Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Úgy érzem válságban a kapcsolatunk, mit kellene tennem? Már a babát tervezzük.
18. és 20-as válaszoló vagyok (39N)
Ha észérv nincsen, valami ok van, hiszen ez mozgatja a cselekedeteit. Az egy dolog, hogy nem mondja meg, te nem tudod stb. (azt kevéssé tudom elképzelni, hogy olyan tudatalatti a viselkedése, hogy még ő maga sincs vele tisztában- jogi, anyagi kérdésekben azért ez hajmeresztő lenne egy középkorú, felnőtt, vállalkozását irányító férfitól, nem gondolod?)
Én az okot azért megpróbálnám feltárni, hiszen fontos lenne számomra a kapcsolat, vagy annak jövője.
Ha nem megy tisztázó beszélgetésekkel sem, akkor ott az őszinteség is komolyan csorbát szenved- kérdés, hogy számodra ezzel együtt is elfogadható még ez a mellébeszélő férfi? (nekem nem lenne, de mások vagyunk)
Ha a beszélgetés nem megy (mert mindketten érintettek, esetleg érzelmileg tűlfűtöttek vagytok vagy nincsen meg a párkapcsolatotokban az ilyen komoly beszélgetések hagyománya stb.), akkor lehet szakemberhez menni (terápia).
Az is egy válasz, ha a férfi erre sem hajlandó.
Méghozzá konkrét válasz: ő nem akar tenni azért, hogy tisztázza a helyzetet, valamiért neki érdeke a zavarosban ellenni- te akarod így folytatni (annak minden anyagi és érzelmi kockázatával) vagy sem?
Akarsz te olyan társsal leélni egy életet, aki nem hajlandó tenni, segíteni, részt venni egy számodra fontos probléma megoldásában?
Én nem akarnék, de neked kell dönteni.
A helyzetedben (akármilyen sötéten is látod) van egy nagyon jó dolog: SZABADON DÖNTHETSZ BÁRHOGYAN (gyerekkel már nem feltétlenül, ezért várjál vele, nagyon kérlek!)
A babaprojectet én addig biztosan nagyon határozottan szüneteltetném, amíg a kérdésekre a választ meg nem kapom.
Nagyon figyelj a védekezésre és ne csak rá bízd ezt a kérdést, mert érhet meglepetés!
"Hiszen azt mondja, ez csak egy papír, nincs neki jelentősége."
"az volt a válasz, hogy még nem érzi hogy eljött az ideje a válásnak"
Ebben te nem érzel ellentmondást?
dehogynem, ha ugy látnám, ahogy én gondolom, akkor mivel a papirnak nincs jelentőssége a leggyorsabban azt zongoráznám le, és már rég nem erről lenne szó, főleg ha a páromat zavarja is.
És pont az az ellentmondás, hogy nem értem mire kell várni, illetve minek kell történnie hogy "eljöjjön az idő".
Ha elhagyom ezért, akkor eljön? vagy meg kell várni mig a gyerek felnő ( 8 éves)
vagy hogy a feleség tegye meg a lépést, hogy beadja? (nem fogja, nem érdekli, életképtelen nő)
Mindezekre most az a válasz, hogy be fogja adni,bízzak benne,
nem mondta azt hogy nem, csak nem most.
És szeret és küldi a szivecskéit...
(nagyon elkeserítő számomra)
Ha a pasi teged akar, tenyleg, akkor nem fog arra varni, hogy a gyerek felnojon, dobbantani fog.
39N valaszolo teljesen jol leirta ennek a buktatoit. O mondhatja, hogy szetosztottak a vagyont, amig errol valamilyen okiratot (szerzodes, stb) nem latsz, addig az nincs. Es a vallalkozasotok bevetele a feleseget is gazdagitja. (50-50%-ban ha szerzodes vagy egyeb okirat maskepp nem rendelkezik)
Ha annyira valni akarna, mar beadta volna. Nekem itt valami nagyon buzlik.
Eletkeptelen no a felesege : ismered, vagy csak hallottad? Mondani sokmindent lehet.
