Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Úgy érzem válságban a kapcsola...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Úgy érzem válságban a kapcsolatunk, mit kellene tennem? Már a babát tervezzük.

Figyelt kérdés
3 éve vagyunk együtt, együtt is élünk. Sajnos gyerek és egyéb dolgok miatt még nem váltak el. A kapcsolatunk nagyon jó,már ott járunk, hogy babát szeretnénk. Simogatja a pocakom és kérdezi, hogy van e már bent bébink.Megkértem, hogy váljon el, mire jönne a baba és az volt a válasz, hogy még nem érzi hogy eljött az ideje a válásnak. Én vagyok csak aki ezt nem érti?? Nem értem őt meg és elbizonytalanodtam.

2016. aug. 15. 21:35
1 2 3 4 5
 11/42 anonim ***** válasza:
100%

őőőő 3 éve együtt vagy egy olyan férfival aki nem vált el de már babát is terveztek? Az szép!

Kérdem én, hogy terveztek babát és, hogy tudsz egy olyan férfivel együtt élni aki nem érzi az idejét, hogy elváljon?

Az emberednek lezáratlan kapcsolata van és összevissza élete akivel te közös jövőt szeretnél tervezni, közben feletted mennek az évek egy ilyen kapcsolatban.

2016. aug. 15. 23:43
 12/42 A kérdező kommentje:
Jogos, kedves utolsó, pontosan leírtad. De mindenkinek olyan fontos egy papír, nem az köt össze két embert. Eddig nekem is egy tárgy volt, amin tulsiklottam. Ma eszméltem fel, hogy miert nem válik ha, ha tőlem akar babát? Férfiak, nincs vélemény? kiváncsi lennék
2016. aug. 15. 23:49
 13/42 anonim ***** válasza:
100%

Érdekes a hozzáállásod és ennek a férfinek nagyon nagy szerencséje volt veled, hogy ennyire hülyének tudott nézni.

Nos az a mondás, hogy a házasság csak egy papír akkor szokták mondogatni, ha még nincs házasság, de ebben az esetben igenis ottvan az a házassági papír és ez nem olyan dolog ami felett csak úgy átlehet siklani. Kérdem én ha csak egy papír mi a fészkes fenéért nem akar elválni? Én nem nyugodnék meg míg konkrét választ erre nem ad mert ez a dolog így nagyon bűzlik a kakitól!

2016. aug. 15. 23:57
 14/42 A kérdező kommentje:
Hát ez az, erre nem kaptam választ.... és ez a furcsa számomra.
2016. aug. 16. 00:15
 15/42 anonim ***** válasza:

"Férfiak válaszára is kiváncsi lennék, hogy mi lehet az ok a háttérben?"

Nézd, itt a férfiak meg a nők is legfeljebb találgatni tudnak, hogy mi állhat a háttérben, amit te nem tudsz, amit veled nem akar megosztani.

Szerintem a lényeg az, hogy ha kettőtök kapcsolata három év után, már együtt élve ott tart, hogy egy ilyen súlyú a kérdésben nem tud, illetve nem akar őszinte lenni hozzád a párod, akkor érdemes lenne átgondolnod, hogy - függetlenül a családi állapotától - te vajon mit jelentesz neki, és mennyire jó ötlet, illetve felelősségteljes döntés a részedről, ha közös gyereket tervezel egy olyan férfival, aki "még nem érzi, hogy eljött az ideje a válásnak".

2016. aug. 16. 07:44
 16/42 A kérdező kommentje:
És mégis hogyan kellene viselkedem? Ha ez miatt elhagyom, az gyávaság és nem vagyok elég kitartó, mert szeretem. Ha pedig még mindig adok időt, akkor csak várunk és nézünk de nem történik semmi. Mit kellene tennem?
2016. aug. 16. 08:34
 17/42 anonim válasza:
100%
Gyávaság? Igen, gyáva vagy, mert maradsz.Nem becsülöd magad annyira, hogy ne alázkodj meg.... Ha szeretnél egyedül is gyereket nevelni,és örökké a szerető szerepben maradni,hajrá.
2016. aug. 16. 08:49
 18/42 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező kérlek nagyon gondold meg ezt a terhességet, mert nagy rizikó lenne.

