Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Nincs szex és ezért veszekszik?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Nincs szex és ezért veszekszik?

Figyelt kérdés
Talán kezdem az elejéről. Másfél éve szedek fogamzásgátló tablettát, azóta észrevehetően csökkent a libidóm, de azért mindig próbáltam a barátom igényeinek eleget tenni. Az elmúlt pár hónapban viszont sok problémám volt, beteg is voltam nem egyszer, rengetegszer fáj a fejem, és a stressz miatt alvászavar alakult ki nálam, ami miatt hétköznap egyáltalán nem tudom kipihenni magam. Csak akkor tudok nyugodtan aludni ha a barátommal vagyok hétvégén (csak hétvégén tudunk találkozni) viszont én hét végére teljesen kimerülök, nagyon fáradt vagyok, és sokszor előfordul hogy még el is alszok mielőtt történhetne bármi. Egyszer már megbeszéltük, hogy majd ez is rendbe jön, de először nekem kell rendbe jönnöm, most mégis megint felhozta. Azt mondta, hogy azért nem gondolta volna, hogy 2,5 hónapon belül egyszer szexelünk. Hát, én se, én is szeretnék többször de ha rosszul vagyok akkor én nem vagyok képes erre, meg én nem tudok úgy nekikezdeni hogy érzem mennyire kimerült vagyok, és így nem fogom élvezni. És nem tudom elhinni hogy komolyan ezért veszik össze velem, nem tehetek róla hogy mostanában nem vagyok a topon. Amint lemegy a sok teher a vállamról biztos vagyok benne hogy ez a probléma is megoldódik. De azt is figyelem magamon, hogy lehet hogy a fogamzásgátlótól fáj a fejem minden hónapban amikor közeledik a menstruációm, nőgyógyászom is megmondta hogy lehetséges, hogy nem megfelelő számomra a tabletta és szünetet kellene tartanom, de mégis hogy merjek 3 hónap szünetet tartani ilyen körülmények között? Amikor már ezen is összeveszik velem hogy sokat idegeskedek és vannak egészségügyi problémáim, emiatt nincs szex? Szeretem a barátomat, de most ez hatalmas csalódás volt nekem.

2017. febr. 17. 16:14
1 2 3 4
 31/38 A kérdező kommentje:
#30-as régen nekem is sokkal több kedvem volt a szexhez, amíg nem szedtem a gyógyszert. Volt hogy egy nap 3x is én másztam rá a barátomra, szóval tényleg minden más volt. De aztán ahogy komolyodott ugye ezen a téren is a kapcsolatunk úgy döntöttünk hogy a fogamzásgátló lenne a jobb megoldás. Gyógyszert mindenképp szedni szeretnék, még fiatal vagyok, és amíg nem végzem el az egyetemet, addig nem akarom hogy becsússzon egy baba :/ sajnos soha nem lehet tudni, és amíg óvszerrel védekeztünk addig is nagyon izgultam hogy ne történjen semmi baj, pedig mindig ellenőriztük a gumit előtte is meg utána is, soha nem volt baj, de ki tudja minket nem érne-e utol :/
2017. febr. 17. 17:35
 32/38 anonim ***** válasza:
46%

A szünetnek semmi értelme, tekintve, hogy épp a gyógyszer szedésének az első pár hónapja terheli meg a legjobban a szervezetet. A szünettel csak újra és újra megbolygatod és leterheled.

Mondd meg az orvosodnak, hogy írjon fel valami mást. Ne kérd, hanem közöld, hogy mást akarsz szedni, aztán kész.

Nem normális, ami veled történt, én kb kétszer annyira kívánom a szexet mióta fogamzásgátlót használok, és kb 10 éve nem fájt a fejem.

2017. febr. 17. 17:46
 33/38 anonim ***** válasza:
60%

Beszélj az orvosoddal, hogy váltani szeretnél másik gyógyszerre.

Lehet, hogy most nem tartod elképzelhetőnek, de megeshet, hogy, egy idő után a párod azt mondja, hogy ő így nem érzi jól magát ebben a kapcsolatban és elhagy.

Soha nem értettem miért szednek a nők olyan gyógyszert, aminek a libidócsökkentő mellékhatása jelentkezik mikor egy másik gyógyszerre való váltás lehet, hogy megoldaná a problémát.

