Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért táplálnak reményt itt a lányok a nem vonzó pasikba, miért nem mondják meg konkrétan a kegyetlen valóságot, hogy lehet egyedül fognak meghalni?
És ismét beigazolódott: az igazság fáj. (csak nézd a pontokat)
Részemről ennyi, találkozunk a következő rinyálós kérdésénél!
51-es nagyon érdekes dolgot írtál le, és valahol igazad van...sosem tagadtam, hogy a külső semmit sem jelent csak azt tagadom, hogy mindent az jelentene. (ahogy a kérdező mondja)
Tény h elsőre talán dominánsabbnak tűnik egy magasabb srác, azonban ha az ember komoly kapcsolatot kezd a dolog összetettebbé válik. (nekünk pl volt az osztályba 2m-es síró fiú)
Nálam pl a dominancia az irányítóképességben mutatkozik meg nem csak a külsőben. Ebbe persze beletartozik a szervezőképesség, hogy biztonságban érzem e magam mellette mind fizikailag (tehát bátorság) mind anyagilag (igen azt sem tagadom, hogy nem hátrány ha az ember partnere egy szorgos dolgozó egyed munkanélküli helyett) mind érzelmileg. (stabil lelki állapot)
Nos ezek nem külsőleges tulajdonságok...és akkor nem beszéltünk a többi belső értékről.
53: Tény, hogy komolyabb kapcsolatban már összetettebbé válik a dolog, de nem érdemes ennyire előre sietni. Mivel még sosem volt senkim, így csak prekoncepció: de szerintem mielőtt eldönti egy ember, hogy hosszabb távra akar-e valakit, meg kell ismernie. (Itt bejön rengeteg belső tulajdonság, amik szintén fontosak.) Viszont itt a baj, hogy általában a ronda fiúk esélyt sem kapnak rá, hogy megcsillanthassák a belső értékeiket. Ez sem lehetetlen, más stratégia kell hozzá, pl. társaságba eljárva, nem olyan nyomulósan. Csak éppen az a baj, hogy megint jön a pofon: ha egy lánynak belsőre bejössz, de a külsődhöz nem tud vonzódni, akkor jön a csak barát kategória.
A dominanciához meg amit írtál tulajdonságok, szinte mind külső alapján is megállapítható, noha némelyik nem egészen tudatos. A szervezőképesség pl. intelligenciát igényel, és az arckoponya bizonyos részei alapján ösztönösen megtippeljük, vajon mennyire lehet intelligens az, aki előttünk áll. A fizikai biztonsághoz hozzátársítható az izomzat fejlettsége, az anyagihoz pedig egy hamis, nem valódi, ám szembetűnő külső jegy: az öltözködés. Bármilyen hihetetlen, az érzelmi stabilitásra is tesz az agy előzetes megjegyzéseket: pl. az ápoltság utalhat az illető érzelmi stabilitására (pl. egy depresszív ember hajlamos elhanyagolni magát). Szóval megint oda lyukadtunk ki, hogy lényegében a külső számít igazából.
37-es válaszolónak címezném a kérdésem,elég egyszerű lesz.
nos én is nekiálltam már változtatni magamon,és szeretnék is próbálom is.Nos az lenne a kérdésem,hogy hogyan kerültél be abba a baráti társaságba?Erre lennék kíváncsi,mert onnan már szerintem nekem is menne a dolog,csak oda bekerülni nem tudom hogyan lehet,vagy lehet-e egyáltalán. :)
54- na végre valaki akivel jól lehet beszélgetni :) :)
Nos tény h aki nem szép (bár ez még mindig relatív fogalom) nehezebb dolga van sok esetben...bár nem hinném,hogy lehetetlen a dolog. És sokszor egy csúnyább ember sokkal odaadóbb egy kapcsolatban, pont azért mert meg tud becsülni egy kapcsolatot. Így szerintem vannak lányok akiknél ez előny is lehet...
Én sem vagyok az a 10 pontos csaj szemüveges vagyok van rajtam pár plusz kiló, és a rövid színes hajam sem az ami minden pasinak bejön. Viszont kommunikatív vagyok, és eljárok társaságokba ahol az előnyös tulajdonságaimat domboríthatom ki.(szerepjátékos csapatokban a kreativitásom, zenés csoportokban a tehetségem) és ez sokat segít, hogy esetleg túllássanak a külsőmön, és meglássák mi a vonzó bennem.
56: Főleg idősebb lányoknál tényleg jobban számít az odaadás, de ennek oka, hogy esetleg már csalódtak a szépfiúkban. Na most akkor a ronda pasi csak valami másodrangú pótlék lenne? Kissé degradáló. Ezek után meg mire legyen önbizalom? (Ami amúgy kevésbé rajtunk múlik, mint a külső körülményeken: az önbizalom az eddig sikeresen teljesített feladatokból eredő magabiztosság, lévén ha ezt is meg tudtam csinálni, akkor most is fog menni. Csajozás nyelvére lefordítva az önbizalomtól duzzadók esetére: ha eddig ennyi és ennyi lánnyal jöttem össze, akkor miért ne sikerülne. Ezt a logikát megfordítva a sikertelenek felé: ha eddig sem jött össze, akkor most miért jönne. Az önbizalom szóban az "ön" jelentése: önismeret: az agy előzetesen a tapasztalatokból felméri a helyzet lehetséges kimeneteleit, ami alapján dönt végül az ősi "harc vagy menekülés" opciók közül. De nagyon elkanyarodtam a tárgytól.)
Nyilván a nők esetében is számít a külső, de a belső tulajdonságok többet nyomnak a latba. Ennek rengeteg magyarázata van, hogy egy nő pl. miért talál könnyebben társat magának: lehetne demográfiailag elemezni (férfitöbblet van a fiatalabb korosztályban), lehetne szexuállbiológiaig (a nők több energiát (forrást) használnak fel az ivarsejt előállítására, melynek száma ráadásul véges is, így jobban válogatnak a lehetséges partnerek közül), de még jó pár diszciplina területéről átvett nézőponttal is. Nem állítom azt, hogy nőként olyan könnyű a helyzet, csak azt hogy lényegesen könnyebb.
Értelmetlen az élete? Úgy érzi leírták, senkinek sincs Önre szüksége? Ez
nem igaz! Jelentkezzen a Bp-i Állat és Növénykertbe takarmánynak.
Én értem, és valahol jogos, hogy ez egy ördögi kör. (nincs pozitív megerősítés, nincs önbizalom, ismételten nincs pozitív megerősítés)
De mivel az ember a másik gondolkodásmódján nem tud változtatni csak a sajátján a megoldást is csak ő viheti véghez. Ergó bármilyen nehéz ki kell törni az ördögi körből...
Lehet, hogy nem lesz azonnal csaja, lehet, hogy nehéz harc lesz, de még mindig jobb mint ülni és várni a csodára, nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!