Összeszokott, valóban egymást felvállalni tudó (jogilag is!) házaspároknak is erőt próbáló életszakasz egy várt és tervezett gyermek érkezése- a ti kapcsolatotok pedig nem áll biztos lábakon.

Végtelenül naívnak gondollak téged. Nincs ezzel semmi baj, csak ne képzeld azt, hogy a te érzéseid egy az egyben a szeretőd érzései is. Hajlok afelé, hogy a jelenlegi helyzet a férfinek valamiért nagyon kényelmes.

(például: a válással neki nem feltétlenül származna előnye a vagyonmegosztásból, jelentős tartásdíjat kellene fizetnie, szégyennek élné meg lelkileg a válást, a családja, szülei elleneznék a válást, esetleg vannak egyéb üzleti/gazdasági érdekeltségei a feleségével vagy annak családjával stb.- semmit nem írtál ezekről)

Most nagyon kényelmes neki: papíron házas, ahogyan ez társadalmilag "elvárható" egy ilyen korú férfitól, de kötelezettsége már nincs otthon.

Közben tud h..lyíteni egy nőt, épp most azzal, hogy "babát tervezünk", mert neked 29 évesen már ketyeg az órád és nem látsz túl ezen.

(a babatervezés jogi/gazdasági részéhez: 29 évesen azért tudod azt, hogy a partnered a házassága fennállása alatt vagyonközösségben él jelenleg is a feleségével, amennyiben nincs házassági szerződésük? Olyan "apróságokkal" együtt, mint az elmúlt 3 évben a partnered által felvett hitelek is ugyan közösek a nejjel, de - az örökséget, különvagyont nem számítva- az általa megteremtett javak is, vállalkozása is stb... szóval adott esetben a lakás is, ahol éltek :) Sőt, ha "pici babucival édeshármasban" megteremtitek a közös szerelmi fészket, akkor a partnered sajnálatos halála után rögtön a feleség és 3 gyermek az örököse, te kevésbé- tisztában vagy ezekkel is?

Ez nem aranyásó hozzáállás, hanem higgadt gondolkodás, ami egy 29 éves felnőtt nőtől elvárható (lenne).

Én még a közös kasszát, közös beruházásokat is nagyon meggondolnám egy ilyen férfival, aki nem szakadt még el a házasságából. Hogy van ez most nálatok? (persze ha eltart, akkor gondolom te sem igyekszel ezen változtatni, de ha magára valamit is adó nő vagy, akkor 29 évesen már van valamid, amit le tudsz tenni az asztalra, így joggal vetődik fel a kérdés, hogy mennyire kölcsönös kapcsolatotok anyagi része legalább)

Szerencse, hogy elbizonytalanodtál, ez egy jó jel.

Lassíts le egy kicsit és ne a nem létező pocakodat simogassátok (ne haragudj, de ez röhejes :), nem kell gügyögni, bébizni és nem kell bekajálni ezt a "mindjárt elválok" szöveget.

Ha a partnered nem érzi, hogy eljött a válás ideje (mit is jelent ez számára pontosan?), akkor ott még vannak olyan anyagi és/vagy érzelmi érdekek, amelyek munkálnak a háttérben, én nem lennék felhőtlenül boldog és nyugodt egy ilyen férfi mellett, akkor sem, ha simogatja a "picike pocikámat, amiben még nincs ott a bébike" :)

Ne a szép szavai alapján, hanem a tényleges tettei alapján ítélj!

Miért olyan nehéz ez 29 évesen?

És hogy tudd, nem a partvonalról "dumálok": 39 éves, elvált nő és anya vagyok.