Csak azert irom ezeket, mert apam mikor annyi idos volt, mint a pasid, detto ugyanezt jatszotta el, parhuzamosan 5 novel... Kozuluk az egyik pont veled volt egyidos, na tole pl gyereket akart... Csak allandoan kifogasokat talalt, hogy most epp miert nem hagyhatja ott az anyamat (meg minket, a gyerekeit)... Vegul tok veletlenul bukott le a no elott, meghozza ugy, hogy a csaj rajtakapta oket egy masik szeretojevel. Kb 2 es fel - 3 evig vetitett nekik, ok meg elhittek...
Nalunk otthon meg eljatszotta a szereto csaladapat.
Kérdező mar jó pár okos választ megadtunk de úgy jön le olyan naiv es sült buta vagy mint a tök...
Gyávaság elhagyni egy olyat aki nem akar elválni a vol feleségétöl? What the Fuck van veled asszony? Te aztán egy bátor nő vagy na ja. Az urad meg szarik a fejedre és jó hogy van egy sült bolond mellette aki besegit a vállalkozásába. Szép jövőt és további hülyének nézést. Hogy ez a férfi nem akar veled közös jövőt és sunyizik mint a disznó az is biztos. Gondolom bátorságod már arra nincs hogy kiállj magadért és ki verd a balhet mi a jo anyjaert nem akar válni és mit sunyizik..
Pontosan hogy kivertem a balhét, nehéz pár mondatban leiri egy kapcsolatot és 3 évet. nem azt mondtam h gyáva vagyok elhagyni, de ha szeretek valakit és vele tervezem a jövőt, nem az az első, hogy ha valami nem tetszik, tovább állok. Sok olyan kapcsolat van, ahol nehézkesebb tisztázni a mult dolgait.
Abban kértem tanácsot, hogy valóban jol látom e hogy ez a szituácio türhetetlen?
többre tartom magam annál, hogy ennek kitegyem magam épp ezért kell valamit lépnem.
39 N vagyok ismét.
Ne haragudj, de te LÁTTAD azt a keresetet?
Tényleg?
Csak mert ha "csak be kell adni", akkor ajánld fel, hogy:
- elszaladsz vele a postára
- bírósági nyitvatartási időben kezelőirodán személyesen is be lehet adni, nem kell a felperesnek, te is beadhatod!
Erre mit válaszolna?
Megmondom én neked:
- most nincs itt az ideje : - de nem tudjuk mikor jön el (ha életed párja netán Godot rokona, akkor pakolj:)))
- most pont nincs ideje illetékbélyeget venni (rossz hírem: postán van! :)
- most pont nincs 30 eFt-ja (megoldás: kölcsönözzek neked? közös vállalkozásból is elszámolásra ki tudsz neki adni ilyen összeget vélhetően :) és mondd meg neki, hogy kérjen költségmegosztást, ha ennyire fáj a 30 eFt, 15 eFt-ot az extől megkap ha jogerős lesz a válás, csak hogy ezen se fájjon a feje!
- a "ne idegesíts most ezzel drágám, ez nem a te dolgod" lehet még egy ilyen tisztességtelen embertől "jó" válasz, de hiába írnám, hogy ne tervezz egy inkorrekt emberrel, falra hányt borsó lenne a kommentem
(egyébként ez nonszensz- 3 éven belül változott a ptk.- vagy emberünknek egy folyamatosan újradátumozott, aktualizált keresetlevele hever a fiókjában 4 példányban, ráragasztva a 30 eFt-os illeték? :))))- jó gavallér ez a pali az állammal!
Kérdező én nem szeretem az alpári stílust, de meg kell kérdeznem: ennyire vak vagy ennyire buta lennél? Tényleg?
Annyi értelmes válasz jött és itt a válaszolók most annyira egyetértenek- te mégsem látod fától az erdőt.
...csak akkor majd viseld a kiszolgáltatott sorsodat is ilyen erővel és méltósággal- többet és jobban nem tudok neked kívánni, ha nem látod, nem akarod meghallani az itt leírtakat.
(igaz, 39 éves vagyok, de engem ilyen szöveggel 20 éves koromban sem lehetett már h..lyíteni)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!