Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogy jelezzem finoman a páromnak, hogy ne rajtam spóroljon?
Kb. fél éve vagyunk együtt, az elején mindenben a kedvemben járt, sok közös programunk volt, amikor elmentünk, a legjobb helyekre vitt és meghívott (előre szólt, hogy ő hív meg).
Én igyekeztem sokféle módon viszonozni, más alkalmakkor én hívtam meg, mindig vittem valamit, amikor hozzá mentem, főztem neki sokszor, stb.
Az utóbbi időben viszont teljesen megváltozott a helyzet. Kitalálta, hogy ő spórolni akar, és alig van közös program, mindig mindent centizgetve felezünk, úgy, hogy én továbbra is főzök neki, amihez én veszek minden alapanyagot, viszek neki ezt-azt.
Múltkor is kérdezte, hogy beülünk-e valahová, mondtam, nincs nálam pénz. Erre közölte, hogy akkor nem. A problémám ezzel az, hogy kb. 2 héttel előtte nála nem volt pénz és én akkor természetesnek vettem, hogy meghívom.
Szóval míg korábban oda-vissza működött, most már csak én költök rá.
Én megértem, hogy spórol, de ha abból áll a kapcsolat, hogy a lakásban ücsörgünk, és ha én nem viszek enni-inni, akkor nincs otthon semmi, úgy nem igazán érzem jól magam.
Hogy tudnám ezt finoman jelezni? Férfiak, ti miből értenétek? Nem kitolni szeretnék vele, és magammal, hanem értelmesen megbeszélni!
Végigolvastátok egyáltalán a kérdést? Olyan felháborító, hogy felesben szeretné fizetni a programokat, hogy emiatt megérdemli a verbális megkövezést?
Hogy a kérdésre is válaszoljak, megmondanám neki, hogy mások az elvárások, ha neki csak így jó, akkor viszlát. Mindenketten találtok olyat, akivel hasonló az anyagi elképzelésetek is és mindenki boldog lesz.
Főleg, ha parazita.
Mire föl amúgy...?
Kedves félreértelmező válaszadók! Ha pontosan elolvastátok volna a kérdést, akkor látnátok, hogy korábban egyenlő arányban szálltunk be a kapcsolatba, most pedig csak én szállok be.
Az sem igaz, hogy ő magának vásárol, mert magának SEM! Konkrétan egy ásványvízzel nem tud megkínálni, ha hozzá megyek.
Amikor összejöttünk, örültem, hogy olyan férfival hozott össze a sors, aki illik az én életstílusomhoz, igényli a sok közös programot, szereti élvezni az életet. Én ilyen vagyok, ilyen ember illik hozzám. Egy kapcsolatban nagyvonalú vagyok a párommal, örömmel adok neki (anyagilag is költök rá), és jólesett, hogy ő ezt viszonozza is.
Aztán kitalálta, hogy ő most a hosszú távú céljaira tesz inkább félre, és innentől egyoldalúvá vált a dolog. Nekem ebben az a gond, hogy amíg egyedül van, az ő dolga, hogy mire költ, hogyan éli az életét, hogy napokig elvan vajas kenyéren, hogy hónapokig nem megy sehova. De jelenleg az a helyzet, vagy teljesen le kell mondanom a számomra fontos dolgokról, vagy pedig nekem egyedül kell finanszíroznom mindkettőnk számára. Ismétlem: amikor összejöttem vele, pont az volt benne szimpatikus, hogy úgy viszonyul az élethez, ahogy én is, és időközben ez változott. Jelenleg úgy érzem, hogy az ő életmódjával én nem tudok azonosulni, az számomra nem egy élhető életmód, és mivel együtt vagyunk, engem is érint a dolog.
Arról szó sem volt, hogy tartson el! Van saját jövedelmem, nagyjából azonos keresetünk van. De amióta nekem kell többel beszállni a kapcsolatba, azóta rosszabbul állok.
Akkor hagyd el és keress egy másik hippit magad mellé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!