Szerintetek jól döntöttem? Vagy még van arra esélyem, hogy megmentsem a kapcsolatunkat anyámmal?
19 éves vagyok, lassan betöltöm a 20-at. Anyummal az utóbbi egy hétben abszolút nem szólunk egymáshoz. Még annyit sem, hogy "elmentem, majd jövök". Sőt, ha egy helyiségben kell egyszerre lennünk, akkor amelyikünk később érkezik inkább megfordul és mást intéz addig. De ez ugyanúgy az udvaron is megvan.
Ennek az előzménye az volt, hogy több éve nyeltem azt, hogy mekkora egy hülye, balek vagyok, aki nem bír semmit elintézni és így a világ csak elmegy mellettem. Illetve, mindenért engem hibáztat, még a saját hibáiért is. Az utolsó csepp múlt héten volt, amikor haza jöttem, alig léptem be, azzal támadott le, hogy mekkora egy trehány vagyok, hogy miattam nem adta fel az egyik számlát. Mivel felosztottuk a teendőket, ez nem az én reszortom volt, ő vállalta el.
De már akkor is lehülyéz, ha valamit nem úgy csinálok, vagy mondok, ahogy ő azt a fejében elgondolja, és én ezt nem tudom kitalálni. Persze, ha nem mondja, hogy ő hogy szeretné, akkor én sem tudom, gondolatolvasó képességgel nem áldott meg a sors.
Anyum testvére pedig azt szajkózza, hogy ne legyek ennyire gonosz vele, hiszen olyan érzékeny, kérjek bocsánatot. De én már annyiszor bocsánatot kértem azért is, ami nem az én hibám volt. Most gondoltam nem hunyászkodom meg előtte és a sarkamra állok.
Ezért döntöttem úgy, hogy elköltözöm albérletbe, aztán valahogyan csak megleszek egyedül. Egyetem mellett eddig is dolgoztam, legfeljebb még több munkát vállalok, talán elboldogulok.
Szerintetek jól cselekszem? Vagy próbáljam helyrehozni a kapcsolatot?
Köszi
Jobb lesz, ha különköltözöl, felnőtt vagy, el tudod látni magadat! Ez is mutatja, h talpraesett, ügyes lány vagy Te!! :) Hátha anyukád véleménye is megváltozik rólad, pozitív irányba, úgy, h önellátó vagy, egyedül intézel mindent!!
Sok sikert kívánok!!
20/L
A helyedben valószínűleg én is ezt tenném. Egy idő után kikészülnél idegileg teljesen.
Viszont fenn áll annak a veszélye is, hogy teljesen eltávolodtok egymástól anyukáddal, és megszakad köztetek a kapcsolat.
Ha ez nem riaszt vissza, akkor költözz, esetleg egy barátnőddel ketten bérelhetnétek lakást.
Szia, kérdeztél már, igaz? Ismerős a sztorid.
Én azt gondolom, hogy jól döntöttél! ne alázkodj meg előtte, csak azért mert az anyád. Főleg, hogy rádevri az összes hibáját, meg amit ő elrontott, és aztán szép lassan tényleg elhiszed mgadról, hogy nem avgy alkalmas sz@rnak se.
Idővel leet, hogy javulni fog a kapcsolatotok.
http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__egyeb-ker..
Ez az én kérdésem, a szitu hasonló, csak nekem a nagymamám. Olvasd el, hátha jobban érzed majd magad,hogy mással is ilyenek a családtagjai. Ne hagyd magad becsmérelni! Te egy értékes ember vagy, és nagyon szomorú, hogy az anyukád ezt nem veszi tudomásul!
Várható, hogy javul majd a kapcsolatotok ha elköltözöl. Sztem jól teszed ha albiba mész.
Persze akarnotok is kell, nehogy fordítva süljön el, h megszakad a kapcsolatotok. De könnyebb lesz úgy jóban lenni vele, ha nem vagy minden nap ott.
Sok sikert :-)
Köszönöm a megerősítő válaszokat! Nehéz lesz eleinte, de valóban ha nem lépek, akkor rövid időn belül idegösszeomlásom lesz. Így is már idegileg kivagyok, félve jövök haza, mivel üvölti le a fejem.
Szerintem ennél jobban eltávolodni már nem lehet. Nem beszélünk, és még nem is nézünk egymásra...
@utolsó előtti: köszönöm, hogy bemásoltad a kérdésed. Szomorú, hogy a nagymamád így viselkedik, de legalább anyukád Melletted áll. :)
Őszintén, már néha-néha elhiszem azt, hogy egy nagy sz*rkupac, csődtömeg vagyok, aki nem való semmire. Önbizalmam az egyenlő a 0-val.
Remélem, kapcsolni fog, hogy nem véletlenül lépem meg ezt a dolgot... Nem várom el, hogy bocsánatot kérjen, mert azt soha nem tudott, de azt igen, hogy ha elköltözöm, akkor ne egy hülye, balek legyek a szemében. Hanem egy kicsivel több...
Még egyszer is köszönöm!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!