2017. febr. 17. 18:09
 34/38 anonim ***** válasza:
32: Csak szólok, hogy Németországban például csak néznek azon, hogy nem tartottam szünetet, ez itt alap..Szünetet tanácsos tartani, legalább másfél évente, hogy tehermentesítse a szervezetet!!!
2017. febr. 17. 18:37
 35/38 anonim ***** válasza:
100%
Megvárom míg elfogy a levelem...mondtam is neki... Rosszul kezded, kedves kérdező. Gyógyszer eldob, a pali húzzon zsugorfóliát és hajrá! Na jó, meg kell várni, míg kiürül a szervezetedből a tabletta. A gumin meg ne problémázzon a manusz, ha tényleg szeret. Mondom ezt férfiként.
2017. febr. 17. 19:01
 36/38 anonim ***** válasza:
100%
Most abba nem megyek bele hogy ilyen kevés alkalom mellett miért gyógyszerezed magad. A húgom már vagy 3 éve szed fogamzásgátlót, pedig még csak 18, ebbe se megyek bele mert nem vagyok az anyja meg az apja. Ma vittem orvoshoz, mert nagyon sokat fáj a feje, tegnap pl. elkezdett zsibbadni a keze és furcsán érezte magát, hányingere volt, nem kizárt hogy agyvérzése volt vagy valamilyen agyi ér gondja az orvos szerint, és bár én nem vagyok az, de tessék, itt egy másik példa rá egy kérdésben. Ha jót akarsz magadnak abbahagyod a gyógyszert és keresel más védekezést. Bár baromi kényelmes lehet, de ha lesz is barátnőm sosem fogom neki engedni hogy ilyeneket szedjen, lehet hogy 10000-ből két embert érint csak, nem adok neki esélt hogy ő legyen a harmadik.
2017. febr. 17. 19:32
 37/38 anonim ***** válasza:
73%

"Csak egy bogyó, amit bekapsz minden nap, és közben drasztikusan megváltoztatja a tested működését anélkül, hogy ez tudatosulna benned. Talán néha migréned, hányingered vagy szorulásod van. Talán nem tudsz lefogyni. Talán küzdesz az állandóan visszatérő hüvelygombával vagy hüvelyszárazsággal. Talán nem kívánod a szexet. Talán idegesítenek a hangulatingadozások, a szorongás. Persze ezeknek a problémáknak annyi oka lehet, igaz? Ki gondolná, hogy pont a tabletta okozza őket! Talán nem is tudod, hogy hogyan működne a tested a természetes állapotában. Talán nem is tudod, az sem biztos, hogy egyszerű menet, ha abbahagyod a gyógyszert. Mert erről nem beszél senki. Pedig kellene. Nagyon kellene.

Persze mindenkinek másképp reagál a szervezete a fogamzásgátlókra. Lehet, hogy pont neked semmi bajod nem lesz tőle. Lehet, úgy érzed, hogy valóban ez az egyetlen elfogadható fogamzásgátlási megoldás. A tiszta és tudatos választáshoz sokkal több információ kellene arról, mit vállalsz azzal, hogy rendszeresen szedsz egy gyógyszert, miközben nem is vagy beteg.

Először a lájtosabb mellékhatások:

libidócsökkenés

súlyváltozás (hízás, fogyás)

gyakori migrén

szédülés

mellérzékenység/fájdalom

hányinger

szorongás, depresszió

hangulatingadozások

rendszertelen vérzés

visszatérő hüvelyi fertőzések

És a súlyosabb lehetőségek:

vérrögképződés, trombózisveszély

magas vérnyomás

stroke

szívinfarktus

epekő

májelégtelenség

a méhnyakrák kockázatának megnövekedése

a mellrák kockázatának megnövekedése

És plusz adalékként egy nagyon kemény adat, mert a számok fényében kicsit másképp festenek a kockázati esélyek is. Franciaországban 2000 és 2011 között átfogó kutatást végzett a francia gyógyszerészeti ügynökség, amely során kiderült, hogy évente több mint 2500 mélyvénás trombózist és minimum 20 halálesetet okoz a fogamzásgátló (és lényegében mindegy, hogy régebbi vagy új fejlesztésű gyógyszerekről beszélünk). Azért ezek nem kis számok…". [link]

2017. febr. 17. 20:53
 38/38 anonim ***** válasza:
Hagyd abba a fogamzásgátlót, többet árt mint használ. Védekezzetek másképp. Valahol megértelek, de 2 és fél hónapig nincs szex? Ez komoly? Megőrültem volna. Nálunk is volt hasonló helyzet, én vagyok a nő, páromnak volt ilyen időszaka, de nálunk heti egyre csökkent le az együttlétek száma, és nagyon megviselt. Kicsit gondold bele magad a másik helyzetébe, mert én is nagyot csalódtam akkoriban a páromban. Képzeld el, hogy te megteszel mindet, a párod mégsem akar veled szexelni mert mindig fáradt, midnig valami baja van, mindig keresi a kifogást. Valószínűleg ő is hatalmasat csalódott benned. Kicsit nézz magadba és szedd össze magad. A szex nem a legfontosabb dolog, de van anynira fontos, hogy tönkretegyen akár egy jól működő kapcsolatot. Ne értékéled le ennyire, mert ráfázhatsz. 26/N
2017. febr. 18. 12:25
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!