Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A kedvesem zsidó, Az én családom pedig erősen jobboldali, a kapcsolatunkat tiltják, mit tegyek?
kerdezo!!
-de arrol miert nem irtal eddig hogy pl,;-a fiu szulei mit szolnak a kapcsolatotokhoz??
-plane ha ismerik az Apadek nezeteit!!!
28/42!
orvos latott mostanaban fiam??
surgosen keressen egy kituno Psych-t!!talan segit...!!
-(egy ZSIDO)-
)Az ő családjánál is voltunk,ők normálisan viselkedtek velem,nem érztették,h egy "senkiházi gój "lennék,ahogy apám mondta ezzel kapcsban.
Mondjuk itt nem errol volt szó??
kerdezo!
a "goy" szorol csak ti hiszitek hogy "olyan" ertelmu lenne!!
nem az!!semmifele pejorativ ertelme nincsen!!
a szo csupan azt jelenti,;-"nem zsido"!!ennyi es semmi mas!
a heber nyelvben csak ket jelzo ismert erre;
1,;-anahnu yehudim=mi zsidok
2,;-goyim=nem zsidok!
amugy a szot-(gimel,yud,)-latin betus formajaban "y"-nal kell irni a heber yud-betu miatt!!
:D Megint 1 éjszakai válaszoló, de koránsem olyan sötét gondolatokkal, fõ a remény! Próbáljuk meg!
( Kicsit hosszú lett, bocsi, megnéztem, mit húzhatok, nem találtam. Talán, mert késõ van. :) )
1) Ha valami NEM megoldás, hát a feljelentés biztosan nem az.
( Hisz Te is szereted Apádat, Õ is Téged. )
2) A lényeg sztem egyik nagybetûs mondatodban van:
"NEM LENNE BAJA A FIUVAL HA NEM ZSIDÓ LENNE"
Ha megoldást keresünk itt meg kell kérdeznünk, miért is? Miért baj Apádnak, hogy választottad zsidó? Mi baja a zsidókkal.
Sajnos innen két lehetõség van:
( Nem Te vagy az elsõ, akivel ilyesmi elõfordul :) )
Egy régebbi eset, ami vigasztaló, bátorító lenetne, de sajnos esetedben mégse:
A lányos Apának vpltak zsidó barátai, akiket nagyra becsült, a háború alatt bujtatott néhányat, a srácot évek óta ismerte és a legjobb véleménnyel volt róla, különbözõ ünnepeken hol egyik, hol másik családnál voltak EGYÜTT, mégis, amikor a lány bejelentette, hogy össze akarnak házasodni, az Apa azt mondta: szó se lehet róla.
A lány természetesen köpni nyelni nem tudott, majd elbõgte magát ( nem tudta, hogy a tilalom miatt, vagy, hogy az Õ Papája így ... ), majd amikor nagy nehezen szóhoz jutott, kérdezte miért, hogyhogy, amikor eddig ..., stb. Mire az Apa: igen, igen, persze, persze, de a csalÁDBA ... ??!! ( Megpróbáltam a hanglejtést érzékeltetni. )
Az eset azért lehetne bíztató, mert az az Apa nagyon nagyon szerette kedvenc kislányát, így nem tudott sokáig ellenkezni Vele, ott volt az esküvõn is, utána is és "boldogan éltek, míg meg nem haltak", szóval, hogy minden rendben lett. És nem mentek szét. :)
Csakhogy a Te eseted nehezebb, mert annak az Apának tulajdonképp nem voltak elõítéletei.
A Te apukád viszont azt mondta: a zsidók szemében Te egy "senkiházi gój" vagy, mert a zsidók így gonolkodnak a nem zsidókról. És itt van a baj.
Ez természetesen szamárság ( onnan tudom, hogy én is zsidó vagyok, ha már olvastál vhol, tudhatod, gyárilag, minden õsöm az volt :) ), csakhogy ezt így hiába mondod egy elõítéletes embernek.
Valahogy szép lassan kell meggyõzni arról, hogy a zsidókkal szembeni elõítéletei gész egyszerûen TÉVEDÉSEK.
Legjobb, ha nem mindjárt ezzel kezded, hanem elõveszed a "nõi praktikákat" ): "Apu, most mondd, de komolyan, tényleg szeretsz emgem?" "Értsd meg, én szeretem azt a srácot (pasit, ürgét, fiút - ahogy használod ), nem akarhatod, hogy ne legyek boldog", stb, ha Anyunak nem volt baja a sráccal, szóval melletted, akkor ilyen tanácsokat Tõle kaphatsz.
Ha azután Apukád elkezd érvelni a zsidókkal szembeni elõítéleteivel, akkor lehet próbálni megmagyarázni.
Most hadd ne írjak arról a szóról, hogy "gój", mert többször kérdés is volt, akkor írtam, meg talán máskor is, a lényeg, hogy nincss semmilyen negatív tartalma, illetve annyi, hogy "nem közülünk való". De még ez sem kötelezõ, mert a rendes emberre ( mármint, ha nem zsidó ) héberül azt mondják: gér cedek, ami szó szerint azt jelenti: "igaz idegen", tehát igaz ember.
