Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit tegyek, hogy megmentsem a kapcsolatunkat?
Fiúk, lányok!
Bele is vágok a közepébe. A párom uralkodni akar felettem. Megcsaltam, azóta külön voltunk, volt mással is kapcsolatunk,
de újra egymásra találtunk. Mielött bele fogtunk volna a (töltött káposzta felmelegítésébe) beszélgettünk kettönkről.
Kért, hogy változzak meg, mivel én csaltam meg, ezért nyílván vannak elvárásai velem kapcsolatban, de ez nem jogosítja fel arra
hogy uralkodjon felettem. Hogy ez alatt mit értek? Röviden azt, h csináljam azt amit ő akar, mert ha nem úgy van, akkor én
ugyan az a hisztis kislány vagyok aki 3 évvel ez elött. Nem azért írok nektek, h azt mondjátok hagyjam ott. A nagyanyáink
idejében ha egy kapcsolatban probléma volt megoldották, nem elmenekültek. Ő szerinte nem vagyok kompromisszum képes.
Pedig erről szívesen vitatkoznék vele. Nem vagyok hibátlan, mint ahogy ő sem, és itt egyikőtök sem. A segítségeteket
szeretném kérni. Azt várja el tőlem, h nő legyek. Teszem fel a kérdést, hogyan legyek nő mellette amikor a döntés jogát
sem hagyja meg nekem. Ő volt az első szerelmem 16 éves voltam, most 24. Sokat hisztiztem, a megcsalás oka,a szeretethiány,
a bosszúvágy és a meg nem értettség volt. Akkoriban ha lehet úgy mondani, irányítottam, de annyira még sem sikerült, hisz
soha nem álltam az első helyen az életében, most nem más nőkre gondolok. Jártam pszihológushoz, aki annyit sem ért, mint
hogy most leírom ezt nektek. Valójában nem is tudom mit várok tőletek, de nem szeretném elveszíteni és nem tudom miért.
Hisz a szakításunkat követően volt más kapcsolatunk is, úgy hogy nem ragaszkodás vagy megszokás. Ő azt mondja talán még lehet
velem boldog, csak legyek türelmes amííg túlteszi magát. Én megértem, h nehéz, de kezdek belefáradni, míg ő kiabál velem
addig lehet, h más nem tenné. A türelem fogy, én pedig boldog szeretnék lenni,lehetőleg vele, mert nem elmenekülni
akarok, hanem megoldani...
Persze, hogy téma lezárva, mivel nem igazán tudsz ezek szerint belekötni a 19-es hozzászólásomba.
Azért ha lesz kedved, írj :)
Nem tudom, hogy te hol tanulsz pszichológiát, de lenne egy tanácsom: először magadat kezeltesd ki, kisanyám, mivel ha ennyire naiv vagy, és a statisztikának teljes mértékben hiszel, akár egy elvakult hívő a dogmáknak, abszolút nem vagy normális.
Mondtad, hogy megcsaltak téged. Nekem nagyon úgy tűnik, hogy nem igazán tudod feldolgozni, ezért a statisztikák és önmagad győzködése mögé bújsz a dolog elől. Próbálsz mindenkit meggyőzni, hogy jaj, úgyis megcsalod a párod,ha hiszed,ha nem, mert ezt tanultam pszichológiából. Persze így egyből könnyebb elviselni a tényt, hogy téged is megcsaltak. Bemeséled magadnak, hogy ez alapvető emberi jellem, tök természetes. Egyből kevésbé fáj, nemde? De ez a "szexeljünk mindenkivel, aki megtetszik nekünk" nem emberi jellem, hanem állati. Náluk természetes, mivel ösztöneik hajtják őket, szaporodni akarnak. Az ember kordában tudja tartani ezeket az ösztönöket. Vagyis tudná, ha akarná. Itt jön képbe az intelligencia... A hűség választás kérdése. Akarat kérdése. Ha valaki tudja magáról, hogy nem bír a farkával/viszket neki a nuni, és meg tudná csalni a párját, miért nem intézi el tisztességes úton, mondjuk: bocs, szakítok veled, mert nem bírom a kötöttségeket és kefélni akarok szabadon azzal, akivel kedvem tartja éppen! Hiába vagy pszichológustanonc, látnod kellene, hogy egy statisztika nem törvényszerűen igaz, és hogy a megcsalásra való hajlam egyénfüggő. Nem lesz belőled a legjobb szakember, ha csak a statisztikák alapján ítélsz meg dolgokat...
Ha valaha is megcsalnám a párom, elásnám magamat, mert ennyire aljas, szemét dolgot nem bírna el a lelkiismeretem. Nem okoznék fájdalmat annak,akit szeretek, mert tudom, hogy nekem is elviselhetetlenül fájna a dolog. Meg egyébként is undorító dolognak tartom... Tényleg, te nem tartod annak? Ha lenne rá lehetőséged, te megcsalnád a párod? Vagy már csak azért is megtennéd, mert úgy is alapvető emberi jellem, és ezért megbocsátható?? Ez mentség lenne?!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!