kb egy tizes maradt mindkettőnknél, mégse rohangáljunk pénz nélkül), és abból szépen fizetünk mindent; egyszerű de nagyszerű. Aki épp megy a postára, az a dobozból veszi ki a lóvét, aki bevásárolni megy, szintén, ha meg valamelyikünk szeretne venni mondjuk egy cipőt, arra is onnan veszi ki a pénzt. Ehhez hozzá tartozik, hogy egy pár lévén szoktunk beszélgetni - meg ilyen egyéb, párokra jellemző furcsa dolgokat, mint pl. a közösködés is -, ergo ezekről a pénzkivételekről úgy is tud a másik, hogy nem ellenőrizgeti a "kasszát", ha meg valami nem fér bele, akkor nem fér bele, nem veszünk cipőt.

Elképzelni se tudom, hogy odaállok a párom elé, és azt mondom, hogy na babám, akkor mostantól nincs közösködés, mer' én többet keresek (ki nem szarja le, amikor összejöttünk, akkor meg ő keresett többet), és akkor vígan elnézegetem, hogy mondjuk én a fizum 50%-át, ő meg a fizuja 99%-át tolja bele a közös életünkbe. Nonszensz.

29/N

2017. máj. 2. 17:46
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!