Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » A barátnőm lelkileg instabil....

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A barátnőm lelkileg instabil. Vagy, hogy mondják. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

A barátnőm velem egyidős és 1 hónapja járunk, viszont a testi közeledésnél, a kézfogásnál tovább nem mer menni.

Ennek az az oka, hogy a volt barátja megerőszakolta őt többször is, durván csókolta, ráerőltette a szexet, mikor nem volt rá kész. Semmi szerelem nem volt a kapcsolatukban, a barátnőm csak félt tőle, a srác meg csak a testére vágyott. A barátnőm nem mert szólni vagy szakítani és csak akkor szólt a szüleinek majd a rendőrségnek, miután a srác szakított vele. Akkor már nem tudott mit tenni a rendőrség, mert nem volt bizonyíték.

Ez olyan fél éve volt.

A barátnőm jár pszihólógushoz, de még mindig nagyonsok roham tőr rá. Van olyan is, hogy csak fogom a kezét, minden normális és ő egyszercsak, hirtelen megijed, elkezd remegni, a kezét nem meri elhúzni, de azonnal sírni kezd és könyörög, hogy ne bántsam, pedig én soha nem tenném, mert szeretem. Egyszer megpróbáltam megcsókolni és összeesett. Nagyon megijedtem én is. És sajnos hetente háromszor-négyszer a szobájába zárkozva zokog. A szüleit már ismerem és nagyon jól ki is jövök velük. De ilyekor nem tudom én se és a szülei se, hogy mit tegyünk... Az orvosa aztmondja, hogy csak idő és támogatás kérdése és megjavul az egész. Amúgy teljesen normális, önzetlen, szeretetreméltó lány.

Hogyan segíthetnék neki? Mit tegyek, ha zokogni kezd hirtelen? Mit tegyek a ezeknél a heti három-négy alkalmas dolgoknál?

NEM AKAROM CSAK AMITT ELHAGYNI, MERT NEKI ILYEN SORS JUTOTT, Ő NEM TEHET RÓLA ÉS NEM ÉRDEMLI MEG, HOGY EMIATT LEHAGYJAM ÉS SZERETEM ŐT SZÍVBŐL! (ezt azér mondom, mert olvasgattam az oldalt és sokszor mondtok olyanokat, hogy nincs mit tenni, hagyd el)

Köszi

17/F

2010. márc. 14. 23:49
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/77 A kérdező kommentje:

01:21

Köszönöm a válaszod! Remélem az, hogy ennyien ez egész helyzet mögött csak a rosszat látják, annak az az oka, hogy a kérdés "csábító" és muszáj volt magyarázniuk egyet, hogy növeljék az egojuket.

Köszönöm a tanácsaidat is!

01:22

A szülei között is voltak balhék és nem nagyon figyeltek a balhék közben a lányukra, de ez az eset őket is közelebb hozta, hogy a lányuknak biztos családi környezetet biztoítjanak.

01:41

Amikor feltettem a kérdést én egyszersem a szex miatt tettem. Tisztában vagyok vele, hogy nagyon-nagyonsok idő, mire csak a szex fogalmának közelébe kerülünk.

Amit mondasz jó technika, csak olyan rossz látnom, miközben nem tehetek semmi, hogy ne legyen neki ennyire rossz. Ha lehetne átvállalnám helyette, de sajnos nem lehet..:(

01:42

köszi! :)

2010. márc. 15. 01:47
 52/77 A kérdező kommentje:

01:42

És meg sem érné neki amugy eljátszani ezt...minek? Hiszen ha csak az én szeretetemre menne ki, azt amúgy is megkapná. Másmiatt viszont nagyon nem tehetné...

Meg ti nem láttátok őt akkoriban, mikor a bíróságra jártak. Ha láttátok volna az arcát vagy csak a hangját (amin szinte mindig hallatszodott a sírás) akkor nem vádolnátok olyanokkal, hogy csak tetteti...Szerencsére már javult a helyzet és tényleg csak ilyen testi érintkezéseknél fordul elő kiborulás, meg az a heti 3-4 alkalom.

2010. márc. 15. 01:50
 53/77 anonim ***** válasza:
51%
Ha én pánikrohamot kapnék az érintéstől, nem vigasztalna az ölelés.
2010. márc. 15. 01:51
 54/77 A kérdező kommentje:

Ki beszélt itt ölelésről?

Amúgy nem mindig kap rohamot. Minden normális, fogjuk egymás kezét, van olyan, hogy órákig, csak akkor hirtelen valamilyért kitőr belőle. az orvos szerint a legártatlanabb dolog is emlékeket idézhet fel benne.

Az ölelés az majd sokára...ha megnyugodik...:D

2010. márc. 15. 01:54
 55/77 anonim ***** válasza:
Szerintem beszélgess vele sokat (bár lehet, hogy nem mondok újat). Már nem úgy értem, hogy a történtekről! Gondolom te is tudod, hogy nem jó ötlet kérdezősködni tőle az eset kapcsán. De ha magától esetleg tud beszélni róla, az már tökjó. Meg egyáltalán, ha már képes volt kimondani, hogy őt megerőszakolták, akkor egész erős, jó úton halad. Mindenesetre a soksok beszélgetés bármiről, ami neki jól esik, szerintem nagyon megnyugtató, és hosszú távon is jó hatással lehet. De persze a gyógyítás elsősoban a pszichológus dolga. Te csak akkor menj bele a témával kapcsolatos beszélgetésbe, ha biztos, hogy nem szar neki (pl ha ő kezdeményezi).
2010. márc. 15. 02:06
 56/77 A kérdező kommentje:

Az orvos már velem is beszélt és ő ajánlotta, hogy próbáljak neki én is segíteni, mert ő úgy vette észre, hogy a barátnőm engem tényleg önzetelnül és igazán szeret, csak a történtek miatt van sokkban és nemmer közeledni, közben meg fél, hogy emiatt elhagyom...Kicsit bonyolult, de én mindent megteszek a gyógyulásáért.

Köszi!!

2010. márc. 15. 02:13
 57/77 anonim ***** válasza:
Akkor biztos igaza van az orvosnak, aki nálam némileg behatóbban ismeri a szitut:) Ha így szeret téged, azt jó hallani, mert ezek szerint képes az erős kötődésre új kapcsolat esetén (mondjuk nem vagyok orvos, szal nemtom milyen összefüggések vannak e dolgok között..), de folyamatosan éreztesd vele, hogy ez kölcsönös, és eszed ágában sincs otthagyni.
2010. márc. 15. 02:20
 58/77 anonim ***** válasza:
Amúgy meg kellemes séták, teázás, sörözés, rajzfilmnézés, kertisütés, stb (a mozit direkt nem mondtam, az filmfüggő..)
2010. márc. 15. 02:23
 59/77 anonim ***** válasza:
Ja és közben azért figyelj oda magadra is, hogy elkerülhesd a szakítás jelenleg legvalószínűbb esetét: azt, hogy ahogy ő egyre jobban lesz, te egyre megviseltebb, fáradtabb.. Nyugi, ezt se tartom annyira valószínűnek, csak azért írom, mert ilyen fiatal korban még esendőbbek a párkapcsolatok (tisztelet a kivételnek). Persze most az ő lelkiállapota az elsődleges, de azért csöndben figyeld a sajátodat is, azért nehogy paráid legyenek a végén neked is.
2010. márc. 15. 02:50
 60/77 anonim ***** válasza:
0%
Támaszd ki.
2010. márc. 15. 14:05
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!