Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Szerelem=féltékenység, féltéke...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Frigg kérdése:

Szerelem=féltékenység, féltékenység=szerelem?

Figyelt kérdés

A véleményetekre lennék kíváncsi. Csupán érdekel az elméleti része, ki hogyan áll ehhez. Ti mit gondoltok erről? Arról érdeklődnék, hogy ha van valaki, akire már féltékeny vagy, akkor az automatikus azt is jelenti, hogy komolyabban vonzódsz hozzá érzelmileg? Igyekszem pontosabban megfogalmazni. Tegyük fel, hogy valakivel nagyon az elején vagy egy párkapcsolatban(egy-két hónap), de még nem vagy biztos az érzelmeidben,nem tudod milyen mélyen érzel az illető iránt. A féltékenység lehet a jele annak, hogy már komolyan vonzódsz a másikhoz? (Persze itt most nem a hisztérikás féltékenységre gondolok, csupán "egészséges" mennyiségben).

Előre is köszönöm a válaszokat, remélem érthető voltam :)

2013. okt. 12. 16:19
 1/4 anonim ***** válasza:

Nem feltétlenül, féltékeny akkor vagyok, amikor olyannal van, akit én nem kedvelek. De ez vonatkozik barátokra, barátnőkre is...

Egy párkapcsolatban viszont nem igazán voltam még féltékeny senkire, beszélgethetett más lányokkal, találkozhatott velük nélkülem, megbíztam benne. És nem is emiatt lett vége.

2013. okt. 12. 16:24
 2/4 anonim ***** válasza:

A féltékenység nem a szerelemmel, hanem a birtoklási vággyal és/vagy a bizalomhiánnyal és az önbizalomhiánnyal függ össze.

Már az óvodás kisgyerek is féltékeny lesz, ha az óvónéni a másik gyereket ülteti az ölébe. Pedig nem szerelmes :)

2013. okt. 12. 19:13
 3/4 anonim válasza:

"Szerelem=féltékenység" : Szereted, de ettől függetlenül nem biztos, hogy féltékeny is leszel... Ez sokmindentől függ. Megbizol-e benne meg egyebek... Én pl megbízok a páromban, mert neki sok lány barátja van, nekem is sok fiú barátom van. De ha úgy jöttetek össze, hogy megcsalt valakit (ahogy az én esetemben is), akkor már nehezebben bízol meg benne, mert ott motoszkál a fejedben a gondolat, hogy ha egyszer félrelépett, akkor máskor is megteheti...

"Féltékenység= szerelem": Ha féltékeny vagy, az nem jelzi azt, hogy komolyabb érzelmek is fűznek az illetőhöz... Ha mégis, akkor lejátszódik benned egy olyan érzelmi háború, amiből úgyis rájössz, hogy igen, vagy nem.

Bár szerintem a féltékenység mindig egészséges~ Barátoknál is, párkapcsolatban is~

2013. okt. 13. 13:41
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat, pont ilyenekre gondoltam :)
2013. okt. 13. 14:30

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!