Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A férfiakat egy icipicit sem zavarja, mikor a nő férfi nőgyógyászhoz megy?
"Szerintem ezek a nők élvezik ezt,hogy más férfi hozzájuk nyúl...."
Baromi élvezetes, ja.
Azzal kezdődik, hogy egy elég kényelmetlen pózban egy középkori kínzószerszámnak kinéző székbe kell felülni, széttárt lábakkal. Az ember fázik, valamennyire általában szégyenli magát és utálja az egészet már az elejétől. Aztán a doki (aki egy idegen, és igen, normális esetben maximum a kézfogásig jutnánk el) jön, gumikesztyűt húz, benyúl, kitapintja a kitapintható részeket. Aztán feltol egy hideg fémeszközt, azon keresztül leveszi a nyálkahártyakenetet. Közben bediktál adatokat a nővérkének, aki unottan pötyög a gépen.
Hú, tényleg, igazi kéjutazás, most, hogy mondod, istenkém, nem is tudtam, micsoda romantikus élvezeteken mentem át eddig... Most komolyan, ki élvezi ezt?
Érdekes, hogy felvetette valaki, hogy egy nő milyen indíttatásból lesz nőgyógyász, ill milyen sokan írtátok , hogy inkább férfi vizsgáljon. Itt kérdezném, hogy mi a helyzet a szülésznőkkel akkor? Náluk meg az a természetes, hogy nők.
Egyébként nem rég olvastam egy érdekes cikket a szülőszobán zajló eseményekről, mely arról szólt, hogy a férfi szülész orvosok a hanyatfekvő kitolás által a nők szülése felett is uralkodni akarnak. Elgondolkodtató!
#36 Nem keresem vissza, hogy melyik válaszoló voltam én, de többé-kevésbé én is azt írtam, hogy inkább férfi vizsgáljon. Az én dokim (idős úr) nem "csak" nőgyógyász, hanem szülész-nőgyógyász főorvos egy nagyobb kórházban, csak mellékesként rendelget. Sosem volt kérdés, hogy ha egyszer gyermekem lesz, akkor ő lesz a választott orvos.
És őszinte leszek, soha nem hallottam, hogy az lenne a természetes, hogy a szülész az nő. Manapság már nem nagyon választják szét a két dolgot, a legtöbb szülész az nőgyógyász is, és fordítva. (Már anyám idejében is úgy volt, hogy a nődoki volt később a szülészorvos, csak más titulust írt a betegkönyvre. :D)
De az általad írtra, inkább arra tudok gondolni, hogy a szülészet anno tipikusan női szakma volt (bábákra gondolva), még ha volt is férfi orvos, csak akkor hívták, ha nagy gond volt, mert szülőszobában nincs dolga a férfinek. De manapság már nem gondolnám tipikusan női szakmának.
Amúgy biztos van olyan szülész, aki uralkodni akar a nőn - ahogy tuti van olyan nődoki is, aki a sok nő miatt választja a szakterületet. De szerintem ez a ritkább. A hanyattfekvő szülés "klasszikus" póz, szerintem ebbe kár többet látni. Manapság már egyre elterjedtebbek az alternatív módszerek is (guggolás, vízben szülés), bár tény, kevesebb az olyan orvos, aki így is szívesen vezeti le a dolgot, de azért van.
"szülész az nőgyógyász is"
Te a szülészorvosról beszélsz. De a szülés közben nincs ott végig a doki, mi a fenét nézzen azon, hogy hány percenként fájsz, lehet, hogy 48 órát vajúdsz, nem fog az ágyad mellett ülni végig. A szülésznők azok a nővérek, akik szülészetre szakosodtak, és figyelik a szülő nőket, elvégeznek alapvizsgálatokat és akkor szólnak a szülészorvosnak, ha baj van, szükséges a jelenléte vagy már a végén jár a szülés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!