Ja és a nem zsidó nõ, az nem gój, hanem siksze. A gój az férfi. Részletesebben ( olyat keress, hogy nneddudgi válasza, persze, némelyik másik is értelmes ) :
http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__egyeb-ker..
http://www.gyakorikerdesek.hu/emberek__egyeb-kerdesek__43886..
http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__4..
http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__5..
A többire is találsz. Azután meg lehet kérdezni, hogy hány zsidót ismer személyesen és azok milyenek?
Ha azt kezdi, hogy "a zsidók csinálták Trianont", ez természetesen szamárság, de megint nem lehet így mondani, 1) senkit nem lehet meggyõzni úgy, hogy lehülyézed, 2) mégiscsak Apád, akinek tisztelettel tartozol. Akkor is, ha Neked van igazad.
Tudod:
"1. szbály: a fõnöknek mindig igaza van
2. szaály: ha kivételesen nincs igaza, akkor automatikusan az elsõ szabályt KELL alkalmazni." :)
Azt lehet mondani, hogy Te másképp tudod. Esetleg le fog hülyézni, taknyosozni, akkor "persze, de hátha mégis ... Apu gondolj bele"
Ja, és ne, miközben meccset néz! :)
Szokásos még: Kun Béla, Szamuely és az 1919-es kommün, meg rákosi és társai - a Te fiúd nem Kun Béla, nem rákosi, stb szal két tucat "zsidó származásút" ( azértt írom így, mert tényleg közük nem volt a zsidósághoz azon kívül, hogy annak születtek, maguk sem tartották magukat zsidónak, hanem kommunistának ), szal két tzatot mégsem lehet ráhúzni az egész magyar zsidóságra. Amúgy '19-ben az ellenforradalmárok között is voltak szép számmal zsidók ( [link] ), rákosi is küldött Recskre zsidókat is.
Ne számíts gyors sikerre, de talán nem reménytelen.
És elsõsorban mindig a szeretetre építs!
És sose feledd: "a hang ( hangnem, hanegminõség ) teszi a zenét", szóval nem mind1, hogy ugyanazt milyen hangnemben mondod. Te vagy, aki kérsz. ( Akkor is, ha Neked van igazad )
Viszont van egy másik komplikáció:
Ha párod, vagy a szülei vallásosak, esetleg zavarhatja õket, hogy ha összeházasodtok és gyereketek lesz, õ a zsidó vallási jog szerint nem számít zsidónak, mert eben az értelemben "zsidó, akit zsidó anya szült, vagy aki betért". ( Akkor is, ha esetleg felnõttként már húsz vallást kipróbált, a zsidó közösség elfogadja zsidónak. )
Ha érdekel, a betérésrõl itt: [link] ( A szerzõ kicsit sietett, lehet, hogy itt ott fejtörést okoz, de megfejthetõ ) A cikkbeli linkek hibásak, ezek a jók: [link] ; [link]
Ugyan nem tartozik szorosan ide, azért nem fog ártani: a sexszel (ha) nagyon vigyázzatok, ma már van sokféle lehetõség, lehetõleg ne legyen kürett, mert az peches esetben késõbb bajt csinálhat. Szóval megelõzés !! Hogy milyen tabletta, azt orvostól !! ( Na persze abszolut biztos a csak tea - nem elõtte, nem utána, hanem helyettte :D )
Lehet, hogy az alábbi már felesleges, de érdekes, hát leírom:
Fura helyzet lehet, ha késõbb az jutna eszetekbe, hogy éltek - akkor már férjed - "hazatérési jogával". Ez minden zsidót megillet, tehát, hogy Izraelbe nem "bevandorol", hanem "hazatér", ami azt jelenti, hogy egész rövid idõ alatt kap letelepedési engedélyt és ha talált lakást és megélhetést, akkor állampolgárságot is.
Ebbõl azért lehet furcsaság, mert a törvény is úgy határozza meg, hogy ki zsidó, cskhogy annyival liberálisabb, hogy "a zsidó identitás rászáll szintén a zsidó gyrmekére, unokájára, házastársára, gyrmekének, unokájának házastársára, kivéve, ha saját akaratából megváltoztatta a vallását".
Vagyis, ha éltek ezel a törvénnyel, férjeddel együtt seperc alatt Te is megkapod mindazt, amit a férjed, gyerekeitek is, DE ami a gyereket illeti, õket a zsidó vallási közösség nem fogadja el zsidónak, Téged sem. Csak, ha betérsz. A gyerekeket, ha ez a születésük elõtt történik. Vagy, ha késõbb õk maguk térnek be.
Azért nem biztos, hogy ezt kell erõltetni, mert az izraeli csajok ... hogy is mondjam, ... szóval nagyon jó rájuk nézni :) és vannak közöttük, akárcsak máshol, akik nagyon nem buták. Az is igaz, hogy ott mindenki nagyon gyerekcentrikus, szal asszem az nem fordul elõ, hogy egy apukát elszeretnének gyermekei anyjától.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!