Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Ismerkedésnél miért nem lehet...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ismerkedésnél miért nem lehet önmaga az ember?

Figyelt kérdés
A nők elvárják (megjegyzem joggal),hogy a férfi határozott,magabiztos legyen. Ez azért nagy nyomás tesz az emberre. Megfelelni a magabiztos férfi képének. Miért nem adhatja önmagát a férfi?

2015. dec. 14. 10:33
1 2 3 4 5 6 7
 11/70 anonim ***** válasza:

Ez nehéz helyzet, mert ha nem adod önmagad, hosszú távon visszaüt. Lehet, hogy felkelted a lányok érdeklődését, de el is veszíted abban a pillanatban, amikor rájönnek, hogy csak szerepet játszottál.

Viszont ha nem vagy magabiztos, az az élet minden területen komoly hátránynak számít (nem csak a csajozásban, hanem munkában, közösségi életben, de még egy sima hivatali ügyintézésnél, vagy tömegközlekedésnél is!). Szóval jogos igény, hogy lehess önmagad, de neked is törekednek kellene arra, hogy olyan legyen az az önmagad, ami neked jó.

Az az optimális helyzet, amikor valaki törekszik arra, hogy a lehető legjobb önmaga legyen, nem pedig hátradől, és várja a sültgalambot.

Ilyen alapon a nők is mondhatnák azt, hogy elhízhatnak, lehetnek slamposak, lusták, igénytelenek, elvárhatják, hogy a férfi tartsa el őket, mert hát ők ilyenek, és mindenki azt szeretné, ha önmagáért szeretnék... no de azért vannak bizonyos határok, vannak olyan tulajdonságokat, amiket kevésbé lehet szeretni! Ilyenkor az egyén érdeke, hogy ezeken a területeken fejlődjön, és egy jobb önmaga legyen, amit már könnyebb elfogadni!

2015. dec. 14. 11:39
 12/70 A kérdező kommentje:
Én ezt értem,de én ilyen vagyok,ilyen a személyiségem. Ha fejre állok,sem tudok kihozni ebből semmit. De ettől nem tartom magam rossz embernek.
2015. dec. 14. 11:46
 13/70 A kérdező kommentje:
Pl. ha nem vagyok nagy dumás,akkor hogy legyek az?
2015. dec. 14. 11:48
 14/70 anonim ***** válasza:

Már hogyne lehetne fejleszteni? Ez kifogás! Én például két évig jártam pszichológushoz, teljesen átalakult az önértékelésem, sokkal magabiztosabbá váltam társas helyzetekben, meg úgy általában az élet minden területén.

Ha önmagadért nem teszel meg ennyit, akkor milyen alapon várod el, hogy mások elfogadjanak?

Újra felhozom a másik oldalt: ha egy igénytelen, durván elhízott, slampos, lusta nő eléd állna, és azt mondaná, hogy fogadd el olyannak, amilyen, mert ő ilyen és nem tud, nem akar változtatni a helyzetén, te el tudnád fogadni? Tudnád tisztelni, szeretni, vonzódni hozzá, csak mert ő ezt szeretné?

Na pont ilyen a te helyzeted! Teljesen férfiatlanul működsz, de elvárod, hogy férfiként tekintsenek rád! Biztos lenne olyan nő, aki elfogad így is, de hidd el, csak pótlékként. Ha azt szeretnéd, hogy egy nő elolvadjon, amikor ránézel, akkor igenis férfiként kell viselkedned. Vagy ha nem, akkor fogadd el, hogy olyan nőt kapsz, ami ehhez a mentalitáshoz "jár".

2015. dec. 14. 11:55
 15/70 anonim ***** válasza:

Nekem az tetszett a baratomban, h nem magabiztos. Es sokszor az van, amit en akarok. Azota egyutt elunk es hazassagot, gyereket tervezunk a kozeljovoben. Elvezem, hogy tetszik neki, h eroszakos dog vagyok :)

N

2015. dec. 14. 11:59
 16/70 A kérdező kommentje:

Akkor mit tegyek? Túlzottan érzelmes vagyok,ezt nem szeretem magamban. Pszichológus? Már gondoltam rá. Még nem jutottam el oda. Mégis mit tudna tenni? Megdob pár közhellyel?

Olvasgatok önfejlesztő könyveket,hátha.

Nem tudok nagy dumás,vagány alak lenni. Szolidabb férfi vagyok.

2015. dec. 14. 12:00
 17/70 A kérdező kommentje:
vagy játsszam el,hogy én vagyok az alfahím? Annyit egy nő sem ér,hogy szerepet játsszak. Inkább leszek egyedül és önmagam.
2015. dec. 14. 12:01
 18/70 anonim ***** válasza:

"Mégis mit tudna tenni? Megdob pár közhellyel? "

Na és az önfejlesztő könyvektől mit kapsz? Sok-sok közhelyet, és pár hasznos tanácsot, amiket nem is értesz, hogyan kellene megvalósítani.

De a valódi segítséget élből elutasítod. Elárulom: egy jó terapeuta nem ad tanácsokat. Nem mondja meg, hogyan kellene működnöd, hanem szépen elvezet önmagadhoz, segít megérteni, hogy miért váltál olyanná, amilyenné váltál, és segít kifejleszteni a SAJÁT megoldásaidat, amiket TE MAGAD tudsz működtetni az életedben.

De az is egy megoldás, ha kivonulsz a világból és magadban nyalogatod a sebeidet. Ideig-óráig bírni fogod, aztán úgyis elkezdesz más megoldást keresni. Most elvesztegethetsz még éveket, vagy kérsz szakmai segítséget és akkor közelebb kerülsz a megoldáshoz.

2015. dec. 14. 12:07
 19/70 A kérdező kommentje:
Felkeresek egy szakembert,amint lesz rá időm,pénzem.
2015. dec. 14. 12:10
 20/70 A kérdező kommentje:
Vagy keresek online pszichológust. Így ki sem kell mozdulnom otthonról,és segítek is magamon.
2015. dec. 14. 12:12
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!