Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Az mennyire normális, hogy a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Az mennyire normális, hogy a pasi ennyire nem segíti meg pénztelen barátnőjét?

Figyelt kérdés

A pár fél éve van együtt, a férfi 300.000Ft-ot keres, a csaj pedig 145.000Ft-ot.

Összeköltöztek a pasi albérletébe. A pasi eddig is fizette az albérletet, ami rezsivel együtt volt 140.000 Ft. Most, hogy odaköltözött a barátnője a szüleitől, a férfi megkérte, hogy felezzenek minden költséget, mert így igazságos, egyenlően fogyasztanak. Így a lány beszáll 70.000-rel az albérletbe, emellett az ételköltségek felét is ő állja, minden havi költséget feleznek, így hó végére a lánynak semmi nem marad. Még ruhát sem tud venni magának, meg semmit, mióta elköltözött a szüleitől. A férfi meg a fizetése felét el tudja tenni, vagy azt vesz belőle, amit akar. Amikor néha elmennek étterembe, akkor legalább a férfi fizet, a lánynak nem is telne rá.

Ez így mennyire tűnik helyénvalónak?

2017. máj. 2. 11:21
1 2 3 4 5 6 7
 1/62 anonim ***** válasza:
69%
Pasija válogatja. Amikor én 200 felett kerestem, eszembe sem jutott, hogy elkérjem a rezsi felét az exemtől. Kaját is hol ő vett, hol én. Aztán leépítettek és most ő keres 160-at én meg 140-et. Időközben tavaly nyáron szétválltak útjaink 16 év után, de kényszerből egy lakásban élünk még. Felmerült, hogy most már be kellene szállni a rezsibe, mert egyedül már nem bírom. A havi kb. 85e rezsibe beszáll egy húszassal! Mondván, a kaját ő veszi! Ehhez képest most is üres a hűtő, még kenyér sincs itthon. Szóval nem tudom... Ha megtehetném, akkor biztos nem kérnék ilyet, örülnék neki, hogy hozzám költözött. És alighanem arányosan osztanánk el a költségeket. 2/3 - 1/3 mondjuk.
2017. máj. 2. 11:30
 2/62 anonim ***** válasza:
79%
Biztos nem feleztetném, ha kétszer annyit keresnék, mint ő. Nekem szerencsém van, én kaptam még régebben egy pici kis lakást a szüleimtől, így albérlet díjon nem kell törni a fejünket, rezsit, meg ami 20 ezerből meg van, fizetem én. Hétköznapi dolgokat ezután kb felezzük, de sokszor volt már olyan, hogy ő vagy én vásároltam be, és nem kértük el a másiktól a számla felét. Szerintem aki ennyire fillérbszó, azzal huzamosabb kapcsolatot nem lehet fenntartani. (Ez igaz a lányra is, ha az mondjuk csak azért vesz mindenből nagyon drágát, mert menő, vagy az egyszerű dolgoknak, programoknak nem tud örülni.)
2017. máj. 2. 11:35
 3/62 anonim ***** válasza:
50%

Mennyit költenek kajára, ha a csajnak semmi nem marad? Kajára 30.000 fejenként elég kellene hogy legyen.

Ilyen esetekben nincs olyan sablon, amit minden párra rá lehetne húzni, mindenkinek magának kell eldöntenie hogyan szeretné csinálni, vagy épp nem csinálni egyáltalán inkább különköltözni.

2017. máj. 2. 11:36
 4/62 anonim ***** válasza:
41%
Tuti nem fizetnek 70ezret alberletre eleg draga. Egyebkent szrintem igaza van a pasinak, o penze, o kereste meg, az o joga donteni felette.
2017. máj. 2. 11:37
 5/62 anonim ***** válasza:
90%

Nálunk ez így működne:

Bevétel: 445.000

Kiadások: Albérlet+rezsi: 140.000

Marad 300 kajára, egyéb számlákra, kiadásokra. Ami marad, megbeszélés kérdése. (Utazás, étterem, ruházkodás, mozi, félretenni, stb)

Nálam közös a kassza, függetlenül attól, ki mennyit keres, minden legyen kifizetve, és mindenki költhessen magára is.

2017. máj. 2. 11:53
 6/62 anonim ***** válasza:
66%
Ha egyedül lakna a csaj, akkor jobban kijönne?
2017. máj. 2. 12:04
 7/62 anonim ***** válasza:
42%

Igazságos a közös költségek felezése. Főleg egy friss kapcsolatban. Az étel kivétel, mert nyilván többet eszik a férfi. Ha drága az albérlet, akkor kell keresni másikat vagy nem kell összeköltözni, amíg saját magát nem tudja eltartani az ember.

"Nálam közös a kassza, függetlenül attól, ki mennyit keres,"

Fél év után érdekes lenne a közös kassza.

2017. máj. 2. 12:07
 8/62 anonim ***** válasza:
98%
#7, ha erre még nem érett meg a kapcsolat, és a bizalom is a béke segge alatt van, akkor szerintem nem a közös kassza, hanem a közös élet, és a közös albérlet az érdekes.
2017. máj. 2. 12:09
 9/62 anonim ***** válasza:
100%
Olyan, szexkapcsolat szerű, semmi jövőkép, tervek, akkor minden fele. Mikor már hosszabb távon voltak tervek, közös kassza. Pár ezerig nem, de többnél szóltunk, megbeszéltük, kinek mire van szüksége. Egyikünk sem szórta feleslegesen.
2017. máj. 2. 12:19
 10/62 anonim ***** válasza:
23%
Akkor előbb a csaj is keressen többet, majd utána fogjon párkapcsolatba :)
2017. máj. 2. 12:25
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!