A válás (amennyiben a felek már nem is élnek együtt, a vagyonmegosztásban és a gyermekek körüli témákban- láthatás, tartásdíj stb.- megegyeznek, úgy a bíróság aktuális leterheltségétől függően még Budapesten is átlagban max. 3 hónap alatt tűznek tárgyalást. A gyermekek miatt lehet mondjuk egy második tárgyalás is, általában +1 hónap, ha mindkét fél lemond a fellebbezési jogáról, akkor 4-6 hónap múlva jogerős is. De simán lehet válni egy körben is.

Azért írtam le, hogy lásd: életed szerelme kicsit csúsztat (nem kicsit)- legalább 6-8-szor elválhatott volna már ennyi idő alatt, ha IGAZÁN akar.

De legalább a keresetlevelet megírhatta volna és beadhatta volna felperesként: nem kell a feleknek egyetértenie sem, elválasztanak, ha csak az egyik fél akar válni (ha esetleg elhitetné veled...)

Nyilván a partnered NEM akar válni.

Milyen minőségű kapcsolatban élsz ezzel a férfivel, ha nem lehet nyíltan megbeszélni és megkérdezni, hogy mi az oka annak, hogy nem vált még el? Hogyan, mikor tervezi, mik a valódi céljai? Hogy tudsz vele egyáltalán ilyen alacsony szintű valódi kommunikáció nélkül együtt élni?

"pocisimike" helyett őszintén beszéljetek. :)

A jelenlegi élethelyzetedben én egy napot nem áldoznék többet egy ilyen mellébeszélőgéppel való együttélésre.

Minden jót.

39N

2016. aug. 16. 10:26
 19/42 A kérdező kommentje:

köszönöm a választ, minden egyes szavaddal jól látod,

naivnak naiv vagyok, de nem annyira, mint irod.

Közös vállalkozásunk van, nagy részt veszek ki a cég életéből és anyagilag is van mit felmutatnom. Nem tart el, közösek a bevételek és a kiadásaink. A feleségnek semmi köze a céghez, nem is beszélnek, csak ha megy a gyerekért ( 1 gyerek van)

Közös vagyon nincs, már rég szétosztozkodtak, egy lábasfedő nincs a közös tulajdonukban.Anyagi ok nincs, érzelmileg nem kötődik oda, csak a gyermekéhez, akit nagyon szeret. és ebben támogatom is.

Az nem tiszta számomra, hogy ha eddig közösen csináltunk mindent és rám épitette a céget és a magánéletét, most hogy felmerült ez a téma, miert nem hajlandó beadni a papirt. Hiszen azt mondja, ez csak egy papir, nincs neki jelentőssége.

2016. aug. 16. 11:57
 20/42 anonim ***** válasza:
100%

18. válaszoló vagyok (39 N)

Közös vállalkozás????

Azt tudod ugye, hogy momentán az ő részét kik öröklik?

Kérlek, rendezzétek a kapcsolatotokat jogilag is, mert ez így nagyon nem jó...

A vagyonmegosztás egymás között végbement fizikailag, de le is van papírozva? (legalább ügyvédi ellenjegyzéssel, vagy méginkább közjegyzői okirattal) Vagy csak széthordták a cuccokat, szóban megállapodtak és kész?

Nem a te dolgod persze, de ha ez utóbbi, akkor azért NINCS jogilag megosztva a vagyon.

A helyedben a saját vagyonom érdekében legalább a ti kettőtök viszonylatában, a vállalkozást illető részem miatt stb. elvárnám AZONNAL a tulajdonrészeink tisztázását, ezzel a válást sem kell megvárni.

Lépd meg ezt, kíváncsi vagyok mit felel rá, mert ez ellen normális észérv nincsen. Ha ebből is visszakozik, akkor komoly gondok vannak/lesznek.

2016. aug. 16. 12:04
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!