Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Az mennyire normális, hogy a pasi ennyire nem segíti meg pénztelen barátnőjét?
A pár fél éve van együtt, a férfi 300.000Ft-ot keres, a csaj pedig 145.000Ft-ot.
Összeköltöztek a pasi albérletébe. A pasi eddig is fizette az albérletet, ami rezsivel együtt volt 140.000 Ft. Most, hogy odaköltözött a barátnője a szüleitől, a férfi megkérte, hogy felezzenek minden költséget, mert így igazságos, egyenlően fogyasztanak. Így a lány beszáll 70.000-rel az albérletbe, emellett az ételköltségek felét is ő állja, minden havi költséget feleznek, így hó végére a lánynak semmi nem marad. Még ruhát sem tud venni magának, meg semmit, mióta elköltözött a szüleitől. A férfi meg a fizetése felét el tudja tenni, vagy azt vesz belőle, amit akar. Amikor néha elmennek étterembe, akkor legalább a férfi fizet, a lánynak nem is telne rá.
Ez így mennyire tűnik helyénvalónak?
"ami ennél olcsóbb, az lepusztult kis lyuk"
És? Ha együtt akarnak élni akkor ez a két lehetőség van, vagy a csávó lejjebb ad az igényeiből, vagy maga mellé emeli a párját.
Ha ez nem tetszik, akkor nem kell összeköltözni. Az egyenlőtlen felállásnak, mint a kérdésben, sosincs jó vége.
Szerintem rendben van így. Bár nem tudom, hogy mi a francot lehet 70 ezer ft-ot elkölteni kajára és munkába járásra de hát ha elfogy, akkor elfogy.
A helyében azért mindenképp kérnék kis enyhítést, vagy költözést felajánlanám olcsóbb albérletbe, mert nálunk pl fele ennyiért laknak az albérlők, irreálisan magas az ár (kivéve, ha bp belvárosról van szó), nem engedheti meg magának a csajszi.
Na lássuk csak. Tehát az a kérdés, mennyire helyénvaló, hogy egy pár olyan élet színvonalon él, amit az egyik nem engedhet meg magának, a másik viszont elvárja tőle?
Abszolút. Teljesen normális. Így lehet közös életet, családot, boldog jövőt tervezni.
"Ha együtt akarnak élni akkor ez a két lehetőség van, vagy a csávó lejjebb ad az igényeiből, vagy maga mellé emeli a párját."
Nem is tudod ki a kérdező a történetben, de nyilván a "csávó" a probléma forrása. Nem tudjuk miért nem költöznek 1 kerülettel odébb, nem tudjuk ki akart összeköltözni. Az nem opció, hogy többet keressen a nő, stb. Érdekes mentalitás.
"nem tudjuk ki akart összeköltözni."
Dehogy nem tudjuk. A csaj meg a csávó akart összeköltözni. Vagy szerinted úgy hogy lehet összeköltözni, hogy az egyik fél nem akar?
" A csaj meg a csávó akart összeköltözni."
Igen? Akkor, miért a férfinak kell fizetnie a nagyobb részt egyértelműen?
Nem KELL a nagyobbrészt fizetnie, kereshetnek olcsóbb helyet is. Ha a csávó viszont ragaszkodik ehhez a helyhez, akkor fizesse ő a többet. De ezt már vagy 5x leírtam.
Mondjuk a csaj is egy barom, mert normális ember nem megy bele ilyen helyzetbe.
"A kihasználás ott van, hogy a csávó TUDJA, hogy a lány nem engedheti meg magának ezt az albérletet, mégis ott akart maradni."
Ezt hol írja a kérdező? Nekem inkább úgy tűnik, ő nem akar máshová költözni.
"Ha a csávó viszont ragaszkodik ehhez a helyhez, akkor fizesse ő a többet. De ezt már vagy 5x leírtam. "
Pontosan erről van szó. Te írtad le. A kérdező eddig semmit nem mondott erről. Nem tudom minek kell hozzáképzelni dolgokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!