Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » A barátnőm lelkileg instabil....

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A barátnőm lelkileg instabil. Vagy, hogy mondják. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

A barátnőm velem egyidős és 1 hónapja járunk, viszont a testi közeledésnél, a kézfogásnál tovább nem mer menni.

Ennek az az oka, hogy a volt barátja megerőszakolta őt többször is, durván csókolta, ráerőltette a szexet, mikor nem volt rá kész. Semmi szerelem nem volt a kapcsolatukban, a barátnőm csak félt tőle, a srác meg csak a testére vágyott. A barátnőm nem mert szólni vagy szakítani és csak akkor szólt a szüleinek majd a rendőrségnek, miután a srác szakított vele. Akkor már nem tudott mit tenni a rendőrség, mert nem volt bizonyíték.

Ez olyan fél éve volt.

A barátnőm jár pszihólógushoz, de még mindig nagyonsok roham tőr rá. Van olyan is, hogy csak fogom a kezét, minden normális és ő egyszercsak, hirtelen megijed, elkezd remegni, a kezét nem meri elhúzni, de azonnal sírni kezd és könyörög, hogy ne bántsam, pedig én soha nem tenném, mert szeretem. Egyszer megpróbáltam megcsókolni és összeesett. Nagyon megijedtem én is. És sajnos hetente háromszor-négyszer a szobájába zárkozva zokog. A szüleit már ismerem és nagyon jól ki is jövök velük. De ilyekor nem tudom én se és a szülei se, hogy mit tegyünk... Az orvosa aztmondja, hogy csak idő és támogatás kérdése és megjavul az egész. Amúgy teljesen normális, önzetlen, szeretetreméltó lány.

Hogyan segíthetnék neki? Mit tegyek, ha zokogni kezd hirtelen? Mit tegyek a ezeknél a heti három-négy alkalmas dolgoknál?

NEM AKAROM CSAK AMITT ELHAGYNI, MERT NEKI ILYEN SORS JUTOTT, Ő NEM TEHET RÓLA ÉS NEM ÉRDEMLI MEG, HOGY EMIATT LEHAGYJAM ÉS SZERETEM ŐT SZÍVBŐL! (ezt azér mondom, mert olvasgattam az oldalt és sokszor mondtok olyanokat, hogy nincs mit tenni, hagyd el)

Köszi

17/F

2010. márc. 14. 23:49
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/77 A kérdező kommentje:

"kívánja ő is"

öm..én egyenlőre olyanra h szex még csak gondolni sem akarok vele. egy ilyen témájú beszélgetés nagyon sokat lerombolhat a felépített "lelki békéjéből"

2010. márc. 15. 00:26
 32/77 anonim ***** válasza:
hát pedig ha fél éve volt a feljelentés eléggé kilóg a lóláb,hogy vagy nem volt komolyan megalapozható az eset-pl a rendőrnek azt mondta,hogy nem kényszer hatására volt szex és ilyen esetben kényszer a lelkiterror,a fenyegetettség,a ráutalás,szóval nem kell,hogy leteperje,kb egy szúrós tekintetér is már előzetesbe rakják-vagy nem is volt feljelentés.mindenesetre jegyzőkönyvet kellett volna kapnia.
2010. márc. 15. 00:26
 33/77 A kérdező kommentje:

00:25 meg se hallottam...

00:24 am köszi!

2010. márc. 15. 00:27
 34/77 A kérdező kommentje:
a nyomozásról mondom nem tudok sokat!
2010. márc. 15. 00:27
 35/77 anonim ***** válasza:
Hát Te elég fafejű vagy, Miszter.
2010. márc. 15. 00:28
 36/77 A kérdező kommentje:

00:28

ezt már nem is veszem magamra... válaszokat kértem nem ilyeneket...

2010. márc. 15. 00:29
 37/77 anonim ***** válasza:
Mondd neki, hogy ha szeretne valamit akkor ő lépjen. Látja, hogy nem akarod túlságosan de azért vágysz rá akkor könnyebben fel fog engedni.
2010. márc. 15. 00:36
 38/77 A kérdező kommentje:
ez jó ötlet, köszi!
2010. márc. 15. 00:38
 39/77 anonim ***** válasza:

hát nem tudsz sokmindent csinálni vele. remélem teljes szívedből szereted a lányt é ő is szeret téged minimum annyira, hogy ne akarjon téged elveszíteni. vagyis nem tudom, hogy a lány mit érez irántad, de azt se, hogy te mit érzel iránta. na ezt jól elmagyaráztam.

na azt akarom már egy ideje kinyőgni (csak kicsit fáradt vagyok) hogy legyél vele sokat, mosolyogtasd meg és fogd a kezét. ha elkezd remegni engedd el míg meg nem nyugszik. addigis nézz a szemébe és sugalld azt, hogy szereted. és amikor ez van, hogy remeg mond sokat, hogy szereted és nem kell félnie, nem fogod bántani. ha abbahagyta a remegést várj 10-15 percet és megint fogd meg a kezét. így elöbb utóbb el fogtok odáig jutni, hogy sokáig foghatod a kezét. a kézfogáshoz való szoktatás közben nagyon ritkán adj puszit az arcára vagy a homlokára. de tényleg ritkán. mindíg biztosísd afelől, hogy nem bántot. bátorítóan símogasd meg a hátát vagy a fejét (ha csak jobban remeg ne csináld). mindíg mosolyogj rá szeretett teljesen és bíztatóan. ha összejön hébe-hóba öleld meg. de sose tégy hirtelen mozdulatot. elöbb-utóbb már ő maga fog arra vágyni, hogy megfogd a kezét, vagy megsimogasd. de nem biztos, hogy fog szólni, hisz fél, hogy újra csalódik. mindíg biztosítsd afelől, hogy szereted. sétáljatok sokat kellemes és nyugodt helyen (vagy ott ahol ő biztonságban érzi magát) lényeg, hogy érezze a stabil biztonságot. mindíg védd meg. ha meg épp olyan a szitu, hogy nem tudod megvédeni akkor légy támasza és vígsztald meg, de tudatosítsd benne, hogy pasi vagy.

talán az egész gyógyulási folyamata évekig is eltarthat szóval erre számíts. ha nem vagy hajlandó végigcsinálni vagy úgy gondolod, hogy van rá esély, hogy leunod az egészet akkor még az elején hagyd el.

tudod ennek az egésznek vagy egy kicsi pozitívuma is. igen jól látod ne néz rám mint az elmebetegre. mire minden rendbejön a lányban addigra úgy fog kötődni és ragaszkodni hozzád és szeretni téged amit el sem tudsz képzelni.

(onnan tudom, hogy nekem is volt súlyos lelki sérelmem és az a fiú aki segített még ma is a szívemben él. pedig az egésznek 3 éve és azóta nem is láttam a fiút.)

szóval kitartást és sok szerencsét és jó sok lelkierőt az elkövetkezendő időkre :D

L/18

2010. márc. 15. 00:39
 40/77 anonim ***** válasza:
amúgy 00:25-nek igaza van:az élet alapszabálya,ami kegyetlen és visszatérő,de nem tanulnak belőle.
2010. márc. 15. 00:39
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!